شب ادراری در بزرگسالان | از دلایل آن تا راه های درمان قطعی

شب ادراری در بزرگسالان و درمان آن

آیا دوست دارید بدانید شب ادرای در بزرگسالان چیست؟ یا چه دلایل و علت هایی دارد؟ تبریک می گوییم چون به جای درستی آمده اید و ما در کنار اینکه به شما می گوییم شب ادراری در بزرگسالان چه علت ها و دلایلی دارد بلکه شما را با بهترین روش درمانی برای رهایی از شر این اختلال آشنا می کنیم. ابتدا باید بدانید که شب ادراری فقط برای کودکان نیست و بزرگسالان نیز ممکن است به آن در هر سنی دچار شوند. برای مثال ممکن است یک روز وقتی از خواب بلند می شوید که به سرکار بروید با رخت خواب و لباس های خیس مواجه می شوید که تمام حس و حال و انرژی روزانه شما را می گیرد اما نگران نباشید چون چاره کار شما پیش ماست. شب ادراری اختلالی است که به راحتی به وسیله روش های درمانی متفاوت امکان پذیر است اما سوال اصلی اینجاست که بهترین روش درمانی چیست؟ کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با علت ها، علائم، دلایل، انواع شب ادراری و … آشنا کنیم.

شب ادراری در بزرگسالان چیست؟

آیا می دانید شب ادراری چیست؟ شب ادراری در بزرگسالان یا حتی شب ادراری در کودکان به معنی عدم توانایی کنترل ادرار به خصوص در شب ها می باشد که گاهی بعضی از افراد به آن بی اختیاری ادرار هم می گویند این موضوع می‌تواند شامل بی اختیاری ادرار در زنان و بی اختیاری ادرار در مردان باشدو هیچ ارتباطی با جنسیت آنها ندارد.  چون شب ادراری اختلالی است که فرد بدون هیچ مشکلی در حین خواب رخت خواب و لباس های خود را خیس می کند بدون اینکه متوجه شود. حتی بسیاری از افراد فکر می کنند که شب ادراری تنها برای کودکان است و وقتی کلمه شب ادراری در بزرگسالان را می شنوند دست به مسخره کردن می زنند.

از طرفی ممکن است شب ادراری در کودکان به دلیل رشد آن ها و مثانه شان باشد اما در بزرگسالان اینگونه نیست و نباید آن را نادیده گرفت یا بی توجه از کنار آن رد شد. چون در اکثر موارد بررسی شده که شب ادراری های مکرر در بزرگسالان ممکن است نشان از یک بیماری مخفی و یک عارضه ی پزشکی درمان نشده باشد. از طرفی در بزرگسالان شب ادراری نه تنها می تواند امری به شدت خجالت بر انگیز باشد و باعث خجالت آن ها شود بلکه این امر معمولا نشان از یک مشکل سلامتی در آنهاست و ممکن است سلامت آن ها را نیز با خطر مواجه کند پس سرسری و بی توجه از کنار این اختلال گذر نکنید.

شب ادراری چند نوع است؟

دوست دارید بدانید شب ادراری چند نوع است؟ دوست دارید بیشتر در مورد این اختلال بدانید تا اگر به آن مبتلا هستید از شر آن خلاص شوید؟ کمی صبور باشید چون به جای درستی آمده اید و ما شما را با تمامی نوع های این اختلال آشنا می کنیم. شب ادراری به طور کلی دو نوع می باشد که شب ادراری اولیه و شب ادراری ثانویه نام دارد.

شب ادرارى اولیه

این نوع شب ادراری یکی از رایج ترین نوع های شب ادراری چه در کودکان و چه در بزرگسالان می باشد. فردی که به این نوع شب ادراری دچار می شود از کودکی گریبان گیر او بوده و به یک باره درگیر آن نشده است.

شب ادرارى ثانویه

در این نوع شب ادراری فرد از کودکی توانایی کنترل کردن ادرار خود را یاد گرفته است اما بعد از مدتی به یک باره توانایی خود را از دست داده و دچار آن شده است همچنین این نوع شب ادراری ممکن است تا 6 ماه به طور مداوم ادامه داشته باشد.

علت شب‌ ادراری در بزرگسالان چیست؟

  • بیماری ‌های عصبی

یکی از علت های شب ادراری در بزرگسالان بیماری های عصبی مانند اسپینابیفیدا که یک بیماری مادرزادی نخاعی در کودک است، مننگوسل و مننگومیلوسل است که می تواند از کودکی تا بزرگسالی دست از سر فرد برندارد و همواره با او همراه باشد.

  • کمبود ترشح هورمون ضد ادرار

یکی از علت های دیگر شب ادراری در بزرگسالان کمبود ترشح هورمون ضد ادرار است چون کاهش این هورمون در بدن مانع برگشت مجدد مقادیری از آب به خون و دفع شدن بیش از حد آب از کلیه ‌ها می‌ شود در نتیجه فرد دچار شب ‌ادراری خواهد شد.

  • عقب ‌ماندگی ذهنی

یکی دیگر از علت های شب ادراری بزرگسالان عقب ماندگی ذهنی می باشد. چون بررسی های متخصصین این حوزه نشان داده که 3 تا 4 درصد افراد مبتلا به عقب ‌ماندگی ذهنی دچار شب ‌ادراری هستند.

  • مثانه بیش ‌فعال

یکی دیگر از علت های شب ادراری در بزرگسالان مثانه بیش فعال می باشد و افرادی که دارای مثانه بیش فعال می باشند همیشه احساس می ‌کنند دچار لرزش مثانه هستند می دانید چرا؟ چون این افراد عضلات مثانه شان دارای انقباض‌ های مهار نشده می باشد که همین امر باعث می ‌شود شب ‌ادراری از کودکی تا بزرگ سالی ادامه دار باشد.

  • مثانه عصبی

یکی از علت های شب ادراری در بزرگسالان مثانه عصبی می باشد. کسانی که دارای مثانه عصبی هستند مثانه هایشان کم حجم و کوچک است ولی دیواره آن ضخیم می باشد. به همین دلیل همانند افراد عادی مثانه شان خاصیت کشسانی و نگهداری ادرار را ندارد.

  • اختلال ‌های روانی

 یکی از علت های شب ادراری اختلال های روانی می باشد به عبارتی ساده تر وقتی به صورت اتفاقی و ناگهانی دچار شوک روانی می شوید ممکن است دچار شب ادراری شوید.

  • استرس ‌های محیطی

بعضی وقت ها استرس های محیطی مانند تنش ها می تواند باعث شب ادراری شما شود به همین دلیل می توان گفت که استرس های محیطی یکی از علت های شب ادراری است.

  • بیماری‌ های زمینه ‌ای

شاید ندانید اما بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های نخاعی یا تومور در مغز ممکن است باعث شب ‌ادراری شما شود و وقتی از رخت خواب بلند می شوید با لباس های خیس و … مواجه شوید.

  • عفونت‌ های ادراری

یکی دیگر از علت های شب ادراری در بزرگسالان عفت های ادراری می باشد. برای مثال وجود عفونت در مجاری ادرار باعث بی‌ اختیاری ادرار و شب ‌ادراری می ‌شود.

  • اختلال مادرزادی

یکی از دلایل شب ‌ادراری به خصوص در مردان در دوران بزرگسالی می ‌تواند وجود دریچه ‌ای مادرزادی در پشت مجرای ادرار باشد که به مرور زمان باعث تداوم شب ‌ادراری می ‌شود.

پرخاشگری در بزرگسالان نیز یکی از اختلالتی است که هم خود فرد و هم  اطرافیانش باید بدانند که برای آن می‌توانند انتخاب کنند.

بررسی دلایل شب ادراری در بزرگسالان

بد نیست کمی هم در مورد دلایل شب ادراری در بزرگسالان بدانید تا اطلاعاتتان در این زمینه از آنچه که هست کامل تر شود. وقتی ماهیت شب ادراری را می دانید و از علت های آن هم جویا هستید نوبت به دلایل شب ادراری می رسد. آیا دلایل شب ادراری بزرگسالان را نمی دانید چه می باشد؟ کمی صبور باشید تا به این سوالتان هم همانند دیگر سوالات پاسخ دهیم. ما در ادامه به بررسی دلایل شب ادراری پرداخته ایم تا بتوانید این اختلال را راحت تر تشخیص دهید. شایع ترین دلایل شب ادراری عبارت است از :

  • سابقه خانودگی و ژنتیک
  • عفونت مجاری ادراری
  • داشتن مثانه کوچک
  • دیابت
  • بیماری های کلیوی
  • بزرگ شدن غده پروستات
  • سرطان پروستات
  • سرطان مثانه
  • اثرات جانبی دارو های مصرفی
  • اختلال عصبی
  • استرس، اضطراب، ترس و دیگر مشکلات روانی
  • آپنه خواب
  • اختلالات هورمونی
  • عدم تعادل هورمون آنتی دیورتیک

روش تشخیص شب ادراری در بزرگسالان

در وهله ای اول وقتی از علت ها و دلایل شب ادراری گفته شده متوجه شدید که دارای اختلال شب ادراری هستید بهتر است این موضوع را با یک پزشک متخصص در این حوزه در میان بگذارید تا اطلاعاتی هرچند کم در اختیارتان بگذارد. چون در وهله ی اول پزشک بر روی بدن شما و بیماری هایتان معاینه هایی انجام می دهد و از شما در مورد هر گونه نگرانی اى که دارید، علائمی که تجربه کرده اید، وضعیت سلامتى شما در گذشته، وضعیت سلامتى خانواده، هر دارویی که مصرف می کنید، هر گونه حساسیتی که ممکن است داشته باشید و دیگر موارد از شما سوال می کند تا مشکل شما را از ریشه بررسی نماید.

برای مثال در کنار این موارد ممکن است از شما در مورد نحوه خوابیدن و بلند شدنتان، عادت های مربوط به روده و گوارشتان، نحوه ادرار کردن تان که با درد است یا بدون درد و … سوال بپرسد. سپس برای شما آزمایشاتی می نویسد که نام آن ها آزمایش ادرار و کشت ادرار است و در این آزمایش ها پزشک به بررسی علائم این اختلال در شما می پردازد. از این رو به شما توصیه می کنیم به هیچ وجه نگران این اختلال در خود نباشید چون راه های درمانی زیادی برای آن وجود دارد و به راحتی می توانید در زمانی کم از شر آن راحت شوید.

تغییر سبک زندگی یکی از راه های درمان شب ادراری در بزرگسالان

یکی از راه های درمان شب ادراری بزرگسالان در وهله ی اول تغییر سبک زندگی می باشد که بدون استفاده از دارو و … است. این روش درمانی یکی از راحت ترین و ساده ترین روش های درمانی اختلال شب ادراری است که نه تنها عوارض ندارد بلکه اگر بتوانید با این روش درمانی اختلال خود را درمان کنید گویی تمام راه را در یک قدم رفته اید. از این رو در ادامه چند توصیه مهم برای این روش درمانی کرده ایم تا با استفاده از آن از شر این اختلال خلاص شوید.

  • نظارت کردن روی مایعاتی که مصرف می کنید

برای مثال بهتر است در بعد اظهر ها و عصر ها مایعات مصرف نکنید. از این رو می توانید صبح ها که به راحتی می توانید از سرویس بهداشتی استفاده کنید به مصرف مایعات بپردازید.

  • بیدار کردن خود در حین خواب

برای مثال می توانید ساعات تلفن همراه خود را تنظیم کنید تا ساعاتی از خواب بیدار شوید و به سرویس بهداشتی بروید. با این کار به راحتی می توانید در طول شب مثانه خود را خالی کنید و باز با خیال راحت به تخت خواب خود بروید چون وقتی یک یا دو بار در طول شب بیدار شوید و ادرار کنید ادراری دیگر در مثانه تان باقی نمی ماند.

  • برای ادرار خود زمان تعیین کنید

برای مثال می توانید در طول روز ساعاتی برای ادرار کردن مشخص کنید و طبق آن برنامه به سرویس بهداشتی بروید چون اینگونه مثانه تان یاد می گیرد طبق یک برنامه ساعتی خالی شود.

  • محرک هایی مثانه را کاهش دهید

برای مثال کافئین، شیرین کننده‌ های مصنوعی و نوشیدنی ‌های قندی مثانه را تحریک می ‌کند و باعث تکرر ادرار می‌ شود از این رو بهتر است مصرف آن ها را کاهش دهید.

درمان شب ادراری در بزرگسالان با روان درمانی

یکی دیگر از روش های درمانی شب ادراری که بعد از تغییر سبک زندگی آن را به شما توصیه می کنیم روان درمانی می باشد می دانید چرا؟ چون این روش درمانی بدون هیچ محرک خارجی دست به درمان شما می زند و چی از این بهتر؟ در این روش درمانی متخصص این حوزه با استفاده از گفت و گو و تکنیک های تخصصی روان شما را درمان می کند. در اصل با درمان کردن روان شما به مرور زمان نه تنها جسم تان بلکه روح تان هم درمان می شوید.

درمان شب ادراری در بزرگسالان با دارو درمانی

یکی از راه های درمان شب ادراری در بزرگسالان دارو درمانی می باشد. اکثر دارو ها به طور صد در صد اقدام به درمان شما نمی کنند و دارای عوارض می باشند. به عبارتی ساده تر دارو درمانی ریشه اختلال یا بیماری شما را خشک نمی کند بلکه موقتا آن را تسکین می دهد و اگر به صورت طولانی مدت مصرف شود حتما عوارضی را برای شما به وجود می آورد. از این رو دارو هایی که برای درمان شب ادراری بزرگسالان تجویز می شود به طور کلی چهار دسته هستند که در ادامه تمامی آن ها را برای شما مطرح کرده ایم. دارو های درمان شب ادراری بزرگسالان عبارت است از :

آنتی بیوتیک : این دارو بیشتر برای درمان عفونت ‌های ادراری تجویز می‌ شود.

آنتی کولینرژیک : این داروها عضلات پرکار یا تحریک شده مثانه را آرام می‌ کند.

دسموپرسین استات : این دارو سطح هورمون ضد ادراری را افزایش می ‌دهد تا کلیه ‌ها شب‌ ها ادرار کمتری تولید کنند.

آلفا ردوکتاز : داروهایی مانند فیناستراید پروستات بزرگ شده را کوچک می‌ کند.

درمان قطعی شب ادراری در بزرگسالان با نوروفیدبک

یکی از قطعی ترین و معروف ترین روش های درمانی در تمام دنیا امروزه نوروفیدبک می باشد آِیا می دانید نوروفیدبک چیست؟ آیا می دانید نوروفیدبک چگونه اقدام به درمان شما می کند؟ به این سوال هایتان نیز مانند سوال های دیگرتان پاسخ می دهیم. نوروفیدبک یکی از روش های علمی برای درمان بسیاری از اختلالات روحی و روانی مانند افسردگی و … و بیماری های مزمن مانند میگرن و … می باشد که به طور صد در صد می تواند اختلالات شما و بیماری هایتان را ریشه کن کند می پرسید چگونه؟

در این روش درمانی توسط الکترود هایی که به مغزتان متصل می شود می توانید بهبود یابید. به عبارتی ساده تر به مغز شما یاد داده می شود خودش به تنهایی بدون هیچ محرکی اقدام به درمان خودش کند. همچنین این روش درمانی کاملا بدون عوارض و بدون درد است چون یک روش درمانی غیر تهاجمی است از این رو نگران هیچ چیز نباشید.

جمع بندی نهایی

در جمع بندی نهایی شما را با علت ها، علائم، انواع و … شب ادراری آشنا کردیم تا اطلاعات مفیدی از این اختلال داشته باشید. در پایان امیدوار هستیم مطالب فوق در خصوص شب ادراری بزرگسالان برایتان مفید بوده باشد و نهایت بهره را کسب کرده باشید.

اگر مفید بود به ماهم خبر بدید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.