مشاوره کودک

اختلال یادگیری ریاضی از علائم و تشخیص تا درمان

اختلال یادگیری ریاضی
3.2/5 - (4 امتیاز)

اختلال یادگیری ریاضی در کودکان امروزه بسیار شایع شده است ولی متاسفانه کسان زیادی اطلاعات کافی از این اختلال ندارند و فکر میکنند این کودکان کند ذهن هستند. در صورتی که این کودکان از هوش بسیار بالایی برخوردارند و فقط در مباحث ریاضی مشکل دارند. اختلال یادگیری ریاضی در واقع به معنی عدم توانایی فرد در یادگیری و درک مفاهیم و موضوعات مختلف ریاضی است. در ادامه قصد داریم شما را با این اختلال بیشتر آشنا کنیم و بهترین راه های درمان برای رهایی از شر این اختلال را برایتان مطرح کنیم. کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا بدانید که آیا کودک شماهم به این اختلال دچار شده است یا خیر؟

اختلال یادگیری ریاضی چیست؟

اختلال یادگیری ریاضی جزو یکی از شایع ترین اختلالات یادگیری در کودکان می باشد که امروزه کودکان زیادی به آن مبتلا شده اند. کودکی که به این اختلال دچار می شود برعکس هوش بالایی که دارد نمی تواند کوچک ترین محاسبات ریاضی را به تنهایی انجام دهد. از این رو متخصصین این حوزه نام علمی اختلال یادگیری ریاضی را دیس کلکولیا گذاشته اند که به ضعف عملکردی در آموزش و استفاده از مفاهیم ریاضی اشاره دارد.

این اختلال چه در کودکان و چه در نوجوانان بیماری های جسمی و روحی به وجود نمی آورد اما یک نکته قابل بحث وجود دارد. در حقیقت اگر اختلال یادگیری ریاضی در همان مراحل ابتدایی یا اواسط تشخیص و درمان نشود می تواند مشکلات زیادی را در زمینه تحصیل و زندگی روزمره ایجاد کند. حتی باید به شما بگوییم کسانی که به اختلال یادگیری ریاضی دچار می شوند به راحتی قابل تشخیص نیستند زیرا این مشکل در تمامی افراد به یک صورت بروز نمی کند و هر یک ممکن است ظاهر متفاوتی داشته باشند پس چه باید کرد؟

نشانه های اختلال یادگیری ریاضی در کودکان

نشانه های اختلال یادگیری ریاضی در کودکان

علائم اختلال یادگیری ریاضی در کودکان

شما باید اختلال یادگیری در کودکان را بشناسید تا بتوانید تشخیص دهید که کودکتان به این اختلال دچار شده است یا خیر. از این رو در ادامه سعی کرده ایم تمام علائم اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را برای شما مطرح کنیم تا بیشتر از قبل با این اختلال آشنا شوید. علائم اختلال یادگیری ریاضی شامل موارد زیر است:

  • کودک نمی تواند به درستی عدد ها و رقم ها را بشمارد.
  • کودک نمیتواند مفاهیم اعدادی را درک کند و به جداسازی تعداد یک چیز بپردازد.
  • کودک نمی تواند ارزش یک عدد را درک کند و بگوید اختلاف بین دو عدد چند است.
  • کودک نمی تواند حتی رو نویسی اعداد را به درستی انجام دهد.
  • کودک نمی تواند اعداد یک رقمی را حتی جمع یا منها کند.
  • کودک نمی تواند حتی کوچک ترین مسئله های ریاضی را به تنهایی حل کند.
  • نمی تواند زمان را به درستی تشخیص دهد.
  • کودک نمیتواند پول های کم را بشمارد.

نشانه های اختلال یادگیری ریاضی در کودکان

تا به اینجا متوجه شدید کودکی که به اختلال یادگیری ریاضی دچار می شود کاملا باهوش است و رفتار های متعادلی در هر شریط دارد. اما این کودک در یادگیری مسائلی که به ریاضی مربوط است به دلیل اختلال در مسیرهای عصبی و توانایی ارتباط مغزی در دریافت، پردازش و ذخیره اطلاعات دچار مشکل میشود. از این رو ابتدایی ترین و بهترین کارهایی که در خصوص این اختلال می توانید کنید دانستن نشانه های اختلال یادگیری ریاضی می باشد. چون با دانستن این نشانه ها در همان نگاه های اول می توانید بفهمید که کودک مبتلا به اختلال یادگیری هست یا خیر. برخی از این نشانه ها بصورت زیر است :

  • کودک حتی قوانین ساده مهد کودک را هم نه تنها درک بلکه پیروی هم نمی کند.
  • کودک کلمات و جملات را به طور صحیح نمی گوید و به سوال های شما هم در اکثر مواقع پاسخ های نامربوط می دهد.
  • کودک در هنگام انجام فعالیت های ذهنی واکنش های هیجانی نشان می دهد.
  • کودک در راه رفتن، دویدن و عملکرد های حرکتی با مشکل مواجه است.
  • در کنار واکنش های هیجانی واکنش های دیگری مانند پرخاشگری از خود نشان می دهد.

اگر با خواندن همه علائم و نشانه های اختلال یادگیری ریاضی، هنوز هم مطمئن نیستید که کودک شما به این اختلال دچار است یا خیر به شما پیشنهاد میکنم که حتما در تست اختلال یادگیری در کودکان شرکت کنید. این تست کاملا رایگان و بسیار دقیق است. شما میتوانید با استفاده از این تست مطمئن شوید که کودکان به اختلال یادگیری ریاضی مبتلا است یا خیر.

[alert style=”warning”] حتما شرکت کنید : تست اختلال یادگیری در کودکان [/alert]

اختلال یادگیری در کودکان چه مهارت هایی را تحت تاثیر قرار می دهد؟

آیا می خواهید بدانید اختلال یادگیری ریاضی در کودکان چه مهارت هایی را در او تحت تاثیر قرار می دهد؟ کمی صبور باشید تا به این سوال شماهم همانند سایر سوال ها پاسخ دهیم. ابتدا باید بدانید که هر فردی نیم کره راستش دارای فعالیت بالاتری از نیمکره چپش می باشد. این مورد به معنای این نیست که دیگری تاثیری در یادگیری مباحث مختلف فرد ندارد بلکه مجموع فعالیت های دو نیمکره مغز سبب ساخت شخصیت افراد می گردند.

از این رو با توجه به اینکه نیم کره چپ در به خاطر سپاری جزئیات به ویژه کلمات و اعداد نقش اساسی دارد افرادی که در زمینه ریاضیات مشکل دارند در بخاطر سپردن اطلاعات و … نیز به مشکل می خورند. همچنین از عملکرد های مرتبط با نیمکره چپ می توان به توانایی درک مفاهیم ریاضی و فلسفه، نظم و طبقه بندی و پردازش اطلاعات اشاره کرد. پس نتیجه می گیری اختلال ریاضی بر روی مهارت های طبقه بندی و پردازش اطلاعات نیز تاثیر می گذارد.

علت و دلایل اختلال یادگیری ریاضی

علت و دلایل اختلال یادگیری ریاضی

علت اختلال یادگیری ریاضی در کودکان

برای آگاهی از علت اختلال یادگیری ریاضی در کودکان بازهم باید ما را دنبال کنید. آیا می خواهید بدانید علت اختلال یادگیری ریاضی در کودکان چه می باشد؟ نگران نباشید زیرا ما در ادامه به بررسی علت اختلال یادگیری ریاضی در کودکان پرداخته ایم تا بیشتر از قبل با این اختلال آشنا شوید.

حافظه ضعیف

در حقیقت حافظه ضعیف یا مشکل در حافظه مستقیما توانایی فرد را در به یاد آوردن اطلاعات با مشکل مواجه می کند. به عبارتی دیگر کودکی که دارای حافظه ضعیف است هرچقدر بزرگ تر شود به یاد آوردن مراحل لازم برای حل مسائل برایش سخت ‌تر می‌ شود که نتیجه آن مختل شدن یادگیری سایر مباحث و پیشرفت نکردن است.

رشد شناختی

یکی دیگر از علت های بروز اختلال یادگیری ریاضی در کودکان رشد شناختی می باشد می دانید چرا؟ چون مشکل داشتن در رشد شناختی بدین صورت است که کودک نمی ‌تواند مسائل ریاضی، نظام های عددی و شیوه ‌های موثر شمارشی را درک کند و در نتیجه برای حل مسائل با مشکل مواجه می ‌شود.

