اختلال خواب در کودکان و راه درمان قطعی آن بدون دارو و عوارض جانبی

اختلال خواب در کودکان

اختلال خواب در کودکان و راه درمان قطعی آن بدون دارو و عوارض جانبی

آیا فرزند شماهم به اختلال خواب دچار شده است؟ آیا به دنبال یک راه حل برای رهایی فرزندتان از این اختلال هستید؟ کمی صبور باشید تا ابتدا اطلاعاتی در مورد این اختلال به شما بدهیم سپس به سراغ روش های درمان اختلال خواب در کودکان برویم. امروزه بسیاری از کودکان دارای کیفیت پایین خواب هستند که این مورد به بسیاری از مشکلات مانند تحصیل، وزن، رفتار، رشد، خانواده و … وابسته است. اگر به سراغ درمان اختلال خواب در کودکان نروید نه تنها بر روی جسم کودک بلکه به مرور بر روی روح او و روابطش با خانواده تاثیرات منفی بر جای می گذارد. از این رو در ابتدا باید اطلاعاتی در مورد علائم اختلال خواب در کودکان داشته باشید تا بتوانید از فاجعه های بزرگ آینده جلوگیری کنید. علائمی مانند آپنه، وقفه‌ ی تنفسی انسدادی در هنگام خواب، راه رفتن در خواب، سندروم پای بی قرار، خواب آلودگی بیش از حد مربوط به اختلال خواب در کودکان است که در ادامه به شرح کامل آن ها پرداخته ایم.

اختلال خواب در کودکان چیست؟

آیا می دانید اختلال خواب در کودکان چیست؟ امروزه بسیاری از والدین به دلایل مختلف شاهد مشکلات بد خوابیدن فرزندان خود هستند که به این مشکل در اصطلاح علمی اختلال خواب در کودکان می گویند. از این رو کودکن مبتلا به این اختلال در زمان به خواب رفتن و مدت زمان خواب شان مشکل دارند. اگر این اختلال در زمان مناسب تشخیص و درمان نشود به مرور می تواند بر روی فرزندتان تاثیرات منفی بر جای بگذارد.

به همین دلیل ما به فکر چاره ای افتاده ایم تا کودکانی که همانند بزرگسالان در خوابیدن مشکل دارند بتوانند خواب راحتی داشته باشند و از شر این اختلال رهایی پیدا کنند. از بارز ترین علائم این اختلال بی خوابی است که کودک در تمام طول روز حالت خواب آلود بودن دارد از این رو دارای روحیه بسیار تحریک پذیری می شود. از این رو باید به فکر یک راه چاره اساسی بود تا فرزندتان به مرور زمان پرخاشگر، افسرده، بیش فعال، حواس پرت و … نشود.

علت بی خوابی یا اختلال خواب در کودکان چیست؟

آیا به دنبال دانستن علل بی خوابی در کودکان تان هستید؟ آیا می خواهید با دانستن علل اختلال خواب در کودکان کمکی به آن ها بکنید؟ تبریک می گوییم چون برای دانستن علل های اختلال خواب در کودکان به جای درستی آمده اید و ما به شما بهترین اطلاعات را خواهیم داد. یکی از دلایل شایعی که باعث مبتلا شدن فرزندتان به این اختلال می شود خوابیدن در دیر وقت و زمان های نامناسب در طول روز است.

در اصل بهتر است بدانید که یک کودک 6 تا 12 سال حدود 10 الی 11 ساعت باید در طول شب بخوابد. از این رو اگر برنامه زندگی تان جوری باشد که فرزندتان کمتر یا حتی بیشتر از این حد بخوابد ممکن است به مرور زمان به اختلال خواب دچار شود شما که این را نمی خواهید؟ از این رو در ادامه برای دادن اطلاعات هرچه بیشتر به شما سعی کرده ایم چند مورد از علت های شایع اختلال خواب را برایتان مطرح کنیم :

  • داشتن عادت بد در خوابیدن
  • مصرف کردن مواد کافئین دار
  • استرس و اضطراب
  • انسداد تنفس در حین خواب
  • آسم
  • خارش
  • افسردگی
  • سندرم پاهای بی قرار
  • اوتیسم
  • عثب ماندگی ذهنی
  • عوارض بعضی از دارو ها

خواب بیش از حد در روز 

یکی از شایع ترین و اساسی ترین علائم اختلال خواب در کودکان خوابیدن بیش از حد در روز است می دانید چرا؟ چون هرچقدر بیشتر از ساعت معمولی که بدنتان نیاز دارد بخوابید به جای سبک شدن سنگین تر و خواب آلود تر می شوید. از این رو اگر در طول روز یا شب بیشتر از حد معمولی فرزندتان بخوابد می تواند زمینه پدیدار شدن اختلال خواب را به وجود آورد. از این رو حتما سعی کنید چه در طول روز و چه در طول شب فرزندتان در حد معمولی خوابیده باشد.

اکنون نگران هستید که بدانید فرزندتان دارای این علت هست یا خیر؟ اگر کودک شما در طول روز خواب آلوده است یا در سنینی که اکثر بچه ها خواب کوتاه یا چرت زدن را ندارند چرت می زند یا صبح از خواب بیدار می شود اما در طول روز کمبود انرژی دارد ممکن است دچار اختلال خواب شده باشد. از این رو باید به فکر یک راه چاره بیوفتید تا بیشتر از این فرزندتان درگیر این اختلال نشود و بتوانید کمکی در بهبود آن انجام دهید.

خروپف کودک

یکی دیگر از علائم اختلال خواب در کودکان که به راحتی می توانید آن را تشخیص دهید خروپف است. البته خروپف کردن به خودی خودش مضر نیست چون خروپف صدایی است که به دلیل لرزش در قسمت هوایی فوقانی به وجود می آید. اما اگر این لرزش در اثر انسداد که در آن هوا به طور کامل به ریه ها نمی رسد ایجاد شود می توان به وجود اختلال خواب شک کرد.

از این رو سعی کرده ایم برخی از دلیل های شایع خروپف در کودکان را برای شما بگوییم تا اگر فرزندتان دچار اختلال خواب شده است بتوانید راهی برای رهایی آن پیدا کنید. برخی از شایع ترین دلیل های عمده خروپف در کودکان عبارت است از : عفونت های تنفسی، لوزه هایی که بزرگ شده اند یا احتقان بینی.

مشکل در خواب 

یکی دیگر از علائم اختلال خواب در کودکان مشکل در خواب می باشد آیا می دانید مشکل در خواب چیست؟ مشکل در خواب عبارت است از اینکه کودکتان خیلی زود از خواب بیدار می شود یا هنگام خوابیدن زمان زیادی برای خواب صرف می کند. از این رو ممکن است این مشکل فرزندتان را به مرور زمان آزار بدهد که اگر عوامل دخیل در این اختلال را بشناسید می توانید هرچه زودتر وجود این اختلال را در فرزندتان تشخیص دهید.

اگر کودک شما دارای استرس یا درد و اختلالات روانی باشد ممکن است دچار اختلال خواب در کودکان شود. چون کودک تان برای انجام در های مدرسه اش یا مشکلاتی که در خانواده و جامعه دیده همواره استرس دارد و همین استرس برایش دردسر ساز می شود. اما به هیچ وجه نگران نباشید چون تا وقتی علائم اختلال خواب در کودکان وجود دارد با بررسی آن ها می توانید اقدام به درمان فرزند خود کنید.

ترس و وحشت های شبانه کودک

یکی دیگر از علائم اختلال خواب در کودکان که همانند دیگر زیادی شایع نیست وحشت های شبانه است. کودکی که دچار وحشت های شبانه است به طور کامل از خواب بیدار نمی شود از این رو کابوس های بدتر می بیند. اما نگران نباشید چون به طور کلی وحشت های شبانه کمتر از 5 دقیقه است و کودک بلاخره از خواب بیدار می شود.

از این رو به شما توصیه می کنیم به جای اینکه کودک خود را از خواب بیدار کنید به فکر راه چاره باشید تا کودکتان دچار اختلال خواب در کودکان نشود. اگر کودک تان دچار وحشت های شبانه باشد خودش بعد از چند دقیقه در رخت خواب می نشیند و اقدام به گریه کردن یا فریاد زدن می کند.

شب ادراری یکی از علائم اختلال خواب در کودکان

بهتر است بدانید که شب ادراری نیز می تواند یکی از علائم اختلال خواب در کودکان باشد. اما شب ادراری به طور کلی به عنوان یک اختلال خواب در نظر گرفته نشده اس مگر اینکه کودکتان بیشتر از 5 سال سن داشته باشد و کم کم 2 بار در هفته اپیزود داشته باشد.

اگر فرزند شما دارای شب ادراری باشد در کنترل کردن مثانه خود مشکل دارد و همین امر باعث پریشانی عاطفی در او می شود. در نتیجه به مرور زمان با تکرار این روند ممکن است فرزندتان به اختلال خواب دچار شود و نتواند از ترس خیس کردن خود شب ها به راحتی بخوابد.

در خواب راه رفتن از علائم اختلال خواب در کودکان می باشد؟

راه رفتن در خواب بیشتر در کودک های 3 تا 7 سال است و زمانی رخ می دهد که فرزندتان هنوز در خواب به سر می برد. در خواب راه رفتن طوری است که فرزندتان را از رخت خواب خارج می کند و او شروع به راه رفتن می کند. از این رو باید نگران در خواب راه رفتن کودک خود باشید چون در کنار خطرناک بودنش ممکن است به مرور فرزندتان دچار اختلال خواب در کودکان شود.

از این رو در کنار اقدام برای درمان این اختلال سعی کنید برای اینکه آسیب کمتری به فرزندتان وارد شود محیط اطراف او را ایمن کنید تا از صدمات احتمالی که ممکن است رخ دهد پیشگیری کرده باشید. با پیشگری و بهره بردن از یک روش درمانی در خواب رفتن کودکتان نه تنها رفع می شود بلکه دیگر خطر مبتلا شدن به اختلال خواب در آن ها به هیچ وجه وجود نخواهد داشت.

دارو درمانی یکی از راه های درمان اختلال خواب برای کودکان

یکی از روش های درمانی اختلال خواب در کودکان دار درمانی می باشد که امروزه در تمام دنیا برای کاهش اختلالات خواب استفاده می شود. به این منظور دکتر متخصص در این حوزه برای فرزندتان دارو های غیر آرام بخش سه حلقه ای یا کلونازپام توصیه می کند. اما به شما پیشنهاد می کنیم که زیاد به سراغ این روش درمانی نروید چون اثر آن ها کوتاه مدت است.

به عبارتی دیگر نه تنها اثر دارو ها کوتاه مدت است و پس از مدتی باز هم باید آن را تهیه کنید بلکه عوارض هایی نیز برای بدن شما به مرور زمان به وجود می آورد. از این رو تا مجبور نشده اید فرزند خود را به سراغ این روش درمانی تهاجمی نبرید تا فرزندتان را با یک روش فوق العاده جهت رهایی از این اختلال آشنا کنیم.

خانواده درمانی یکی از روش های درمانی اختلال خواب برای کودکان

یکی دیگر از روش های درمانی اختلال خواب در کودکان که آن را به شما توصیه می کنیم خانواده درمانی می باشد می دانید چرا؟ چن به محض بهره بردن از این روش درمانی متخصصین این حوزه با والدین تان صحبت هایی در خصوص عادت های رفتاری، الگوهای شناختی آن ها می کند تا بر اساس مواردی که در آن ها شناسایی می کند رفتار ها و نگرش های آنان را اصلاح کند.

به عبارتی دقیق تر با استفاده از اين روش درمانی متخصصین می توانند از یک طرف والدين را برای انجام روش ‌های درماني مختلف آماده سازند و از طرف ديگر به آموزش آنان در چگونگی ارتباط با كودک بپردازد. از این رو سعی می شود فرزندی سالم بدون اختلال خواب به شما تحویل دهید که بدون هیچ عوارض و تاثیری درمان شده و به راحتی می تواند در طول روز و شب بخوابد.

رفتار درمانی یکی از روش های درمانی اختلال خواب برای کودکان

یکی دیگر از روش های درمانی برای درمان بسیاری از مشکلات مانند اختلال خواب در کودکان رفتار درمانی است. چون متخصصین با تحقیق هایی که انجام داده اند دریافته اند که با استفاده از روش های این روش درمانی می توان به ساعت خواب منظم در محیط خانواده شکل داد. از این رو پس از انجام این روش های بر روی کودکان مبتلا به این اختلال اثبات شد که 77 درصد کودکان توانسته اند خوابی راحت و بدون دردسر داشته باشند.

همچنین تحقیق های دیگری که بر روی این روش درمانی صورت گرفت نشان داده که یکی از بهترین روش های کاهش این اختلال در کودکان استفاده کردن منظم از روش بی توجهی و خاموشی است. از این رو در اين روش درمانی والدين بدون توجه به گريه كودک، كج خلقی يا بهانه ‌گيری هایش از اتاق خواب و رخت خواب خود خارج می شوند و بعد از اینکه مطمعن شدند فرزندشان خوابیدن به اتاق و رخت خواب های خود بر می گردند.

نوروفیدبک یکی از قطعی ترین راه های درمانی اختلال خواب در کودکان

یکی از قطعی ترین و به روز ترین روش های درمان اختلال خواب در کودکان نوروفیدبک است. این روش درمانی بشدت برای کودکان توصیه میشود زیرا هم برایشان سرگرم کننده است و هم بدون عوارض است.

برای اینکه بصورت کامل از نحوه عملکرد نوروفیدبک روی مغز، هزینه آن و تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان مطلع شوید، پیشنهاد میکنم حما مقاله درمان اختلال خواب با نوروفیدبک را مطالعه کنید.

جمع بندی نهایی

در جمع بندی نهایی این مطلب سعی کردیم شما را با اختلال خواب در کودکان مانند علائم  و علت های آن آشنا کنیم تا فرزندانتان خوابی راحت داشته باشند. در پایان امیدوار هستیم مطالب فوق برایتان مفید بوده باشد و نهایت بهره را برده باشید .  

اگر مفید بود به ماهم خبر بدید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.

دریافت مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.