تست اختلالات یادگیری در کودکان
تست اختلالات یادگیری در کودکان به منظور غربالگری و شناسایی زود هنگام کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری و فراهم کردن برنامه های آموزشی مناسب برای آنها و در نتیجه تسریع روند بهبودی شان ارائه می شود.
برخی افراد در طول زندگی خود در یادگیری بعضی مهارت ها و رفتار ها با مشکل مواجه می شوند. اختلال یادگیری (LD: Learning Disability) شامل گروهی از اختلالات مختلف مانند نارساخوانی، دیسپراکسی(اختلال حرکتی)، دیسکلکولیا (اختلال ریاضی)و دیس گرافی است. شایان ذکر است که بروز یک یا چند نوع اختلال به صورت همزمان نیز امکان پذیر می باشد.
اختلال یادگیری به زبان ساده
اختلال یادگیری ، اصطلاحی چتری برای طیف گسترده ای از مشکلات یادگیری است. کودکانی که دچار این اختلال هستند، بهره مندی شان از هوش و انگیزه کمتر نبوده و به هیچ عنوان، تنبل یا خنگ نیستند. در واقع، بیشتر این کودکان به اندازه دیگران باهوش هستند. به بیان ساده تر، عملکرد و ساختار مغز آن ها با دیگران متفاوت است و این تفاوت بر نحوه دریافت و پردازش اطلاعات تأثیر میگذارد. به زبان ساده، کودکان و بزرگسالان مبتلا به اختلالات یادگیری محیط اطراف و مسائل را متفاوت از دیگران می بینند، می شنوند و درک می کنند. چنین ویژگی می تواند کودکان را در یادگیری و به خاطر سپاری اطلاعات و مهارت های جدید و به کار بردن آن ها در زندگی روزمره دچار مشکل سازد.
همانطور که اشاره کردیم، رایج ترین انواع ناتوانی های یادگیری شامل مشکلات خواندن، نوشتن، ریاضی، استدلال، گوش دادن و صحبت کردن است. در حالی که هر کودکی هر از گاهی با انجام تکالیف مخالفت می کند اما، اگر یک حوزه خاص از یادگیری به طور مداوم دچار مشکل شود، ممکن است نشانه ای بر وجود اختلال یادگیری در کودک باشد. کودکان دچار اختلالات یادگیری می توانند موفق شوند. مواجهه با این واقعیت و شاید احتمال که فرزند شما دچار اختلال یادگیری است، می تواند سخت باشد. شاید نگرانید که آیا فرزندتان موفق می شود مدرسه را پشت سر بگذارد؟ و شاید در این اندیشه هستید که آیا با پذیرفتن مشکل فرزندتان و با در میان گذاشتن این موضوع با معلمان و …، برچسب «کند ذهن» به فرزندتان می زنید؟ که در نهایت ممکن است موجب انتقال او به کلاس و یا مدارسی با چالش کمتر شوید؟
علائم و نشانه های اختلالات یادگیری
اختلالات یادگیری از کودکی به کودک دیگر بسیار متفاوت است. ممکن است کودکی با خوانداری و املا مشکل داشته باشد، در حالی که کودک دیگری عاشق کتاب است اما نمی تواند ریاضی را بفهمد. همچنین امکان دارد کودک دیگری در درک آنچه دیگران می گویند مشل داشته باشد یا یا سعی در ارتباط برقرار کردن با دیگران با صدای بلند باشد. مشکلات بسیار متفاوت هستند، اما همه آنها در زیر مجموعه اختلال یادگیری طبقه بندی می شوند.
تشخیص اختلال یادگیری در کودکان همیشه آسان نیست. به دلیل تنوع زیاد این اختلال، هیچ علائم و نشانه هایی وجود ندارد که بتوانید به عنوان اثبات مشکل به آن نگاه کنید. با این حال، برخی از علائم هشدار دهنده در سنین مختلف بیشتر از سایرین به چشم می خورند.
چک لیست های زیر برخی از علائم رایج برای اختلال یادگیری را نشان می دهند. به خاطر داشته باشید که کودکانی که دچار اختلال نیستند هم ممکن است هنوز برخی از این مشکلات را تجربه کنند. زمانی باید نگران شد که فرزند شما این مشکلات را به صورت دائم تجربه کند.
علائم اختلال یادگیری | پیش دبستانی
- مشکل در تلفظ کلمات
- مشکل پیدا کردن کلمه مناسب
- مشکل در قافیه بندی
- مشکل در یادگیری الفبا، اعداد، رنگ ها، اشکال یا روزهای هفته
- مشکل در پیروی از دستورالعمل ها یا یادگیری روال کلاس و ….
- مشکل در کنترل مداد رنگی، خودکار و قیچی یا رنگ آمیزی درون خطوط.
- مشکل در باز و بسته کردن دکمه ها، زیپ ها، گیره ها یا یادگیری بستن بند کفش.
علائم اختلال یادگیری | سنین 5-9
- مشکل در یادگیری ارتباط بین حروف و صداه.
- قادر نبودن به ترکیب صداها برای ساختن کلمات.
- خواندن اشتباه کلمات اساسی
- کند بودن در یادگیری مهارت های جدید.
- اشتباه نوشتن کلمات به طور مداوم.
- مشکل در یادگیری مفاهیم پایه ریاضی.
- مشکل در گفتن زمان و به خاطر سپردن سکانس ها.
علائم و نشانه های ناتوانی های یادگیری: | سنین 10-13
- مشکل در درک مطلب یا مهارت های ریاضی.
- مشکل با سوالات تستی باز و مشکلات در درک کلمات.
- بیزاری از خواندن و نوشتن.
- اجتناب از خواندن با صدای بلند.
- دست خط ضعیف.
- مهارت های سازمانی ضعیف (اتاق خواب، تکالیف و میز به هم ریخته و نامرتب هستند).
- مشکل دنبال کردن بحث های کلاس درس و بیان افکار با صدای بلند.
- املای یک کلمه مشابه به شکل متفاوت در یک سند واحد.
توجه به نقاط عطف رشد
توجه به نقاط عطف رشد می تواند در شناسایی اختلالات یادگیری مفید واقع شود.
توجه به نقاط عطف رشد طبیعی برای کودکان نوپا و پیش دبستانی بسیار مهم است. تشخیص زودهنگام تفاوتهای رشدی ممکن است یک سیگنال اولیه از وجود اختلال یادگیری باشد؛ بدیهی است که مشکلاتی که زود تشخیص داده میشوند آسانتر نیز برطرف خواهند شد. اختلالاتی که در سن کم کودک تشخیص داده می شوند، پروسه درمانی سریع و کوتاه خواهند داشت. البته که شما بهتر از هر کس دیگری فرزندتان را می شناسید، بنابراین اگر فکر می کنید مشکلی وجود دارد، ارزیابی آن خالی از لطف نیست.
2 نظر در “تست اختلالات یادگیری در کودکان”
سلام وقتتون بخیر باشه
درمان اختلال یادگیری در کودکان بعد تشخیص پزشک، با مصرف دارو انجام میشه یا مشاوره؟
سلام و روز بخیر
دوست عزیز، درمان به هر دو صورت(دارویی و غیردارویی) -بسته به شرایط مراجعه کننده- می تواند انجام بگیرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره می توانید با شماره های زیر تماس حاصل بفرمایید:
02634000138
09369756659