مشکلات بینایی ـ فضایی

یکی دیگر از علت های بروز این اختلال مشکل بینایی – فضایی می باشد. از این رو مشکلات بینایی – فضایی به این صورت است که کودک در مواردی هم چون درج مرتب اعداد در ستون ‌ها برای محاسبه، تشخیص ارزش مکانی اعداد و درک نقشه و هندسه به مشکل بر می‌ خورد و از درک آن‌ ها عاجز می‌ ماند.

خطاهای رایجی که کودکان دارای اختلال یادگیری ریاضی مرتکب می شوند

در ادامه خطاهای رایجی که کودکان مبتلا به این اختلال را انجام می دهند برایتان نام برده ایم تا به درستی بتوانید وجود این اختلال را در کودک خود تشخیص دهید. برخی از خطاهای رایج کودکان مبتلا به این اختلال عبارت است از :

  • نامنظم نویسی : کودک نه تنها عدد ها را جا به جا می نویسد بلکه علامت های ریاضی را هم پس و پیش می گذارد.
  • بی دقتی : کودک به جای اینکه دو عدد را از هم کم کند شروع به جمع کردن می کند.
  • عدم تشخیص تفاوت اعداد : کودک نمی تواند تشخیص دهد که بیست از ده بزرگ تر است.
  • عدم درک مفاهیم پایه ریاضی : کودک نمی تواند تفاوت منها، به علاوه، ضرب و تقسیم را دهد.
  • مشکل در حل مسئله : کودک نمی تواند مسائل بسیار کوچک را حل کند و برای حل آن ساعت ها وقت تلف می کند.
اختلال یادگیری ریاضی در کودکان

اختلال یادگیری ریاضی در کودکان

رایج ترین مشکلات کودکان دارای اختلالات یادگیری ریاضی

کودکانی که به این اختلال یادگیری ریاضی دچار هستند با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند که ما در ادامه رایج ترین آنها را برایتان زکر کرده ایم:

مشکل در تشخیص عدد کوچکتر و بزرگتر

وقتی یک کودک دچار اختلال یادگیری ریاضی می شود خط اعداد ذهنی اش دیرتر از سایر کودکان پیشرفت می کند که نتیجه آن عدم تشخص اعداد کوچکتر و بزرگتر می باشد. برای مثال نمی تواند درک کند که آیا عدد ۵۰ از ۱۰۰ کوچکتر است؟ یا بلعکس این مثال و …

مشکل در حساب و کتاب زندگی

کودکانی که اختلال یادگیری ریاضی دارند اگر درمان نشوند تا بزرگسالی هم این روند را ادامه می دهند. می پرسید چگونه؟ برای مثال در بزرگسالی برای حساب و کتاب دخل و خرج هایشان دچار مشکل می شوند پس حتما باید آن را درمان کرد.

مشکل در زمان

کودکانی که اختلال یادگیری در آن ها درمان نشود همانند مشکل در حساب و کتاب در آینده به مشکل در زمان هم دچار می شوند از این رو نمی توانند به درستی برای امور خود برنامه ریزی کنند.

راه های درمان اختلال یادگیری ریاضی برای کودکان

راه هایی برای درمان این اختلال وجود دارد که ما در ادامه برخی از رایج ترین آنها را برایتتان زکر کرده ایم:

درمان اختلال یادگیری ریاضی

درمان اختلال یادگیری ریاضی

دارو درمانی

یکی از روش های درمان این اختلال دارو درمانی می باشد. این روش درمانی می تواند به صورت دوره ای در طی یک زمان خاص این اختلال را درمان کند اما قطعی و دائمی نیست. همچنین به دلیل تهاجمی بودن، ممکن است عوارضی برای کودک به دنبال داشته باشد.

روان درمانی

یکی از روش های درمانی این اختلال همانند سایر روش های درمانی روان درمانی می باشد که توسط روانشناس کودک یا کار درمانی انجام می شود. در این روش درمانی، یک سری تکنیک ها به فرد آموزش داده می شود که به مرور باعث بهبود در فرد می شود.

بازی درمانی یکی از راه های درمان اختلال یادگیری ریاضی

بازی درمانی یکی از راه های درمان اختلال یادگیری ریاضی

انجام بازی‌ های ریاضی

بازی‌ های ریاضی به این صورت هستند که مفاهیم و اصطلاحات اولیه ریاضی مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم را به فرد یاد می دهد. این روش نیز یکی از راه های درمان این اختلال است اما دائمی و قطعی نمی باشد.

استفاده از روش ‌های دیداری

در این راه نیز به کودک آموزش می دهند که مسئله های ریاضی را تجسم کند. اما این روش نیز یک روش قطعی و دائمی برای درمان این اختلال نیست و ممکن است پاسخ بدهد یا ندهد.

نوروفیدبک

نوروفیدبک

نوروفیدبک

در این روش درمانی سعی می شود به مغز آموزش داده شود که خودش بتواند خودش را درمان کند. به گونه ای که فرد بر روی یک صندلی می نشیند و نوروتراپیست الکترود هایی بر روی پوست سر او وصل می کند تا امواج مغزی اش بر روی مانیتور نمایش داده شود. سپس سعی می شود با موسیقی یا بازی امواج مغزی را توسط خود فرد بهبود ببخشند. این روش کاملا بدون عوارض میباشد و مراجع در طی دوره هیچ چیزی را حس نمیکند و فقط به صفحه مانیتور نگاه میکند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد نوروفیدبک کلیک کنید.

بهترین روش درمانی کدام است؟

یکی از بهترین و اثر گذار ترین روش ها برای درمان اختلال یادگیری ریاضی در کودکان استفاده از نوروفیدبک می باشد. زیرا این روش غیر تهاجمی بوده و هیچگونه عوارض جانبی را برای کودک ایجاد نمیکند. همچنین کودکان زیادی از این روش به درمان کامل دست یافته اند و تجربه ی ما در کلینیک نوین هم نشان میدهد که این روش بسیار اثر بخش تر از روش های دیگر عمل میکند و تقریبا نود درصد مراجعین ما از این روش به درمان ماندگار دست یافته اند و از نتیجه درمان بسیار راضی بوده اند.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک کلیک کنید.

بهترین مرکز نوروفیدبک

بهترین مرکز نوروفیدبک

بهترین مرکز نوروفیدبک برای درمان اختلال یادگیری ریاضی

اگر برای درمان اختلال یادگیری ریاضی در کودکان میخواهید به سراغ روش درمانی نوروفیدبک بروید، به شما اکیدا توصیه می کنیم به بهترین مراکز نوروفیدبک مراجعه کنید. زیرا بهترین مرکز نوروفیدبک از بهترین نوروتراپیست ها و با کیفیت ترین دستگاه ها بهره می برد که بسیار در روند درمان تاثیر گذارند. نوروتراپیست فردی است که با دستگاه نوروفیدبک کار می کند و امواج مغزی را بررسی و کنترل می کند. اگر این نوروتراپیست حرفه ای و با سابقه نباشد شما هیچ نتیجه ای از درمان نمیگیرید. پس بسیار مهم است که به بهترین مرکز نوروفیدبک مراجعه کنید تا به درمان ماندگار و مطلوب دست یابید. مرکز مشاوره نوین یکی از بهترین و حرفه ای ترین مراکز نوروفیدبک میباشد که با بیش از دو هزار پرونده درمانی مثبت و ماندگار توانسته به بهترین مرکز نوروفیدبک در کرج تبدیل شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد بهترین مرکز نوروفیدبک کلیک کنید.

جهت دریافت نوبت در بهترین مرکز نوروفیدبک کلیک کنید. همچنین میتوانید با شماره های زیر تماس بگیرید :

۰۹۳۶۹۷۵۶۶۵۹

۰۲۶۳۲۴۰۲۱۹۰

جمع بندی نهایی

در جمع بندی نهایی این مطلب سعی کردیم شما را با اختلال یادگیری ریاضی در کودکان آشنا کنیم تا در صورت تشخیص به بهترین مرکز نوروفیدبک یعنی مشاوره نوین مراجعه کنید. در پایان امیدوار هستیم مطالب فوق برایتان مفید بوده باشد و نهایت بهره را برده باشید.

2 نظر در “اختلال یادگیری ریاضی از علائم و تشخیص تا درمان

  1. حمید گفت:

    با سلام تو کمترمطالب فارسی دیدم که زیرساخت های مهم مثل مفهوم ودرک عدد را بررسی کنند موضوع مهمی که جدیدا به آن پرداخته شده وروی آن خیلی درمقالات لاتین بحث هست

    1. سارا اکبری گفت:

      سلام و وقت بخیر
      ممنون از توجه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *