بی اختیاری ادرار در زنان

بی اختیاری ادرار در زنان
آنچه در این مطلب می‌خوانید

آیا شماهم مشکل بی اختیاری ادرار دارید؟ بی اختیاری ادرار مشکلی است که فرد نمی تواند ادرار خود را نگه دارد و در هر شرایطی ممکن است اقدام به تخلیه مثانه کند. از این رو هیچ فردی نمی خواهد وقتی از خانه بیرون است و دسترسی به دستشویی ندارد لباس های خود را خیس کند و از خیس شدن آن خجالت بکشد. کمی قبل تر این مشکل بیشتر برای خانم های میانسال بود اما امروزه شاهد دچار شدن بسیاری از خانم های جوان هستیم و می خواهیم این مشکل را برایتان حل کنیم. کمی نگران شده ایده؟ نگران نباشید چون اگر هرچند وقت یک بار این مشکل را تجربه می کنید نگران کننده نیست اما اگر در طول روز و هفته بارها و بارها به این مشکل دچار می شوید باید به فکر راه چاره باشید. به همین دلیل ما در ادامه سعی کرده ایم تا شما را با بی اختیاری ادرار در زنان در مرحله اول آشنا کنیم و سپس به سراغ علت ها، دلایل، انواع و راه های درمان آن برویم. کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا اگر به این اختلال دچار شده اید یک روش درمانی خوب و بی دردسر برای خود پیدا کنید.

بی اختیاری ادرار چیست و چگونه به وجود می آید؟

آیا کنجکاو هستید بدانید بی اختیاری ادرار چیست؟ آیا می خواهید بدانید بی اختیاری ادرار در زنان چگونه به وجود می آید؟ به جای درستی آمده اید چون به تمامی سوال های شما پاسخ خواهیم داد. بی اختیاری ادرار به معنی عدم توانایی نگه داشتن ادرار در مثانه می باشد که فرد به یک باره اقدام به تخلیه آن می کند. این مشکل در خانم ها بیشتر از مردان می باشد می دانید چرا؟ چون ضعف و آسیب دیدن عضلات کف لگن در خانم ها بیشتر می باشد.

چون وقتی خانم ها باردار می شوند به دلیل فشار هایی که به شکم شان می آید و رحم شان بزرگ می شود به بی اختیاری ادرار ممکن است دچار شوند که اگر درمان نشود تا اخر عمر با فرد همراه است و دست از سر او بر نمی دارد. در حقیقت عضلات کف لگن یکی از بزرگ ترین حمایت کننده های ارگان های لگنی هستند که اگر آسیب ببینند و ضعیف شوند فرد نمی تواند به راحتی ادرار خود را حفظ کند.

انواع بی اختیاری ادراری در زنان

در ادامه 4 نوع اصلی بی اختیاری ادرار در زنان را مورد بررسی قرار میدهیم، که کمک زیادی در تشخیص این بیماری به شما میکند.

بی اختیاری ادرار فوریتی

بی اختیاری ادرار فوریتی یکی از انواع بی اختیاری ادرار می باشد که یک سوم بی اختیاری ها در زنان از این نوع است. در این نوع از بی اختیاری فرد قبل از اینکه بتواند خودش را به سرویس بهداشتی برساند ادرارش ریزش می کند.

بی اختیاری ادرار ترکیبی

بی اختیاری ادرار ترکیبی نیز یکی دیگر از انواع بی اختیاری ادرار می باشد که سی الی پنجاه درصد خانم ها به آن مبتلا می شوند. در این نوع بی اختیاری علاوه بر اینکه فرد نمی تواند خودش را به سرویس بهداشتی برساند و دچار ریزش می شود درد شکم نیز دارد.

بی اختیاری ادرار استرسی

یکی دیگر از انواع بی اختیاری ادرار استرسی می باشد که نیمی بیشتر از بی اختیاری های خانم ها از این نوع است. در این نوع بی اختیاری فرد به محض سرفه کردن، عطسه کردن و هر فعالیت فیزیکی به شکمش فشار می آید و این فشار مستقیما به سراغ مثانه اش می رود.

بی اختیاری ادرار مداوم

بی اختیاری ادرار مداوم نیز یکی دیگر از انواع بی اختیاری ادرار است که زیاد شایع نیست. در این نوع بی اختیاری فرد در حین خواب، راه رفتن، نشستن و … احساس ریزش ادرار به صورت ناگهانی و بدون هیچ فشاری می کند.

 

علت های بی اختیاری ادرار در زنان

آیا می خواهید کمی بیشتر در مورد این اختلال بدانید؟ آیا می خواهید با دانستن علل های بی اختیاری ادرار در زنان وجود این مشکل را در خود تشخیص دهید؟ بی اختیاری ادرار که امروزه خانم های زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند به دلیل عفونت های مجرای ادرار یا واژن، مصرف برخی دارو ها و … به وجود بیاید اما نگران نباشید چون راه های درمانی بسیاری برای آن وجود دارد. شایع ترین علل های بی اختیاری ادرار در زنان عبارت است از :

  • فعالیت زیاد عضله های مثانه
  • بیش فعال بودن مثانه
  • ضعیف شدن عضله های کف لگن
  • آسیب دیدگی عصبی مثانه
  • عوارض عمل های جراحی مانند زایمان طبیعی
  • بلند کردن وسایل سنگین
  • عطسه، سرفه و خندیدن یهویی
  • ورزش کردن با اجسام سنگین
  • چاق شدن و اضافه وزن

دلایل بی اختیاری ادرار در زنان چیست؟

در کنار دانستن علل های بی اختیاری ادرار در زنان بد نیست کمی هم در مورد دلایل بی اختیاری ادرار در زنان بدانید تا اطلاعاتی که تا به اینجا کسب کرده اید کامل تر از قبل شود. باید به این نکته توجه کنید دلایلی که در ادامه مطرح کرده ایم ممکن است برای شما بی اختیاری ادرار موقت یا دائمی ایجاد کند اما بازهم نگران هیچ چیز نباشید. دلایل شایع بی اختیاری ادرار در زنان عبارت است از :

  • عضلات ضعیف مثانه
  • پیری
  • آسیب دیدن عضلات مثانه
  • سرطان مثانه

چه عواملی احتمال بی اختیاری ادرار را در زنان زیاد می کند؟

  • زن بودن

یکی از عواملی که بیشترین تاثیر را در مبتلا شدن شما به بی اختیاری ادرار دارد زن بودن می باشد. به عبارتی دیگر مردان به دلیل ماهیت جنسی شان و زایمان نکردنشان کمتر به این اختلال دچار می شوند.

  • چربی های زیاد در بدن

وقتی چربی های بدن تان زیاد می شود فشار زیادی به مثانه تان وارد می شود. از این رو وقتی در حین ورزش کردن یا بلند کردن چیزی هستید ادرار تان بدون اختیار خارج می شود.

  • بالا رفتن سن

وقتی سن شما یواش یواش بالا می رود مثانه و عضلات اسفنکتر تان ضعیف می شود که این امر باعث تکرر ادرار و ادرار کردن بی اختیار می شود و شاهد لباس های خیس تان هستید.

  • مصرف کردن دخانیات

وقتی در طولانی مدت از دخانیات مانند قلیان یا سیگار استفاده کنید به دلیل استرس و فشاری که بر اسفنکتر شما وارد می شود دچار بی اختیاری ادرار می شوید.

  • بیماری‌ های مزمن

بیماری ‌های عروقی، بیماری ‌های کلیوی، دیابت، سرطان پروستات، بیماری آلزایمر، ام اس، بیماری پارکینسون ممکن است در طولانی مدت باعث بی‌ اختیاری ادرار شوند.

 

بی اختیاری و مشکلاتی که به دنبال آن برای خانم ها ایجاد می شود

وقتی یک خانم دچار بی اختیاری می شود بیشتر جنبه های زندگی اش تحت تاثیر قرار می گیرد و ممکن است نتواند بسیاری از کارها را انجام دهد. برای مثال ابتدایی ترین موردی که در زندگی شان درگیر بی اختیاری ادرار می شود رابطه جنسی شان است. بی اختیاری ادرار در زنان حتی ممکن است مسافرت ها و تفریح های آنان را آرام آرام کاهش دهد چون در طول مسیر یا گشت و گذار دسترسی راحتی به سرویس بهداشتی ندارند.

در مرحله های بعدی که بی اختیاری ادرار در زنان بیشتر می شود فرد حتی نمی تواند هر نوشیدنی و غذایی را بخورد چون در حین خواب ممکن است خود را خیس کند. به طور کلی این اختلال تمام جنبه های زندگی فرد را به مرور تغییر می دهد از لباس های او گرفته که تیره می شود تا غذاهایی هایی که باید بخورد و جاهایی که باید برود.

مشکل در خواب یکی دیگر از مشکلاتی است که افراد مبتلا به اختلال بی اختیاری با آن دست و پنجه نرم می کنند. چون این افراد باید دو یا سه بار با احساس شدید ادرار از خواب بیدار شوند و حتی در بعضی از موارد به علت ریزش ادرار مجبور به استحمام و تعویض لباس می‌ شوند. تازه اگر این افراد شاغل هم باشند که اوضاع کمی بدتر می شود و باید در طول کار دائم به دست شویی مراجعه کنند تا با لباس های خیس مواجه نشوند.

رفتار درمانی یکی از راه های درمان بی اختیاری ادرار در زنان

یکی از ابتدایی ترین و راحت ترین روش های درمانی برای بی اختیاری ادرار در زنان رفتار درمانی است. در این روش درمانی شما باید به یک پزشک متخصص در این حوزه مراجعه کنید تا با استفاده از تکنیک ها و الگو های خاص ابتدا اقدام به تشخیص این اختلال در شما کند.

سپس پزشک به شما می گوید که برای رفتن به سرویس بهداشتی برای خود فاصله های زمانی مشخص و منظمی تعیین کنید تا با این کار تخلیه ادرار تان طبق یک زمان مشخص باشد. با این کار شما پس از مدتی می توانید بر روی تخلیه مثانه خود کنترل پیدا کنید و در زمان های مشخص به دستشویی بروید.

طب فیزیکی یکی از روش های درمان بی اختیاری ادرار زنان

یکی دیگر از روش های درمانی ساده و موثر برای بی اختیاری ادرار در زنان طب فیزیکی می باشد. این روش درمانی باعث تقویت عضلات کف لگن که یکی از علت های شایع بی اختیاری است می پردازد. با تقویت این ناحیه به راحتی می توانید کنترل مثانه خود را در دست بگیرید در نتیجه بی اختیاری ادرار تان کاهش می یابد.

در حقیقت روش درمانی طب فیزیکی به بدن شما کمک می‌کند تا خروج  جریان ادرار، گرفتگی ‌ها یا اسپاسم ‌ها و ترشح ها به مرور زمان کنترل شود. تمرین ‌های کف لگن که در این روش درمانی به شما داده می شود همانند یک روش توان بخشی می باشد که حجم عضلات کف لگن را افزایش می دهد و آن ها را سفت می کند.

 

چگونه بی اختیاری ادرار در زنان را درمان کنیم؟ 

دارو درمانی یکی از روش های درمان بی اختیاری ادرار در زنان

یکی دیگر از روش های درمان بی اختیاری ادرار در زنان که تا مجبور نشده اید توصیه می کنیم به سراغ آن نروید دارو درمانی می باشد. چون هر دارویی یک سری عوارض دارد و دارو های بی اختیاری ادرار در زنان نیز دارای همین مورد هستند که ابتدایی ترین آن خشکی دهان است. برای مثال استروژن موضعی که یکی از دارو های تجویزی برای بی اختیاری ادرار در زنان است به صورت حلقه، پچ یا کرم واژینال برای کنترل بی‌ اختیاری ادرار در زنان باید استفاده شود.

در اصل شیوه عملکرد و تاثیر گذاشتن دارو های این مشکل به سراغ کاهش انقباض های مثانه ای می رود در نتیجه فشار مثانه کاهش می یابد. برخی دارو های این مشکل نیز قدرت عضلانی اسفنگتر مجرای ادراری را افزایش می دهد. به همین دلیل در وهله ی اول پزشک تان داروهای آنتی موسکارینی برای شما تجویز می کند تا بیش فعالی و بی اختیاری ادرار تان تا حدی کنترل شود و رو به کاهش پیدا کردن برود. عوارض های دارویی این دارو ها برای کسب اطلاعات بیشتر شما عبارت است از : خشک شدن دهان، تاری دید و یبوست.

الکتروتراپی یکی از راه های درمان بی اختیاری ادرار در زنان

یکی دیگر از روش های درمانی برای بی اختیاری ادرار در زنان برق درمانی یا در اصطلاح الکتروتراپی می باشد. در این روش درمانی پالس های برقی به غضله های کف لگن و مثانه ارسال می شود تا به مرور زمان تقویت شوند. در اصل در این روش درمانی توانایی عضله ‌های کف لگن و اسفنکتر مثانه برای منقبض شدن افزایش پیدا می‌ کند. چون الکتروتراپی از طریق حساس ‌سازی، فعال‌ سازی و تقویت عضلات کف لگن عملکرد مثانه تان را بهبود می ‌بخشد.

نوروفیدبک یکی از قطعی ترین راه های درمانی بی اختیاری ادرار

یکی از بهترین و قطعی ترین روش های درمانی در تمام دنیا که امروزه برای درمان بسیاری اختلالات روحی و روانی و بیماری ها استفاده می شود نوروفیدبک می باشد. این روش درمانی کاملا بدون درد و بدون عوارض است و چی از این بهتر که یک روش درمانی هم قطعی، هم بدون درد و هم بدون عوارض می باشد؟ وقتی یک فرد به بی اختیاری ادرار دچار می شود نمی تواند به راحتی عضلات کف لگن و اسفنکتر را فعال کند.

از این رو در این روش درمانی نوین و قطعی اطلاعاتی در مورد این عضله ها به فرد داده می شود تا با استفاده از امواج مغزی بهبود یابند. در این روش درمانی به مغز فرد بیمار آموزش داده می شود که بدون هیچ محرک خارجی اقدام به درمان خودش کند. از این رو نوروتراپیست هایی که با دستگاه های نوروفیدبک کار می کنند الکترود هایی بر روی پوست سر فرد بیمار قرار می دهند. سپس فیدبک دیداری و شنیداری از انقباض ‌های کف لگن خود آگاهی و هوشیاری را در فرد افزایش می ‌دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد درمان شب ادراری با نوروفیدبک و قیمت و تعداد جلسات آن برای درمان کلیک کنید.

جمع بندی نهایی

در جمع بندی نهایی این مطلب سعی کردیم شما را با بی اختیاری ادرار در زنان، انواع آن، دلایل، علل ها و … آشنا کنیم تا اطلاعات مفیدی از آن در ذهن خود داشته باشید. در پایان امیدوار هستیم مطالب فوق در خصوص بی اختیاری ادرار در زنان برایتان مفید بوده باشد و نهایت بهره را از آن برده باشید.

این پست را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *