پرخاشگری در نوجوانان

پرخاشگری در نوجوانان
آنچه در این مطلب می‌خوانید

پرخاشگری در نوجوانان

یکی از مواردی که امروزه در بین بسیاری از افراد به خصوص نوجوانان شایع شده است پرخاشگری می باشد که در زمینه روان شناسی بسیار مورد بحث قرار گرفته است. یکی از آسیب پذیر ترین افرادی که در تمامی جوامع زندگی می کنند نوجوانان می باشد از این رو باید دقت زیادی در روحیات و احساسات آن ها کرد تا دچار اختلالاتی مانند پرخاشگری نشوند. حساسیت هایی هم که در دوران بلوغ ممکن است رخ دهد می تواند نوجوانان را به پرخاشگری، گوشه گیری و … دچار کند. به همین دلیل می خواهیم در ادامه به طور کلی در مورد پرخاشگری در نوجوانان صحبت کنیم تا در همان ابتدای راه بتوانید دست به کنترل و مدیریت این اختلال در فرزندتان کنید. نوجوانان اولین افرادی هستند که پس از گذراندن دوره کودکی و خردسالی پا به جامعه می گذارند پس برای جامعه ای سالم باید توجه ویژه ای به این امر کرد. کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت جامع با علل های پرخاشگری، روش های مقابله با آن و روش های درمانی که می توانید در صورت شدید شدن پرخاشگری در نوجوانان از آن بهره ببرید صحبت کنیم.

پرخاشگری در نوجوانان چیست؟

خشم یک حالت هیجانی و برانگیختگی شدید می باشد که ممکن است در زندگی وقتی با مشکلاتی مانند از دست دادن یک چیز، ناراحتی از یک کار و … رو به رو شوید تشدید شود و بروز پیدا کند. از طرفی خشم و پرخاشگری یکی از حس هایی می باشد که در همه ی انسان ها حتی کودکان وجود دارده و هرکس در طول زندگی چندین بار به صورت شدید یا سطحی آن را تجربه کرده اما هیچ یک دائمی نبوده اند.

نوجوانی هم دوره ای می باشد که این حس ها کمی شدید تر از اوقات دیگر است از این رو شدت بروز آن بسیار زیاد است. وقتی یک نوجوان از دوره کودکی خود بیرون می آید و با تغییر کردن پا به دوره بزرگسالی می گذارد ممکن است در مواقعی به دلیل پذیرش مسئولیت های اجتماعی پرخاش کند. اما این پرخاش باید کنترل شده باشد و به گونه ای نباشد که نوجوان نداند چه کار می کند و چه می گوید.

مهم ترین علل های پرخاشگری نوجوانان

پرخاشگری در نوجوانان می تواند به دلیل عوامل متعددی باشد که اصلی ترین آن ها ریشته در تربیت و رفتاری هایی دارد که والدین در کودکی با کودک شان انجام داده اند. اما به طور کلی برای اینکه یک کودک در نوجوانی به پرخاشگری دچار نشود باید ریشه یابی اصولی در مورد علل ها انجام داد. به همین دلیل در ادامه سعی کرده ایم مهم ترین علل های پرخاشگری در نوجوانان را برایتان مطرح کنیم. از مهم ترین عواملی که در خصوص پرخاشگری در نوجوانان دارای تاثیرات بسیار زیادی می باشد عبارت است از :

  • نوجوانانی که در معرض آسیب های جسمی مانند تجاوز جنسی باشد.
  • نوجوانانی که در خانه های ناامن زندگی کنند و دائم رفتار های پرخاشگرانه ببینند.
  • نوجوانانی که از الکل یا مواد مخدر استفاده می کنند.
  • فعالیت های هورمون های جنسی در بدن نوجوان شروع به فعالیت کند.
  • نوجوان دارای پارامتر های ژنتیکی باشد.
  • وجود داشتن سلاح سرد در خانه به هر دلیلی
  • نادیده گرفتن حس مالکیت
  • نوجوان شاهد توهین و آسیب های کلامی بوده باشد.
  • نادیده گرفتن حس استقلال در نوجوان
  • حمله فیزیکی و تنبیه فیزیکی از سن های خیلی کم
  • جلوگیری کردن از چیزهایی که کودک تان دوست دارد.
  • تحت فشار گذاشتن نوجوان برای انجام کاری که تمایلی به آن ندارد.

ویژگی ‌های جسمانی یکی از مواردی که باعث پرخاشگری می شود

یکی از مواردی که می تواند باعث پرخاشگری در نوجوانان شود ویژگی های جسمانی می باشد. چون نوجوان در همان ابتدا نوجوان نیست و وقتی از کودکی به نوجوانی و از نوجوانی به بزرگسالی وارد می شود دچار تغییرات جسمانی و روحی بسیاری می شود. برای مثال شروع بلوغ جسمانی، بروز صفات ثانویه و اولیه جنسی، ناهماهنگی در حرکات، تغییرات هورمونی، احساس خستگی و درد عضلانی از جمله ویژگی ‌هایی هستند که ممکن است باعث بروز پرخاشگری در نوجوان شوند.

ویژگی ‌های شناختی یکی از مواردی که باعث پرخاشگری می شود

یکی دیگر از مواردی که باعث پرخاشگری در نوجوانان می شود ویژگی های شناختی است. برای مثال نوجوان ممکن است در دوران هایی مانند رشد تفکر، قدرت استدلال، نظریه پردازی، رسیدن به مفهوم خود و رشد هویت، استقلال طلبی و مسئولیت پذیری دچار بحران هویت شود که نتیجه آن بروز رفتاری با پرخاش است.

ویژگی‌ های اجتماعی یکی از مواردی که باعث پرخاشگری می شود

یکی دیگر از مواردی که بسیاری از افراد عنوان کرده اند می تواند باعث پرخاشگردی در نوجوانان شود ویژگی های اجتماعی می باشد. برای مثال نیاز به عضو بودن در گروه های مختلف همسالان، نیاز به کسب مسئولیت، نیاز به داشتن موقعیت اجتماعی، تشخص طلبی و نیاز به استقلال از ویژگی‌ های دوران نوجوانی است. نوجوان ممکن است به دلیل مشکل در هر کدام از این نیازها دچار عصبانیت شود و آن را به صورت پرخاش نشان دهد.

ویژگی‌ های عاطفی یکی از مواردی که باعث پرخاشگری می شود

اخرین موردی که می تواند باعث بروز پرخاشگری در نوجوانان شود ویژگی های عاطفی می باشد. برای مثال بی ثباتی در هیجانات، ناشی گری در ابراز احساسات و عواطف، ترس، کمرویی، خجالتی بودن، تخیل و رویا پردازی عواطف نوجوان را در بر می ‌گیرد که نتیجه آن حساس شدن و زود رنج شدن می باشد که به صورت رفتاری پرخاشانه بروز پیدا می کند.

آیا می دانید با پرخاشگری نوجوانان چگونه برخورد کنید؟

برای اینکه فرزندتان به پرخاشگری دچار نشود یا اگر دچار شده است بتوانید آن را مدیریت و کنترل کنید به شما توصیه می کنیم به مواردی که در ادامه نام برده ایم حتما توجه کنیم. چون ابتدایی ترین فردی که می تواند به پرخاشگری در نوجوانان کمک کند والدین می باشند.

  • حتما شرایط ویژه نوجوان تان را درک کنید و نحوه برخورد با آن ها را تا جایی که می توانید تغییر دهید.
  • او را با کسی مقایسه نکنید و سعی کنید فضای آرامی برای خانه ایجاد کنید تا در آرامش باشند.
  • راه های کنترل خشم را به او بیاموزید.
  • حریم شخصی اش را رعایت کنید و یک کنترل نسبی روی کارهایش داشته باشید.
  • به او یاد بدهید با بروز خشم و فریاد زدن مشکلی حل نمی ‌شود.
  • در حد توانایی نوجوانان به آن‌ ها مسئولیت بدهید.
  • به او بگویید که خشم و پرخاشگری چه پیامد ها و عوارضی در زندگی اش دارد.
  • در شرایطی که می‌ توانید خشمگین شوید و با کنترل خود به او یاد بدهید چطور توانسته اید خودتان را مدیریت کنید.
  • حتما اجازه دهید متوجه بزرگ شدن شان بشوند و احساس امنیت داشته باشند.
  • گه گاه از توانایی ‌ها و نقاط قوت او در جمع تعریف کنید تا احساس خوبی داشته باشد.
  • سعی کنید متوجه شوید دلیل اصلی خشم و پرخاش نوجوان تان چیست و از کجا نشات می ‌گیرد.

روان درمانی یکی از راه های پرخاشگری در نوجوانان

اگر نتوانستید پرخاشگری در نوجوانان را کنترل کنید و متوجه شدید که روز به روز درحال بدتر شدن است باید به سراغ روش های درمانی بروید تا شاهد شدید شدن پرخاشگری در نوجوانان نباشید. اگر فرزندتان با یک نفر متخصص در این حوزه صحبت کند می تواند برایش مفید باشد و بتوان آن را کنترل کرد.

به همین دلیلی یکی از روش های درمانی خوب پرخاشگری در نوجوانان روان درمانی می باشد. امروزه در تمامی جوامع پزشکان در مرحله اولیه برای رفع پرخاش و تهاجم در نوجوانان جلسات روان درمانی را توصیه می ‌کنند. چون در این جلسات نوعی تکنیک مانند رفتار درمانی شناختی یاد داده می شود تا نوجوانان بتوانند بر روی رفتارشان تسلط پیدا کنند.

دارو درمانی یکی از راه های پرخاشگری در نوجوانان

یکی دیگر از روش های درمانی برای پرخاشگری در نوجوانان دارو درمانی می باشد که به دلیل تهاجمی بودن زیاد آن را توصیه نمی کنیم. حتی پزشکان تا مجبور نشوند و کار به جاهای باریک کشیده نشود به سراغ روش دارو درمانی نمی روند چون هر دارویی در بلند مدت برای بدن عوارضی به دنبال دارد. داروهایی که برای پرخاشگری در نوجوانان تجویز می شود معمولا کاربامازپین و فنی توئین می باشند.

اگر در کنار پرخاشگری فرزندتان دارای اختلال دو قطبی هم باشد دکتر برای آن دارو های تثبیت کننده خلق تجویز می کند. در حقیقت وقتی شما از دارو درمانی استفاده می کنید سعی در بهبود فرزند خود به صورت سطحی کرده اید. یعنی فرزندتان برای مدت زمانی پرخاشگری اش خوب یا کنترل می شود و پس از مدتی دوباره تشدید می شود چون روش های درمانی تهاجمی به همین منوال هستند.

نوروفیدبک یکی از بهترین راه های درمان پرخاشگری در نوجوانان

یکی از بهترین و قطعی ترین روش های درمان پرخاشگری در نوجوانان نوروفیدبک می باشد. روش درمانی نوین نوروفیدبک امروزه در تمام دنیا محبوبیت بسیاری پیدا کرده چون تمامی مواردی که یک روش درمانی خوب و حرفه ای باید داشته باشد را دارا می باشد. این روش درمانی همان طور که گفتیم قطعی می باشد از این رو می توانید پس از پایان جلسات آن اطمینان کامل داشته باشید که از شر اختلال خود کاملا خلاص شده اید و بعد از چند روز به سراغ تان نمی آید. همچنین این روش درمانی مانند داروها تهاجمی نیست پس کاملا بدون عوارض می باشد چون یک روش درمانی غیر تهاجمی می باشد.

درد نیز در این روش درمانی هیچ معنایی ندارد و هیچ دردی نمیکشید. وقتی برای بهره بردن از این روش درمانی به یک مرکز خوب نوروفیدبک مراجعه می کنید پس از بررسی های لازم و مطمعن شدن از صحت داشتن این اختلال در نوجوانتان به سراغ شروع روند درمان می روند و فرزندتان را بر روی یک صندلی می نشانند. نوروفیدبک روش درمانی می باشد که بدون هیچ محرک خارجی دست به بهبود مغز شما می زند. در حقیقت نوروفیدبک با الکترود هایی که به پوست سر فرزند شما وصل می کند به مغز یاد می دهد خودش به تنهایی اقدام به درمان نقص های خود کند.

درمان قطعی پرخاشگری در مرکز مشاوره نوین

برای اینکه در کنار بهره بردن از روش درمانی نوروفیدبک از امکانات و خدمات خوبی هم برخوردار شوید به شما توصیه می کنیم به سراغ بهترین مرکز نوروفیدبک در کرج بروید. چون انتخاب یک مرکز خوب که دارای نوروتراپیست های حرفه ای هم باشد تاثیر زیادی در سریع تر شدن و بهتر شدن روند درمان فرزندتان دارد. یکی از بهترین مرکز های نوروفیدبک در کرج که آن را به شما پیشنهاد می کنیم مرکز مشاوره نوین می باشد.

مرکز مشاوره نوین با سابقه چندین ساله در ارائه خدمات درمانی در زمینه ‌های مختلف روانشناسی جزء بهترین و جامع ترین مراکز خدمات روانشناسی است که می ‌تواند به شما در زمینه شناخت علل و علائم پرخاشگری در کنار بهترین شیوه درمان با نوجوان مانند نوروفیدب کمک کند. همچنین مرکز مشاوره نوین با گردهم آوری جمعی از متخصصین توانسته خدمات خود را با بالاترین سطح کیفیت ارائه دهد و امکان مشاوره حضوری و تلفنی در زمینه ‌های مختلف از جمله مشاوره خانواده را برای افراد امکان پذیر کرده است و به راحتی می توانید به صورت تلفنی مشاوره دریافت کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد نحوه کارکرد نوروفیدبک در اختلال پرخاشگری پیشنهاد میکنم حتما مقاله درمان پرخاشگری با نوروفیدبک را مطالعه کنید.

نتیجه گیری

در جمع بندی نهایی این مطلب متوجه شدید که نباید بگذارید پرخاشگری در نوجوان تان شدید شود و در همان مراحل اولیه باید سعی کنید آن را مدیریت یا کنترل کنید. در این مطلب همان طور که مشاهده کردید راه های درمانی نیز ارائه شد تا در صورتی که پرخاشگردی در نوجوان تان شدید شد دست به انتخاب یکی از آن ها بزنید. همچنین متوجه شدید که تربیت سنین نوجوانی و روانشناسی نوجوانان نقش بسیار مهمی در کاهش پرخاشگری در سنین بلوغ داشته و رفتار نوجوانان را در آینده تعیین می کند.

حتی می توانید در زمینه تربیت نوجوانان از روانشناسان و مشاورین کمک بگیرید و با فراهم کردن شرایط منزل می توانید در کاهش پرخاشگری نوجوانان بسیار تاثیر گذار باشید. همواره این را به یاد داشته باشید در صورتی که رفتارهای پرخاشگرانه نوجوان تان کاهش پیدا نکند ممکن است در آینده سبب بروز بزهکاری های اجتماعی زیادی در او شود. در سخن اخر این مطلب امیدوار هستیم مطلب فوق در خصوص علل ها، ویژگی ها و راه های درمان پرخاشگری در نوجوانان برایتان مفید بوده باشد و با بهره بردن از آن آینده ای خوش برای فرزندتان رقم بزنید.

این پست را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *