نوروفیدبک

درمان بیش فعالی با نوروفیدبک | هزینه و تعداد جلسات درمانی

درمان بیش فعالی با نوروفیدبک | هزینه و تعداد جلسات درمانی

آیا می دانید بیش فعالی چیست و چگونه در فرزندانتان بروز پیدا می کند؟ بیش فعالی که امروزه کودکان زیادی درگیر آن شده اند ناشی از یک جهش ژنتیکی و اختلال عملکرد ناقل های شیمیایی در مغز می باشد.  اگر یک کودک دچار بیش فعالی شود والدین او یا پرستار او در وهله ی اول باید آگاهانه رفتار کنند. به عبارتی صریح تر نادیده گرفتن نشانه ها و سهل انگاری در مورد اختلال بیش فعالی می تواند یادگیری کودک را با اختلال مواجه کند و حتی زندگی و موفقیت او را تحت تاثیر قرار دهد. امروزه راه های درمانی زیادی برای اختلال بیش فعالی در کودکان وجود دارد اما درمان بیش فعالی با نوروفیدبک بهترین روش درمانی در این زمینه می باشد. اکنون می پرسید نوروفیدبک چیست؟ نوروفیدبک یک روش درمانی امن است و تنها براساس فعالیت امواج مغزی عمل می کند. این روش درمانی جدید و به روز می تواند پیشنهاد مناسبی برای درمان بیش فعالی باشد. کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کلی بدانید نوروفیدبک چیست و چگونه باعث درمان یک کودک بیش فعال می شود.

بیش فعالی در کودکان

بیش فعالی چیست؟ بیش فعالی نوعی اختلال شایع در کودکان می باشد که امروزه حدود 8 الی 10 درصد از کودکان درگیر آن شده اند. اختلال بیش فعالی که کودکان زیادی را درگیر کرده است در پسران بیشتر از دختران می باشد. همچنین ویژگی های اولیه این اختلال در سال های اولیه رشد یعنی قبل از رفتن به مدرسه در کودک نمایان می شود و والدین می توانند آن را مشاهده کنند.

طبق تحقیق های متخصصین در مورد این اختلال گفته شده است که اگر به کودکان بیش فعالی بی توجهی شود و والدین اقدام به درمان بیش فعالی با نوروفیدبک یا دارو نکنند ممکن است کودک در آینده به انواع اختلالات روحی و روانی مانند افسردگی دچار شود. بنابراین به والدین توصیه می شود برای اینکه کودک شان در آینده رفتار های ضد اجتماعی و بزهکارانه نداشته باشد در همان ابتدا اقدام به درمان بیش فعالی با نوروفیدبک یا دارو در فرزند خود کنند.

درمان بیش فعالی با نوروفیدبک زیر نظر یک مشاوره کودک خوب و بهترین روانشناسان نوروفیدبک برای درمان بیش فعالی کودکان بسیار کارآمد و موثر می باشد. همچنین باید بدانید که مشاور روانشناس کودک به این موضوع تاکید می کند که تشخیص بیش فعالی کودکان کار آسانی نیست و هر کودکی را نباید بیش فعال نامید. تشخیص بیش فعالی در کودکان تنها توسط متخصص روانشناس کودک در مرکز روانشناسی کودکان قابل انجام است.

علائم بیش فعالی چیست؟

همان طور که در ابتدا اشاره شد نباید اختلال بیش فعالی را به هر کودکی که دارای جنب و جوش می باشد نسبت داد. بلکه اختلال بیش فعالی باید در مراکز مشاوره توسط متخصصین بیش فعالی تشخیص داده شود. اما در ادامه برخی از مهم ترین علائم بیش فعالی را مطرح کرده ایم تا بیشتر با اختلال بیش فعالی آشنا شوید.

  • توجه نکردن به جزئیات
  • بی دقتی در انجام کارهای سپرده شده به آن ها
  • عدم تمرکز کردن
  • واکنش نشان ندادن وقتی صدایشان می کنید
  • فرار کردن از درس خواندن
  • متوجه نشدن ساعت
  • گم کردن وسایل شخصی شان
  • پرت شدن هواسشان با حرکت های محیطی
  • جنب و جوش و حرکت زیاد
  • پر استرس بودن
  • قطع کردن صحبت های والدین

انواع کودکان بیش فعال

بیش فعالی دارای ویژگی های بارزی مانند پرتحرکی، کمبود توجه و تمرکز، بروز اعمال ناگهانی و غیرقابل پیش بینی می باشد. اما این اختلال در تمامی کودکان شامل سه نوع می باشد که در ادامه به آن پرداخته ایم :

  • اختلال اول : در گونه اول کودک فقط در توجه و تمرکز مشکل دارد.
  • اختلال دوم : در نوع دوم فقط پرتحرکی دیده می شود. این اختلال در کودکان دبستانی و در پسرها سه تا پنج برابر شایع تر از دختران است.
  • اختلال سوم : معمولا این نوع از اختلال در سه سالگی به بعد تشخیص داده می شود. کودکان مبتلا در دوره شیرخواری اکثرا پرتحرک هستند و دست ها و پاهای خود را زیاد حرکت می دهند.

 

اضطراب یکی از عوامل بیش فعالی در کودکان

آیا می خواهید بدانید که کودک شما هم در کنار بیش فعالی دچار اختلالات روحی و روانی مانند اضطراب است یا خیر؟ احساس نگرانی شدید و مداوم، احساس خستگی زیاد، احساس تنش عضلانی، تپش قلب ، نفس نفس زدن، عرق کردن، مشکل در خواب، مشکل در غذا خوردن، عصبی و تحریک پذیر بودن می تواند از علائم اضطراب در کودکان باشد. پزشکان بر اساس ویژگی های شخصیتی و میزان اضطراب و بیش فعالی در کودک می توانند اقدام به درمان بیش فعالی با نوروفیدبک کنند. زیرا درمان بیش فعالی با نوروفیدبک یکی از بهترین روش های درمانی در تمام جهان های مدرن شناخته شده است.

آیا نوروفیدبک برای درمان بیش فعالی موثر است؟

خیلی از والدین سوال های مختلفی در مورد روش درمانی نوروفیدبک در ذهن خود دارند. برای مثال والدین همواره در ذهن خود می پرسند آیا درمان بیش فعالی با نوروفیدبک موثر است؟ ابتدا باید گفت که اختلال بیش فعالی که به آن کم توجهی نیز می گویند می تواند بر توجه، یادگیری، کنترل فشار و سطح فعالیت کودک تاثیر بگذارد. در حقیقت علائم ذکر شده می توانند زندگی روزمره و سازمان دهی فعالیت های کودک را به چالش بکشند. نوروفیدبک که یک روش درمانی امن است و تنها براساس فعالیت امواج مغزی عمل می کند می تواند پیشنهاد مناسبی برای درمان بیش فعالی باشد.

علائم اولیه بیش فعالی چیست؟

نشانه های اولیه اختلال بیش فعالی کمبود توجه می باشد که در بسیاری از موارد به راحتی قابل مشاهده است. با این حال بسیاری از ویژگی های مشترک افراد مبتلا به بیش فعالی نیز وجود دارد. این می تواند شامل تحریک پذیری، عدم تمرکز و خستگی باشد. در حقیقت علائم و نشانه های بیش فعالی در هر کودک متفاوت می باشد.

نوروفیدبک و بیش فعالی

درمان های متداول برای کودکان مبتلا به بیش فعالی در سر تا سر جهان شامل دارو، روان درمانی و تغییر شیوه زندگی می باشد اما این روش برای همه کودکان جواب نمی دهد. حتی بعضی از رویکردها به ویژه داروها می توانند اثرات جانبی ناخوشایندی به دنبال داشته باشند. درمان بیش فعالی با نوروفیدبک یک درمان غیر تهاجمی است و شامل دارو نمی باشد. حتی بسیاری از متخصصین این حوزه معتقدند که نوروفیدبک می تواند به درمان علائم بیش فعالی نیز کمک کند. نام های دیگر درمان بیش فعالی با نوروفیدبک عبارتند از بیوفیدبک و نوروتراپی که توسط متخصصین با توجه به درصد بیش فعالی کودک استفاده می شوند.

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک شامل الکترود های متصل به سر و پاسخ به محرک های خاصی است در حالی که با تکنولوژی خاص موج مغزی فرد را نشان می دهد. در کودک مبتلا به بیش فعالی مغز ممکن است الگوهای مشخصی از رفتار، به ویژه در لوب پیشانی را نشان دهد. این منطقه با شخصیت، رفتار و یادگیری مرتبط است. زیرا عملکرد مغز و رفتار فرد با هم ارتباط دارند. تغییر در رفتار می تواند مغز را تغییر دهد و تغییر در مغز می تواند رفتار را تغییر دهد. به عبارتی دیگر درمان بیش فعالی با نوروفیدبک قصد دارد رفتار شخص را با تغییر مغز تغییر دهد.

در درمان بیش فعالی با نوروفیدبک مغز سیگنال های الکتریکی قابل اندازه گیری یا امواج تولید می کند. تمرین کننده نوروفیدبک این امواج را معمولا با یک دستگاه به نام الکتروانسفالوگرافی اندازه گیری می کند. پنج نوع موج مغزی وجود دارد: آلفا، بتا، گاما، دلتا و تتا. هر یک از امواج فرکانس متفاوت دارد که EEG می تواند آن ها را اندازه گیری کند. برخی تحقیقات نشان می دهد که کودکان مبتلا به بیش فعالی امواج تتا بیشتر و امواج بتا کمتر از افراد بدون اختلال دارند. درمان بیش فعالی با نوروفیدبک قصد دارد این تفاوت را تصحیح کند.

 

چه اتفاقی در طول جلسات نوروفیدبک می افتد؟

خیلی از والدین در درمان بیش فعالی با نوروفیدبک می خواهند بدانند چه اتفاقی می افتد. در مرحله اول مشاور قبل از شروع درمان بیش فعالی با نوروفیدبک از کودک و والدین او سوالاتی اعم از علائم فرد، تاریخ درمان و شیوه زندگی او می پرسد. سپس در ابتدای شروع هر جلسه متخصص این حوزه تمرین کننده الکترود را از یک دستگاه EEG به سر شخص وصل می کند. در حقیقت این فعالیت مغز فرد را اندازه گیری می کند.

همچنین باید گفت که تعداد الکترودها بسته به مشاور و جلسه متفاوت خواهد بود. از طرفی الکترود ها صدمه ای به بدن فرد وارد نمی کنند و جریان الکتریکی را به هیچ وجه در بدن کودک وارد نمی کند چون که آن ها فقط برای اندازه گیری فعالیت مغز هستند. پس از انجام این امر وقتی درمان بیش فعالی با نوروفیدبک شروع می شود یک اسکن زمان واقعی امواج مغزی شخص را روی صفحه نمایش نشان می دهد.

سپس مشاور یا متخصص این حوزه فرد را به انجام وظیفه خاصی هدایت می کند چون انتظار دارد که این کار موجب تغییر امواج مغزی شود. فعالیت هایی که کودک هدایت می شود ممکن است شامل یک بازی ویدیویی یا سایر محرک هایی باشند که مغز را تشویق می کند تا اطلاعات را از راه های مختلف پردازش کند. همانطور که مغز به محرک ها پاسخ می دهد بازخورد در EEG نشان می دهد که چگونه محرک ها باعث قطع، تغییر یا افزایش فعالیت مغز می شوند.

پیشرفت های متوسط در بیش فعالی

به طور کلی تمامی متخصصین حوزه بیش فعالی گفته اند که درمان بیش فعالی با نوروفیدبک مورد قبول و خوب می باشد. در حقیقت طی یک مطالعه در مورد نوروفیدبک و بیش فعالی با در نظر گرفتن ارزیابی والدین و معلمان کودکانی که تحت درمان به نتایج جدیدی دست پیدا کردند. به طور کلی والدین بهبودی در تکانشی، بی توجهی و بیش فعالی را گزارش کرده اند اما معلمان بهبود را تنها با بی توجهی اعلام کردند. به همین دلیل محققان نتیجه گرفتند که نوروفیدبک ممکن است برای کودکان مبتلا به بیش فعالی مفید باشد.

آیا درمان بیش فعالی با نوروفیدبک ایمن است؟

تمامی محققین و متخصصین به یک باور رسیده اند که درمان بیش فعالی با نوروفیدبک کاملا ایمن است اما در کنار این موضوع محققین عوارضی هم برای این مورد در نظر گرفته اند مانند:

  • خستگی ذهنی
  • تجربه احساسات قدیمی به عنوان مثال رویاهای زنده
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • حساسیت به نور در افراد مبتلا به آسیب سر

تصمیم گیری در مورد انتخاب درمان

در حقیقت در مرحله اول باید همه موارد اعم از جنبه های مختلف درمان با نوروفیدبک در نظر گرفته شود. همچنین والدین باید تصمیم بگیرند که کودکی که مبتلا به بیش فعالی و کم توجهی است چه نوع درمانی را دریافت کند. برای مثال درمان هایی مانند دارو یا رفتار درمانی و یا حتی نروفیدبک کدام یک می توانند بیشتر به کودک کمک کنند. اما به طور کلی تکنولوژی نوروفیدبک بدون درد می باشد و عوارض هایی مانند عوارض دارو داروهای روحی و روانی ندارد. درست است که نوروفیدبک ممکن است به کاهش علائم بیش فعالی یا درمان آن کمک کند اما می تواند شامل جلسات طولانی باشد و برای اثبات اثربخشی آن مدارک بیشتری نیاز باشد.

 

اگر بیش فعالی درمان نشود …

با توجه به این که بیش فعالی مشکلی است که در صورت عدم درمان به بزرگسالی انتقال پیدا می کند و مشکلات بسیار زیادی را به بار می آورد. به همین دلیل بهتر است والدین هر چه سریع تر نسبت به شناسایی و درمان مشکل کودک خود تلاش کنند. نوروفیدبک که یک روش درمانی امن است و تنها براساس فعالیت امواج مغزی عمل می کند می تواند پیشنهاد مناسبی در درمان بیش فعالی کودکان باشد. بسیاری از کودکان برای درمان بیش فعالی امروزه از دارو استفاده می کنند که ممکن است به دلایل مختلف از مصرف آن دوری کنند. همچنین داروهای مورد مصرف کودکان مبتلا به بیش فعالی و کم توجهی باعث خواب آلودگی می شود و در امر یادگیری و آموزش آن ها نیز خلل بزرگی ایجا کند. اما درمان بیش فعالی با نوروفیدبک چنین عارضه ای به بار نمی آورد و می تواند در پیشرفت تحصیلی کودکان نیز تاثیر گذار باشد.

درمان بیش فعالی در بهترین مرکز نوروفیدبک

برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از درمان بیش فعالی با نوروفیدبک بگیرید باید به این نکته توجه داشته باشید که کلینیکی که به آن مراجعه میکنید از دستگاه های با کیفیت و نوروتراپیست های حرفه ای بهرمند باشد. ما در مقاله بهترین مرکز نوروفیدبک نکات مهمی که شما قبل از انتخاب کلینیک نوروفیدبک باید به آن توجه داشته باشید را توضیح دادیم. پیشنهاد میکنم که حتما این مقاله را مطالعه بکنید که از هزینه و وقتی که برای درمان میگذارید بهترین را بگیرید.

جمع بندی نهایی

در جمع بندی نهایی این مقاله دریافتید که هر کس می خواهد کودک خود را با روش درمانی نوروفیدبک درمان کند باید با متخصص نوروفیدبک تماس بگیرد تا اطمینان حاصل شود که پزشک متخصص آن را برای کودک تایید کرده است یا خیر. در سخن اخر این مقاله نیز امیدوار هستیم مطالب فوق برایتان مفید بوده باشد و با بهره بردن از آن لحظات خوشی را برای خود و کودکانتان رقم بزنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *