پرخاشگری در بزرگسالان | درمان قطعی پرخاشگری با نوروفیدبک

پرخاشگری در بزرگسالان

پرخاشگری امروزه به عنوان یک اختلال شایع در بین بسیاری از افراد به خصوص بزرگسالان تبدیل شده است که می تواند به روح و روان فرد در صورت درمان نشدن آسیب برساند. حتی ممکن است فرد پرخاشگر با پرخاش کردن به دوستان و آشنایان خود باعث آسیب رساندن به آن ها هم شود. این اختلال در صورت درمان نشدن باعث ایجاد خدشه در روابط فرد می باشد. درست است که بروز دادن رفتار های پرخاشگرانه تا یک جایی طبیعی است اما اگر به صورت دائم اتفاق بیوفتد باید به فکر راه حل برای آن باشید تا روح و روان تان درگیر آن نشود. به همین دلیل در ادامه می خواهیم به طور کلی راجب پرخاشگری، علت ها، عوامل دخیل در بروز آن، راه های درمان و … صحبت کنیم. کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا دیر نشده بتوانید جلوی این اختلال را در خود یا اطرافیانتان بگیرید.

پرخاشگری در بزرگسالان چگونه است؟

همه ی انسان ها دارای احساساتی می باشند که یکی از آن ها خشم و عصبانیت است. از این رو می توان نتیجه گرفت که خشم یکی از احساسات طبیعی انسان می باشد به شرطی که در زندگی شما تداخل ایجاد نکند و گه گاه بروز داده شود. درست است که بی صبری امروزه در بین بسیاری از افراد شایع شده اما نباید تبدیل به پرخاشگری شود که پرخاشگری علاوه بر روح فرد می تواند جسم فرد را هم درگیر کند.

برای اینکه بیشتر در مورد این اختلال بدانید باید بگوییم که معنی کلمه پرخاشگری جنگ و جدال و تندی می باشد. در اصطلاح ساده پرخاشگری عبارت است از عدم توانایی کنترل کردن رفتار در برابر موقعیت های مختلف و ناخواسته که در نهایت ممکن است فرد یا به خود یا به اطرافیانش آسیب برساند. اما به هیچ وجه نگران نباشید چون این اختلال زیادی نگران کننده نیست به شرطی که در مورد آن اطلاعات داشته باشید و به موقع بتوانید جلوی آن را بگیرید.

علت های پرخاشگری در بزرگسالان

پرخاشگری در کودکان، پرخاشگری در نوجوان و پرخاشگری بزرگسالان امری رایج است اما پرخاشگر بودن نه تنها اطرافیان فرد بلکه خود فرد را هم آزرده و بی قرار می کند چون به دلیل احساسات متناقص فرد دائم یک فشار را بر روی خود احساس می کند. از طرفی یک فرد پرخاشگر در حین عصبانی شدن متوجه نشود که چه رفتاری انجام می دهد از این رو ممکن است افراد خیلی زیادی را از خود ناراحت و دل شکسته کند. اگر از علت های پرخاشگری آگاه باشید می توانید در مورد این اختلال اطلاعات مفیدی داشته باشید تا بتوانید قدمی در کمک به خود یا اطرافیان تان که مبتلا به این اختلال هستند بردارید. به همین دلیل در ادامه علت های پرخاشگری در بزرگسالان را برایتان مطرح کرده ایم تا بیشتر در مورد این اختلال بدانید. علت های پرخاشگری در بزرگسالان عبارت است از :

عوامل خانوادگی

ابتدایی ترین علت پرخاشگری سخت گیری ها، خشونت ها، سرزنش ها و تحقیر های والدین و همسرتان ممکن است باشد که این امر اثرات بسیار منفی بر روی ذهن شما ممکن است بر جای بگذارد. در حقیقت شما با حس کردن احساس بی کفایتی و مفید نبودن می توانید دست به رفتار های پرخاشگرانه بزنید.

عوامل شخصیتی

عوامل شخصیتی نیز می تواند یکی از علت های پرخاشگری در بزرگسالان باشد. برای مثال اگر فردی درون گرا باشید چون نمی توانید احساسات خود را به راحتی بیان کنید برای اینکه بر روی دیگران مانند همسر یا فرزند خود تسلط پیدا کنید دست به پرخاشگری می زنید.

ژنتیک، عملکرد سیستم عصبی و هورمونی

متخصصینی که در حوزه پرخاشگری در بزرگسالان تحقیقات انجام داده اند بیان کرده اند که پرخاشگری ممکن است ریشه ژنتیکی داشته باشد. همچنین در کنار این تحقیقات دریافته اند که کارکرد سیستم عصبی و هورمونی نیز می تواند باعث پرخاشگری در شما شود. برای مثال اگر هورمون تستسترون در نوجوانی بیش از حد ترشح شود در بزرگسالی شما را پرخاشگر می کند.

عوامل اجتماعی

یکی دیگر از مواردی که جزو علت های پرخاشگری در بزرگسالان می باشد عوامل اجتماعی است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و مدرن شدن جامعه بشر دیگر بسیاری از افراد به سراغ کتاب، مجله و … نمی روند و به جای آن به سراغ تلوزیون، تبلت، فیلم، اینترنتی و … می روند. از این رو ممکن است در تلوزیون، تبلت، فیلم و … موارد خشونت آمیز مشاهده کنید و آنقدر آن ها را نگاه کنید که این رفتار برایتان به یک امر طبیعی تبدیل شود.

طرز نگرش افراد

طرز نگرش افراد یکی دیگر از علت های پرخاشگری در بزرگسالان می باشد. برای مثال بررسی ها نشان داده افرادی که دارای نگرش های خود خواهانه و کمال گرایانه هستند وقتی به اهداف خود یا چیز هایی که در سر دارند نمی رسند ممکن است دچار پرخاشگری و حتی افسردگی شوند.

دلایل پرخاشگری در بزرگسالان

در کنار علت های پرخاشگری در بزرگسالان باید در مورد دلایل پرخاشگری هم اطلاعاتی در ذهن داشته باشید برای مثال ممکن است فردی با تجربه های بد در زندگی اش از رفتار های پرخاشگرانه در حین برخورد با شما و دیگران استفاده کند. به طور کلی اگر می خواهید در مورد دلایل پرخاشگری در بزرگسالان بیشتر بدانید باید نگاهی به مواردی که بیان کرده ایم بیندازید. چون ما در ادامه برخی از شایع ترین دلایل پرخاشگری را برایتان مطرح کرده ایم تا بدانید چه چیز هایی می تواند شما را تبدیل به یک فرد پرخاشگر کند.

  • وضعیت سلامت جسمی
  • وضعیت سلامت روحی
  • ساختار خانواده
  • روابط با دیگران
  • محیط کار یا تحصیل
  • عوامل اجتماعی یا اقتصادی-اجتماعی
  • رفتارها و ویژگی‌ های فردی
  • تجربه ‌های زندگی

چه مشکلات جسمانی باعث پرخاشگری در بزرگسالان می شود

امروزه دلایل زیادی می تواند در پرخاشگر شدن شما تاثیر بگذارد که یکی از دلایلی که ممکن است شما را پرخاشگر کند مشکلات جسمانی می باشد. در حقیقت مشکلات جسمانی باعث بروز پرخاشگری در بزرگسالان به شیوه های متفاوت می شود که دانستن آن ها خالی از لطف نیست و با دانستن آن ها می توانید در زمانی مناسب دست به تشخیص پرخاشگری بزنید. برای مثال اگر به اوتیسم مبتلا باشید وقتی همواره احساس ترس یا ناامیدی کنید ممکن است این حس ها را با خشونت و خشم بروز می دهید. به همین دلیل در ادامه برای شما مشکلات جسمانی که می تواند شما را پرخاشگر کند مطرح کرده ایم این مشکلات عبارت هستند از :

  • اختلالاتی که در طیف اوتیسم قرار دارند
  • اختلال کم توجهی یا بیش فعالی
  • اختلال دوقطبی
  • اسکیزوفرنی
  • اختلال رفتاری
  • اختلال انفجاری متناوب
  • اختلال های استرسی پس از آسیب روانی
  • سکته‌ مغزی
  • صدمه دیدن سر
  • برخی از انواع خاص عفونت

انواع راه های درمان پرخاشگری در بزرگسالان

اگر پرخاشگری خود و یا نزدیکان تان را در همان مراحل ابتدایی کنترل و مدیریت نکنید سرانجام باید به سراغ راه های درمان پرخاشگری در بزرگسالان بروید. راه های زیادی برای درمان پرخاشگری در بزرگسالان وجود دارد که می خواهیم شما را در ادامه با تمامی آن ها آشنا کنیم. اگر در مراحل ابتدایی نتوانسته اید این اختلال را در همان ابتدا کنترل کنید و ریشه آن را خشک نمایید کافیست به سراغ یکی از راه های درمانی که در ادامه مطرح کرده ایم بروید.

درمان پرخاشگری در بزرگسالان با روان درمانی

در وهله ی اول برای اینکه بتوانید دست به درمان پرخاشگری در بزرگسالان بزنید به شما توصیه می کنیم حتما به سراغ روان درمانی بروید. چون روان درمانی تا حد بسیار زیادی می تواند پرخاش و تهاجم را در شما رفع کند. در این روش درمانی پزشکی که به آن مراجعه می کنید به شما نوعی مکانیزم برای کنار آمدن با شرایط مختلف آموزش داده می شود و به مرور زمان و با تکنیک های مختلف به درمان دست میابید.

شب ادراری در بزرگسالان نیز یکی از اختلالاتی است که باید به درستی به آن توجه شود و فرد برای درمان آن احساس شرمساری نکند.

درمان پرخاشگری در بزرگسالان با دارو درمانی

اگر پرخاشگری در بزرگسالان با روان درمانی رفع یا کنترل نشود باید به سراغ درمان دارویی رفت که استفاده از این روش درمانی را به شما زیاد پیشنهاد نمی کنیم. چون هر دارویی دارای یک سری عوارض می باشد و برای بدن شما مضر می باشد. اما به طور کلی داروهایی که ممکن است پزشک تان برای درمان پرخاشگری برای شما تجویز کند فنی‌ توئین، کاربامازپین و … می باشد. تجویز مکمل‌ اسید های چرب امگا ۳ نیز برای درمان پرخاشگری در بزرگسالان رایج می باشد.

درمان پرخاشگری در بزرگسالان با نوروفیدبک

یکی دیگر از روش های درمانی قطعی که بهترین بودن آن را تضمین می کنیم نوروفیدبک می باشد. نوروفیدبک یکی از بهترین و نوین ترین روش های درمانی برای بسیاری از اختلالات در تمام دنیا می باشد که صد در صد آن را به شما پیشنهاد می کنیم. این روش درمان یک روش درمانی کاملا غیر تهاجمی می باشد از این رو هیچ نوع عوارضی ندارد و بسیار ایمن است.

این روش به گونه ای کار میکند که فرد بر روی یک صندلی که رو به روی آن یک مانیتور است می نشیند. سپس متخصصی که به آن مراجعه کرده اید حسگر هایی به نام الکترود بر روی پوست سر شما وصل می کند. سپس در مراحل بعدی توسط نوروفیدبک سعی می شود نقص هایی که از امواج مغزی بر روی مانیتور نمایش داده شده است درمان شود چون نوروفیدبک بدون هیچ محرک خارجی سعی می کند مغزتان خودش به تنهایی خودش را درمان کند.

درمان قطعی پرخاشگری در بزرگسالان

برای درمان قطعی پرخاسشگری همانطور که پیسش تر توصضیح دادیم میتوانید از دو روسش روان درمانی یا نوروفیدبک استفاه کنید و حتی به پیسشنهاد و صلاح دید پزسشک میسشود که هر دو روسش یعی روان درمانی و نوروفیدبک را با هم به کار گرفت تا زودتر و بهتر نتیجه گررفت. همچنین اگر به دنبال درمان قطعی هستید حتما به مرکزی که به آن مراجعه میکنید دقت کنید. زیرا تجهیزات نوروفیدبک و درمانگر بسیار در روند درمان موثر است.

حتما قبل از مراجعه به مراکز نوروفیدبک و مشاوره، پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین مرکز نوروفیدبک را مطالعه کنید. زیرا در این مقاله تمامی نکاتی که قبل از مراجعه به یک مرکز نوروفیدبک باید به آن توجه داشته باشید، مفصل توصضیح داده ایم که وقت و هزینه ای که میکنید به هدر نرود و از درمان خود بهترین نتیجه را بگیرید.

نتیجه گیری

در جمع بندی نهایی این مطلب امیدوار هستیم متوجه شده باشید که اگر در مورد علت ها و دلایل پرخاشگری در بزرگسالان ندانید و دست به کنترل آن نزنید در اخر با پرخاشگری شدیدی رو به رو می شوید که باید به سراغ یک روش درمانی برای رهایی از آن بروید. چون اگر پرخاشگری را درمان نکنید روز به روز نه تنها شدت آن بلکه میزان آن نیز بیشتر و بیشتر می شود. همچنین در این مطلب متوجه شدید که درمان های متنوعی برای پرخاشگری در بزرگسالان وجود دارد و کدام یک از این بین بهترین می باشد.

 از طرفی هم متوجه شدید که ممکن است در برخی مواقع هیچ دلیلی برای پرخاشگری وجود نداشته باشد.  اما اگر ریشه و دلیل پرخاش خود را بدانید راحت ‌تر می ‌توانید پیگیر درمان باشید و راحت‌ تر زندگی کنید. از این رو در پایان امیدوار هستیم تا دیر نشده وجود پرخاشگری در خود یا اطرافیانتان را سریعا تشخیص دهید تا به جاهای باریک کشیده نشود. در سخن اخر نیز امیدوار هستیم مطالب فوق در خصوص پرخاشگری در بزرگسالان برایتان مفید بوده باشد و با بهره بردن از آن زندگی خوشی برای خود رقم بزنید.

اگر مفید بود به ماهم خبر بدید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.