علائم افسردگی در زنان [ 10 نشانه بسیار مهم و خطرناک!! ]

آنچه در این مطلب می‌خوانید

افسردگی یکی از اختلالاتی است که امروزه بسیاری از افراد حتی کودکان را هم درگیر خود کرده و روز به روز فراگیر تر می شود اما راه حل چیست؟ یا بهتر است اینگونه بگوییم چگونه می توانیم از شر آن خلاص شویم؟ در پاسخ به تمامی سوال هایتان باید بگوییم که راه رهایی از این اختلال تشخیص در همان مراحل ابتدایی و رفتن به بهترین روش درمانی برای درمان آن است. افسردگی اختلالی است که اگر درمان نشود فرد روز به روز بیشتر احساس تهی بودن و ناراحتی می کند که ممکن است دست به خودکشی هم بزند. به هر حال مهم نیست که چقدر اوضاع شما به هم ریخته است و با این اختلال درگیر شده اید چون ما می خواهیم شما را با علائم افسردگی در زنان آشنا کنیم تا از شر آن در هر مرحله ای که خودتان و اطرافیانتان هستید رها شوید. شما به محض رهایی از شر این اختلال احساس اعتماد به نفس و امید به زندگی می کنید به طوری که برای فردایتان هم برنامه دارید و چی از این بهتر که یک فرد برای آینده خود برنامه داشته باشد؟ از این رو کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با علائم افسردگی در زنان آشنا کنیم و بدانید این اختلال آنقدرهم که می گویند ترسناک نیست.

علائم افسردگی در زنان چه مواردی هستند؟

آیا می خواهید علائم افسردگی در زنان را بدانید؟ آیا می خواهید با دانستن علائم افسردگی در زنان اطرافیان و دوستانتان را از شر این اختلال خلاص کنید؟ پس تبریک می گوییم چون به جای درستی آمده اید و ما به شما علائم افسردگی در زنان را می گوییم تا به یک فرد افسرده در همان مراحل ابتدایی کمک بزرگی کرده باشید. چون با شناخت علائم افسردگی در زنان می توانید در همان ابتدای راه به دنبال راه حل های ممکن برای درمان باشید. به همین دلیل ما در ادامه برخی از مهم ترین و شایع ترین علائم افسردگی در زنان را برای شما مطرح کرده ایم.

  • علاقه نداشتن به چیزی مانند سرگرمی های گذشته
  • عدم تمرکز بر روی مسائل کوچک مانند کتاب خواندن
  • کاهش اشتها و غذا نخوردن به مدت زیاد
  • احساس بی ارزشی و پوچ بودن
  • احساس ناتوانی و ضعف در حین انجام کارها
  • عصبانی و خشمگین شدن
  • امید نداشتن به آینده و زندگی
  • گریه کردن بدون دلیل و بدون موردی
  • مشکل در خواب مانند بد خوابیدن و دیر خوابیدن
  • داشتن فکر خودکشی و مردن در سر
  • کمبود انرژی و خستگی
  • نداشتن اعتماد به نفس
  • احساس گناه کردن
  • احساس کردن غم و ناراحتی مداوم
  • حساس بودن و بی قراری کردن
  • سردرد، کمردرد، مشکلات گوارشی و دردهای مزمن

عوامل ژنتیکی در بروز علائم افسردگی زنان نقش دارند

آیا می دانید چه عواملی باعث بروز افسردگی در زنان می شود؟ فکر نمی کنید که افسردگی خود به خود پدید می آید؟ در حقیقت عوامل بسیاری در بروز افسردگی نقش دارد که می توان به عوامل ژنتیکی، عوامل بیولوژیکی، هورمونی، محیطی و مشکلات روانی اشاره کرد. به همین دلیل ما می خواهیم در ادامه شما را با شایع ترین آن یعنی عوامل ژنتیکی آشنا کنیم. عوامل ژنتیکی در اصطلاح ساده به معنای سابقه خانوادگی می باشد.

به عبارتی ساده تر اگر یک فرد در خانواده اش فرد مبتلا به انواع اختلالات روحی و روانی مانند افسردگی داشته باشد احتمال ابتلای او یا حتی فرزندانش به افسردگی خیلی بیشتر از کسی است که هیچ موردی در خانواده اش نداشته است. اشتباه فکر نکنید که اگر یکی در خانواده تان مبتلا به این اختلال یا سایر اختلالات باشد به معنی این است که شماهم به افسردگی دچار می شوید بلکه به این معناست که شانس شما بیشتر از افراد دیگر است. اما نگران نباشید چون هرچه که باشد این اختلال درمان دارد و می توانید به راحتی اقدام به درمان آن کنید.

 

عوامل هورمونی در بروز علائم افسردگی زنان نقش دارند

یکی دیگر از عواملی که در بروز افسردگی در زنان نقش دارند عوامل هورمونی می باشد. اگر بخواهیم بفهمیم که یک فرد افسرده هست یا خیر با استفاده از ام آر آی ساده از مغزش مشخص می شود. چون از نظر علمی در افراد افسرده بخش لیمبیک مغز که مسئول تنظیم و کنترل خلق و خو، خواب، اشتها، فکر کردن و رفتار کردن است به درستی عمل نمی کند.

همچنین انتقال دهنده های عصبی مغز که مسئول برقراری ارتباط هستند در افراد مبتلا به افسردگی دچار مشکل می ‌شوند. به همین دلیل محققان بیان کرده اند یکی از عواملی که می تواند شما را افسرده کند عوامل هورمونی می باشد. اما ما بازهم به شما می گوییم که نگران این اختلال نباشید چون اگر به موقع تشخیص داده شود دردسر ساز نیست.

عوامل محیطی استرس زا در بروز علائم افسردگی زنان نقش دارند

یکی دیگر از عواملی که در بروز علائم افسردگی در زنان نقش دارد عوامل محیطی می باشد کنجکاو هستید عوامل محیطی چه می باشد؟ به عبارتی ساده اگر یک فرد تجربه های دردناک و تلخی مانند شکست عشقی، از دست دادن عزیزان، فقر مالی و … در زندگی اش داشته باشد می تواند زمینه ساز مبتلا شدن به افسردگی در او باشد.

این مورد همانند سایر موارد کاملا ناخواسته است و شما نمی توانید دخالتی در آن بکنید اما می توانید آن را کنترل کنید و از پیشروی شدن آن جلوگیری کنید. همچنین کار زیاد، مسئولیت‌ های فراوان زندگی، مراقبت از کودکان و سالمندان، کارهای سنگین خانه و تجربه بدرفتاری همگی از جمله این شرایط استرس زا هستند که می تواند شما را مبتلا به این اختلال کند.

استرس خود را مدیریت کنید تا از شر افسردگی خلاص شوید

اگر بتوانید استرس خود را مدیریت و کنترل کنید می توانید از شر این اختلال خلاص شوید چون استرس اگر طولانی مدت و ادامه دار باشد افسردگی را در شما بیشتر تشدید می کند و بر بدتر شدن آن دامن می زند. برای مدیریت آن می توانید شرایط استرس زا در زندگی تان، فشار های کاری و درسی تان را پیدا کنید و در مرحله بعد اقدام به رفع آن ها یا کاهش آن ها کنید.

البته درست است که فشار های زندگی چه درسی، چه کاری و چه معیشتی هیچوقت از بین نمی رود و در تمام طول عمر همراه ما هستند اما می توانیم که آن ها را کنترل کنیم نه؟ برای مثال می توانید به سراغ ورزش هایی مانند ایروبیک بروید تا روح تان آرام شود یا اوقات فراغت خود را با دوستانتان در بیرون و … بگذرانید تا فکرتان در آرامش باشد.

 

برای درمان افسردگی تان فعالیت های لذت بخش انجام دهید

اگر می خواهید افسردگی خود را بهبود ببخشید یا درمان کنید باید فعالیت هایی که باعث خستگی و کسلی شما می شود را از زندگی تان حذف کنید. برای مثال به شما پیشنهاد می کنیم به سراغ انجام کارهایی بروید که روح شما را آرام می کند یا به سراغ راه های تغییر سبک زندگی بروید.

همچنین برای تغییر فعالیت های زندگی تان می توانید به سراغ فعالیت های سرگرم کننده همراه دوستان و آشنایانتان بروید. حتی بهتر است بدانید خواب کافی در برطرف کردن کسلی و خستگی شما بسیار موثر است پس می توانید بر روی ساعت خواب خود کار کنید تا از شر این اختلال خلاص شوید.

ارتباطات اجتماعی خود را تا جایی که می توانید افزایش دهید

یکی از راه های خوب و صحیح که می تواند شما را از شر افسردگی خلاص کند شبکه های اجتماعی یا همان ارتباطات اجتماعی می باشد. برای مثال می توانید ساعاتی را در روز با یک تماس تصویری جویای حال اقوام خود شوید و ساعاتی را به گفت و گو با دوستان و اقوام تان اختصاص دهید. چون واکنش‌ های ساده‌ در صحبت رودررو مانند تماس تصویری و بروز احساساتتان نقش عظیمی در بهبود افسردگی دارد.

 

اگر علائم افسردگی در زنان به موقع تشخیص داده نشود چه عوارضی به دنبال دارد؟

اختلال افسردگی یکی از جدی ترین اختلالات روحی و روانی می باشد که در صورت عدم تشخیص و عدم درمان می تواند صدمات جبران ناپذیری را به فرد و خانواده او وارد کند. چون اگر این اختلال در تمامی گروه های سنی چه کوچک و چه بزرگ درمان نشود روز به روز شدتش بیشتر می شود. همچنین درمان نشدن این اختلال باعث بروز مشکلات احساسی، رفتاری و سلامتی می شود و همه‌ ی جنبه ‌های زندگی را تحت تاثیر قرار می ‌دهد.

به هرحال برای شمایی که به دنبال عوارض تشخیص ندادن علائم افسردگی در زنان هستید مواردی را فراهم کرده ایم تا بیشتر از قبل در مورد این اختلال اطلاعات مفید کسب کنید. عوارض علائم افسردگی در زنانی که به موقع تشخیص داده نشود عبارت است از :

  • اضافه وزن
  • مبتلا شدن به دیابت و بیماری های قلبی
  • سو مصرف موارد مخدر یا الکل
  • ترس از مواجه شدن با اجتماع
  • اضطراب داشتن مداوم
  • مشکلات خانوادگی
  • فاصله گرفتن از جامعه
  • مشکل در رابطه های فردی و تحصیلی
  • فکر خودکشی در سر داشتن
  • آسیب زدن به نقاط مختلف بدن

بررسی تمامی راه های درمان برای علائم افسردگی در زنان

روان درمانی

یکی از راه های درمان برای علائم افسردگی در زنان و رها شدن از این اختلال روان درمانی می باشد. در این روش درمانی شما باید به متخصصین خبره و حاذق روان شناسی مراجعه کنید تا با استفاده از تکنیک های روان شناسی اقدام به درمان روان شما کند. چون وقتی روان شما درمان شود خود به خود افسردگی در شما از بین می رود. این روش درمانی روش بدی نیست و می توانید از آن برای درمان افسردگی تان بهره ببرید.

دارو درمانی

یکی دیگر از راه های درمان این اختلال دارو می باشد که برای این مورد هم می توانید به روان شناسان متخصص مراجعه کنید تا دارو های ضد افسردگی و کنترل افسردگی به شما داده شود. اما ما این روش درمانی را به شما پیشنهاد نمی کنیم چون هر دارویی عوارضی دارد که دارو های افسردگی هم از این قاعده مستثنا نیستند.

نوروفیدبک

یکی از بهترین و قطعی ترین روش های درمانی اختلال افسردگی و بسیاری از بیماران نوروفیدبک می باشد که امروزه مورد توجه متخصصین زیادی قرار گرفته است. این روش درمانی غیر تهاجمی، بدون دارو و بدون درد است و برای تمام سنین مناسب است. برای اطلاعات بیشتر درمورد کار کرد و عملکرد نوروفیدبک روی مغز کلیک کنید.

 

بهترین روش درمان افسردگی در زنان

درمان افسردگی با نوروفیدبک بدون شک بهترین و امن ترین راه درمان است. این روش درمانی نوین به دلیل اینکه غیر تهاجمی هست هیچ عوارضی حتی برای کودکان ندارد چون تنها روش های درمانی تهاجمی مانند داروها دارای عوارض می باشند. در این روش درمانی با استفاده از یک سری حسگر به مغز فرد مبتلا آموزش داده می شود که امواج خود را خودش ترمیم کند و با بهبود بخشیدن آن فرد به درمان کامل میرسد. همچنین کیلینیک نوین سابقه درخشانی از درمان افسردگی با نوروفیدبک دارد.

درمان افسردگی با کمک دیگران امکان پذیر است؟

اگر خودتان به این اختلال مبتلا نیستید و یکی از اقوام یا دوستانتان به این اختلال مبتلا شده است باید سریعا کمکش کنید تا در همان مراحل ابتدایی جلوی بدتر شدن این اختلال و صدمات احتمالی آن را بگیرید. از این رو می توانید با حمایت عاطفی، وادار کردن او به صحبت کردن، خودداری از بی‌ اعتبار کردن گفته ‌های توهم‌ آلودش و درعوض تلاش برای فهماندن واقعیت به فرد، تشکیل جمع ‌های دوستانه و ترتیب دادن برنامه‌ های تفریحی بدون وادار کردن او به انجام آن ها و در نهایت امیدواری دادن برای بهبودی به او کمک کنید. اگر این موارد در پله اول جواب نداد حتما به یک مرکز خوب مراجعه کنید که متخصصان آن از روش درمانی نوروفیدبک بهره می برد.

جمع بندی نهایی

در جمع بندی نهایی این مطلب سعی کردیم شما را تا جایی که توان داریم با علائم افسردگی در زنان آشنا کنیم تا با دانستن علائم افسردگی در زنان از بدتر شدن این اختلال در خود و دوستانتان جلوگیری کنید. در سخن اخر این مطلب امیدوار هستیم مطالب فوق مفید بوده باشد و نهایت بهره را برده باشید.

4.3/5 - (6 امتیاز)

این پست را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *