بالا بردن تمرکز در کار [ 20 روش سریع و آسان ]

بالا بردن تمرکز در کار
آنچه در این مطلب می‌خوانید

حتما برای شما هم پیش آمده که روزهایی نتوانسته اید در محیط کارتان بر روی یک موضوع تمرکز کنید. اگر این مشکل تنها گه گاهی در طول هفته باشد طبیعی است اما اگر بیشتر شود باید به فکر راه چاره بیوفتید چون دیگر طبیعی نمی باشد. اگر میخواهید بهره وری تان در محیط کار افزایش پیدا کند باید بتوانید روی مسائل مختلف تمرکز کنید. وقتی می خواهید کوچیک ترین کاری در محیط کارتان انجام دهید باید ذهن تان بتواند متمرکز شود. برای این کار می توانید برای خود برنامه ریزی کنید تا انگیزه تان افزایش پیدا کند و بتوانید هواس خود را جمع کنید. درست است که تمرکز کردن ذهن بر روی یک چیز راحت نیست اما برای افزایش بهره وری در محیط کارتان باید به سراغ راه هایی برای بالا بردن تمرکز در کار بروید. از این رو کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا راه هایی را برای بالا بردن تمرکز در کار به شما آموزش دهیم.

بالا بردن تمرکز در کار

امروزه یکی از عمده ترین مشکلات افرادی که شاغل هستند به خصوص نوجوانان این است که نمی توانند بر روی موضوعات کاری خود به خوبی تمرکز کنند. در نتیجه یا کاری که به آن ها محول شده است را به خوبی انجام نمی دهند یا کلا آن را اشتباها انجام می دهد. از این رو باید به فکر راه چاره بیوفتید تا بتوانید عواملی که هواستان را پرت می کند حذف نمایید.

در حقیقت این شما هستید که باید به سراغ مدیریت ذهن خود بروید تا بتوانید به خوبی بر روی یک موضوع متمرکز شوید. برای این کار می توانید مسئولیت هایی که به شما محول شده است را در نظر بگیرید سپس تصمیم بگیرید چه چیزهایی در اطراف تان هواس شما را پرت می کند و اقدام به حذف آن ها کنید.

راه های بالا بردن تمرکز در محیط کار

راه های بالا بردن تمرکز در محیط کار

علت های روان شناختی عدم تمرکز

مشکل در تمرکز کردن دارای علت های مختلفی می باشد که برای بالا بردن تمرکز در کار ابتدا باید با این علت ها آشنا باشید. به همین دلیل ما در ادامه شایع ترین علت های روان شناختی عدم تمرکز را برایتان مطرح کرده ایم تا با آگاهی در مورد آن ها قدمی برای افزایش تمرکز خود بردارید. علت های روان شناختی که بر روی تمرکز شما تاثیر می گذارند عبارت هستند از :

اختلالات توجه : این اختلال کمی قبل تر مختص کودکان بود اما امروزه بزرگسالان هم به آن دچار شده اند که باعث کاهش یا عدم تمرکز می شود.

افسردگی و اضطراب : عدم احساس آرامش و یا افسرده بودن می تواند مدیریت افکار شما را مختل کند در نتیجه شما نمی توانید به خوبی در محیط کارتان تمرکز کنید.

اندوه : اندوه داشتن در مورد دوری یا فوت یکی از عزیزان یا موارد دیگر می تواند باعث کاهش تمرکز و یا عدم تمرکز شما در محیط کاری باشد.

اختلالات خلقی : اختلالات خلقی مانند اختلال دو قطبی می تواند شما را درگیر فکر های مزاحم کند در نتیجه نمی توانید به خوبی بر روی یک موضوع متمرکز شوید.

علت های پزشکی عدم تمرکز

علت های پزشکی یکی دیگر از انواع علت هایی می باشد که نمی گذارد شما در محیط کارتان بر روی موضوعات کاری خود متمرکز شوید. به همین دلیل ما در ادامه سعی کرده ایم شایع ترین علت های پزشکی که نمی گذارد شما بر روی موضوعات مختلف تمرکز کنید را مطرح کرده ایم. علت های پزشکی عدم تمرکز عبارت هستند از :

مشکلات هورمونی : اختلالاتی مانند عملکرد غده فوق کلیوی می تواند انرژی شما را کاهش دارد در نتیجه نمی توانید ذهن و هواس خود را جمع کنید.

مشکلات تیروئید : وقتی تیروئید شما خیلی کم یا خیلی بالا باشد نمی توانید به خوبی بر روی موضوعات کاری تان تمرکز کنید.

کم خونی : وظیفه گلبول های قرمز خون اکسیژن منتقل کردن به مغز می باشد در نتیجه اگر کم خون باشید اکسیژن به اندازه کافی به مغزتان نمی رسد در نتیجه در تمرکز کردن به مشکل بر می خورید.

علت های محیطی عدم تمرکز

علت های محیطی هم می توانند باعث اختلال در تمرکز کردن شما بشوند که همانند سایر علت های دیگر به تشریح علت های محیطی در ادامه پرداخته ایم تا شما هم بتوانید بر روی موضوعات کاری خود به راحتی تمرکز کنید. شایع ترین علت های محیطی عدم تمرکز عبارت هستند از :

استرس : بررسی ها نشان داده که استرس می تواند تمرکز شما را کاهش دهد در نتیجه نمی توانید به راحتی کارهای خود را بدون اشتباه انجام دهید.

محیط های پر سر و صدا : محرک هایی مانند تلفن های همراه یا تلویزیون می تواند هواس شما را پرت کند و نگذارد و بر روی موضوعات کاری خود تمرکز کنید.

کمبود خواب : خواب باعث می شود خستگی از تن تان بیرون برود از این رو اگر کمبود خواب داشته باشید نمی توانید به راحتی تمرکز خود را بالا ببرید.

مصرف برخی داروها : مصرف کردن برخی داروها به دلیل عوارض های جانبی شان ممکن است برای شما مشکل در تمرکز کردن را به وجود آورد.

علائم عدم تمرکز در محیط کار چیست؟

برای همه ما پیش آمده که روزهایی نتوانیم در محیط کارمان بر روی یک موضوع مشخص تمرکز کنیم که نتیجه آن خراب شدن کارهایی می باشد که به ما سپرده شده است. حتی ممکن است به دلیل عدم تمرکز کردن مجبور شوید قرار ها و جلسه های خود را کنسل کنید. اما نگران نباشید اگر در مورد علائم عدم تمرکز کردن در محیط کار اطلاعاتی داشته باشید می توانید به سراغ راه های بالا بردن تمرکز در کار بروید. به همین دلیل در ادامه علائمی که نشانگر تمرکز نداشتن شما می باشد را برایتان مطرح کرده ایم تا دیر نشده به سراغ راه های بالا بردن تمرکز در کار بروید. علائم مشکل در تمرکز کردن عبارت است از :

  • بی دقتی
  • افکار مزاحم
  • تحریک پذیری
  • عدم توانایی در تصمیم گیری
  • مشکل در نشستن و آرام بودن
  • اختلال در عدم تفکر و تصمیم گیری
  • عدم توانایی در انجام کارهای پیچیده
  • فاقد انرژی جسمی یا ذهنی برای تمرکز
  • عدم توانایی در به خاطر سپردن اتفاقات کوتاه مدت

برای بالا بردن تمرکز در کار هدف هایتان را اولویت بندی کنید

برای بالا بردن تمرکز در کارتان به شما پیشنهاد می کنیم در مرحله ی اول سعی کنیم برای کارهایتان اولویت بندی کنید. وقتی شما هدف های روزانه خود را تعیین می کنید دیگر زمان خالی ندارید و باید در زمان مشخص شده کارهایتان را به پایان برسانید. از این رو کارهایی که مهم تر است را در اولویت های بالا قرار دهید تا ابتدا آن ها را انجام دهید.

سپس یواش یواش به سراغ اولویت های کم اهمیت بروید. حتی بهتر است در لیستی که برای اولویت بندی هدف هایتان تهیه کرده اید تیک هایی با عنوان بزرگ ترین و ضروری ترین بزنید تا بدانید کدام کار مهم تر از دیگری است. با این کار شما می توانید ذهن خود را متمرکز کنید و در پایان وقت کاری تان شاهد تمام شدن کارهایتان بدون هیچ اشتباهی می باشید.

برای بالا بردن تمرکز در محیط کار وظایف تان را مدیریت کنید

مدیریت وظایف تان یکی دیگر از راه هایی می باشد که بهتر است برای بالا بردن تمرکز در کارتان از آن بهره ببرید. وقتی شما وظایف تان را به واحد های کوچک تقسیم می کنید ذهن شما متمرکز می شود. چون ذهن تان می داند در کجا و چه زمان باید چه کاری را انجام دهد.

در اصل اگر وظایف خود را به بخش های کوچک و کوچک تر تقسیم کنید می توانید در یک زمان بر روی چند موضوع تمرکز کنید و دیگر موجب خطا نشوید. چون شما با این کار انگیزه خود را بالا برده اید و مشخص کرده اید که این کار باید بدون هیچ اشتباه و حواس پرتی انجام شود.

برای بالا بردن تمرکز در کار گوشی خود را کنار بگذارید

یکی دیگر از راه های بالا بردن تمرکز در کار کنار گذاشتن گوشی همراه تان می باشد. چون امروزه شاهد فراگیر شدن این تکنولوژی شده ایم به طور که کودکان هم معتاد آن شده اند و در هیچ جا آن را از خود جدا نمی کنند. وقتی شما به سراغ تلفن همراه تان می روید مجبور هستید وقت زیادی را صرف گشت و گذار در فضاهای مجازی کنید.

در نتیجه اگر قبل از برداشتن گوشی تان کمی تمرکز داشته بودید بعد از آن تمرکز تان تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد. از این رو با گذاشتن گوشی خود برای دوره‌ های زمانی دیگر مانند وقتی که به خانه آمدید یا حداقل خاموش کردن نوتیفیکیشن ‌ها می توانید ساعت‌ بهره ‌وری کاری خود را بالا ببرید.

برای بالا بردن تمرکز در محیط کار استراحت ذهنی داشته باشید

یکی دیگر از راه های بالا بردن تمرکز در کار استراحت ذهنی می باشد. وقتی شما در حین کار به ذهن خود استراحت بدهید یک کار شگفت انگیز برای مغز خود کرده اید. در حقیقت اختصاص دادن یک زمان کوتاه برای استراحت کردن ذهن تان می تواند خلاقیت و تمرکز را در شما بالا ببرد.

چون وقتی به ذهن خود اجازه می دهید زمانی را بین یک حجم کاری زیاد استراحت کند انگیزه دوباره در شما به وجود می آید و گویی بازیابی می شود. از این رو هر وقت احساس خستگی کردید و متوجه شدید که دیگر نمی توانید تمرکز کنید برای بالا بردن تمرکز در کار کافیست چند دقیقه سرتان را بر روی میز بگذارید و به ذهن خود استراحت دهید.

برای بالا بردن تمرکز در کار فضای کاری خود را تمیز کنید

یکی از راه های مهم بالا بردن تمرکز در کار تمیز نگه داشتن محیط اطراف تان می باشد. چون یک فضای کاری تمیز می تواند تمرکز را در شما افزایش دهد. در حقیقت یک میز بی‌ نظم باعث می شود که مغز شما به اندازه یک کمد در هم ریخته و نامنظم باشد. از این رو سعی کنید در محیط کاری تان همه چیز تمیز و سرجایش باشد تا میزان بهره وری شما بالا برود و بتوانید کارهای محول شده به خودتان را به بهترین نحو ممکن انجام دهید.

درمان عدم تمرکز در محیط کار

درمان عدم تمرکز در محیط کار

روان درمانی و تغییر سبک زندگی از راه های درمان عدم تمرکز

اگر با استفاده از راه های مقابله برای بالا بردن تمرکز در کار باز هم نتوانستید در محیط کارتان تمرکز کنید باید به سراغ راه های درمانی بروید. ابتدایی ترین و راحت ترین روش درمانی مشکل تمرکز کردن روان درمانی و تغییر سبک زندگی می باشد. در حقیقت شما با تغییر سبک زندگی مانند عادات غذایی خود می توانید تمرکزتان را بالا ببرید.

همچنین با انتخاب یک مشاوره خوب و صحبت با او می توانید اقدام به بالا بردن تمرکز در کارتان کنید. چون گفت و گو با یک نفر متخصص در این حوزه می تواند ذهن شما را از افکار منفی که در بر گرفته است خلاص کند. پس این روش درمانی یک روش درمانی خوب و بدون عوارض می باشد که در وهله ی اول می توانید به سراغ آن بروید.

دارو درمانی از راه های درمان عدم تمرکز 

دارو درمانی یکی دیگر از راه های درمان عدم تمرکز و بالا بردن تمرکز در کار می باشد. همه ی ما می دانیم که همه انسان ها می توانند تمرکز بکنند به شرطی که بلد باشند ذهن خود را سازماندهی نمایند. تمرکز کردن امر راحتی می باشد اما برای بعضی ها بسیار سخت است تا جایی که گاهی اوقات فرد را آشفته و کلافه می کند.

تمرکز بیشتر زمانی سخت است که با موضوع‌ هایی که نیاز به تفکر و تجزیه و تحلیل دارند رو به ‌رو می ‌شویم. از این رو می توانید به سراغ استفاده از برخی دارو ها برای بالا بردن تمرکز در کارتان بروید. البته این روش درمانی را زیاد به شما توصیه نمی کنیم چون هر دارویی یک سری عوارض جانبی در بلند مدت برایتان به وجود می آورد.

درمان عدم تمرکز با نوروفیدبک

یکی دیگر از راه های درمانی عدم تمرکز نوروفیدبک می باشد. این روش درمانی نوین یکی از بهترین روش های درمانی در تمام دنیا برای بسیاری از اختلالات از جمله عدم تمرکز می باشد. همان طور که متوجه شدید راه های درمانی زیادی برای افزایش تمرکز مانند درمان با دارو، درمان با مشاوره، تغییر سبک زندگی  و… وجود دارد. اما بی شک بهترین روش درمان عدم تمرکز در تمامی سنین نوروفیدبک است.

در این روش درمانی سعی می شود مغز با آموزش هایی که می بیند خودش اقدام به درمان خودش کند. چون بررسی های متخصصین نشان داده آموزش مغز یک راه قدرتمند برای بهبود تمرکز می باشد. همچنین بهتر است بدانید این روش درمانی بر خلاف دارو که هم در دراز مدت عوارض دارد و هم ممکن است باعث اعتیاد فرد بشود، کاملا بدون عوارض و غیر تهاجمی است. برای اینکه بصورت کامل در مورد نووفیدبک، نحوه کارکرد آن بر روی مغز، قیمت و تعداد جلسات آن مطلع شوید.

جمع بندی نهایی

در جمع بندی نهایی این مطلب سعی کردیم شما را با علت ها و علائم عدم تمرکز در محیط کارتان آشنا کنیم تا اطلاعات مفیدی در این زمینه داشته باشید. سپس با استفاده از راه های مقابله و روش های درمانی اقدام به بالا بردن تمرکز در کار خود کنید.

این پست را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *