عوارض نوروفیدبک؛ آیا نوروفیدبک خطرناک است؟

عوارض نوروفیدبک
آنچه در این مطلب می‌خوانید

به طور کلی عوارض جانبی نوروفیدبک جدی نیستند. با این حال مانند هر روش درمانی دیگری، ممکن است نوروفیدبک نیز با برخی عوارض جانبی خفیف همراه باشد.

پیش از این درباره فواید نوروفیدبک صحبت کرده‌ایم. اما شناخت عوارض نوروفیدبک، کمک زیادی خواهد کرد تا بیمار و اطرافیان او، نسبت به این موارد آگاهی کافی داشته و بتوانند کنترل بیشتری بر شرایط داشته باشند.

در ادامه به طور دقیق‌تر، به این موضوع می‌پردازیم که عوارض نوروفیدبک چیست و تا چه اندازه جدی هستند.

عوارض نوروفیدبک

آیا نوروفیدبک عوارض جانبی دارد؟

زمانی که نوروفیدبک، توسط یک متخصص آموزش دیده انجام شود، به طور کلی ایمن و بی‌خطر خواهد بود، اما مانند هر شکلی از درمان، ممکن است عوارض جانبی و خطراتی بالقوه نیز وجود داشته باشد.

  • برخی از افراد ممکن است، پس از یک جلسه نوروفیدبک، دچار خستگی شوند یا این که کمی سردرد را تجربه کنند.
  • همین طور سرگیجه در طول جلسه یا بعد از آن، قابل انتظار است. بعضی افراد، ممکن است کمی اضطراب را به صورت موقتی، داشته باشند.
  • بی‌خوابی و تغییرات خلقی نیز از جمله عوارض دستگاه نوروفیدبک، هستند.

بنابراین می‌توانیم به طور کلی بگوییم که نوروفیدبک عوارض

انواع عوارض نوروفیدبک چیست؟
اضطراب
مه مغزی
دندان قروچه
اختلال شناختی
مسخ یا زوال شخصیت
سرگیجه
خستگی
سردرد
فشار سر
انرژی کم
مشکلات عضلانی
اضطراب اجتماعی
تغییرات صدا

عوارض نوروفیدبک چیست؟

همان طور که اشاره کردیم، نوروفیدبک یک گزینه درمانی غیرتهاجمی و به طور کلی ایمن با حداقل عوارض جانبی است که اصولا باید توسط یک متخصص آموزش دیده، انجام شود.

بسیاری از افراد، نوروفیدبک را به خوبی تحمل می‌کنند، بدون این که اثرات نامطلوب قابل توجهی را تجربه کنند. با این حال، مانند هر شکل دیگری از درمان، ممکن است برخی از عوارض جانبی بالقوه، برای درصد کمی از افراد وجود داشته باشد.

اهمیت زیادی دارد که با یک متخصص واجد شرایط کار کنید که نوروفیدبک را مطابق با نیازهای خاص شما سفارشی سازی کرده و پیشرفت شما را برای به حداقل رساندن عوارض جانبی، مورد نظارت قرار دهد.

اگر هر گونه عوارض جانبی نگران کننده‌ای را تجربه کردید، ضروری است که با پزشک خود در ارتباط باشید تا آن‌ها را به طور موثر برطرف کند.

عوارض نوروفیدبک

آیا نوروفیدبک خطرناک است؟

نوروفیدبک، به طور کلی یک روش ایمن محسوب می‌شود. جالب است بدانید که نوروفیدبک، بیش از 40 سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرد و سابقه ایمنی اثبات شده‌ای دارد.

در نوروفیدبک، از امواج مغزی خود فرد، برای آموزش مغز به منظور تنظیم فعالیت خود، استفاده می‌شود و نباید انتظار خطر و نگرانی خاصی را داشته باشیم.

در این روش درمانی، با چیزی شبیه به جراحی یا استفاده از دارو روبرو نیستیم که قرار باشد خطر و عوارض جدی به همراه داشته باشد.

فرم مشاوره رایگان

آیا امواج مغزی در نوروفیدبک ضرر دارد؟

فارغ از این که عوارض نوروفیدبک چیست، باید گفت که امواج مغزی، در درمان نوروفیدبک مضر نیستند.

در واقع، هدف نوروفیدبک این است که مغز شما را آموزش دهد تا فعالیت خود را به طور مؤثرتری تنظیم کند، از جمله تنظیم الگوهای امواج مغزی. انواع مختلف امواج مغزی (مانند بتا، آلفا، تتا و دلتا) نقش مهمی در تنظیم عملکردهای مختلف شناختی و عاطفی دارند.

در طول جلسه نوروفیدبک، حسگرهایی بر روی پوست سر قرار می‌گیرند تا فعالیت امواج مغزی را بررسی کنند و بازخورد در زمان واقعی ارائه می‌شود تا به افراد کمک کند یاد بگیرند که امواج مغزی خود را به طور مؤثرتری کنترل کنند.

این فرآیند می تواند به بهبود تمرکز، توجه، آرامش و سایر عملکردهای شناختی کمک کند.

البته در نظر داشته باشید نوروفیدبک زمانی ایمن تلقی می‌شود که توسط متخصصان آموزش دیده انجام شود.

تمرکز بر آموزش مغز، برای خودتنظیمی و بهینه سازی عملکرد آن است. آموزش معمولاً تدریجی و متناسب با نیازهای هر فرد است، بنابراین هیچ آسیب ذاتی در امواج مغزی خود وجود ندارد.

آیا نوروفیدبک خطرناک است؟

آیا نوروفیدبک به کودکان آسیب می‌رساند؟

نوروفیدبک، به طور کلی برای کودکان ایمن در نظر گرفته می‌شود، البته همان طور که گفتیم زمانی که توسط متخصص آموزش دیده و مجرب، انجام بپذیرد.

در وافع نوروفیدبک، می‌تواند به ویژه برای کودکانی مفید باشد که ممکن است چالش‌های مربوط به توجه، رفتار، یادگیری یا تنظیم هیجانی را تجربه کنند.

بسیاری از مطالعات نتایج مثبتی را در کودکانی که تحت آموزش نوروفیدبک قرار گرفته‌اند، نشان داده است.

این می‌تواند به کودکان کمک کند تمرکز، توجه، آرامش و عملکرد شناختی کلی را بهبود بخشند. نوروفیدبک غیرتهاجمی است و معمولا در صورت انجام صحیح، عوارض جانبی ندارد.

با این حال، مانند هر شکل دیگری از درمان، مهم است که نوروفیدبک، برای کودکان توسط پزشک واجد شرایط و با تجره که در کار با کودکان تخصص دارد، انجام شود.

درمان باید متناسب با نیازهای خاص کودک باشد و در طول فرایند به دقت تحت نظارت قرار گیرد.

همین طور والدین باید به طور فعال در روند درمانی کودک، شرکت داشته و با متخصص مشورت کنند تا مطمئن شوند که نوروفیدبک، گزینه مناسبی برای فرزندشان است. ارتباط باز با پزشک و نظارت منظم پیشرفت، کلید تجربه نوروفیدبک ایمن و موثر برای کودکان است.

اگر نگرانی خاصی در مورد نوروفیدبک برای فرزندتان دارید، بهتر است که پیش از شروع به درمان، در موراد خواص و ضرر نوروفیدبک، مشورت کافی داشته باشید.

با شناخت خواص و عوارض نوروفیدبک، بهتر می‌توانید نسبت به فرایند درمانی برای کودک خود، تصمیم گیری کنید.

عوارض نوروفیدبک

انواع عوارض نوروفیدبک چیست؟

انواع عوارض نوروفیدبک را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد که عبارت‌اند از:

  • اضطراب
  • مه مغزی
  • دندان قروچه
  • اختلال شناختی
  • مسخ یا زوال شخصیت
  • سرگیجه
  • خستگی
  • سردرد
  • فشار سر
  • انرژی کم
  • مشکلات عضلانی
  • اضطراب اجتماعی
  • تغییرات صدا

اضطراب

بیماران قبل از انجام هرگونه عمل پزشکی اضطراب دارند. اگر متخصص پیش از اجرای نوروفیدبک بیمار را توجیه کند که چیزی برای ترسیدن وجود ندارد، می‌تواند به او این کمک را کند که بر اضطراب خود غلبه کند.

همان‌طور که تا اینجا نیز اشاره کردیم، عوارض نوروفیدبک، بسیار کمتر و کم خطرتر از چیزی است که در خصوص فواید آن داریم.

با این همه لازم است که در خصوص مضرات نوروفیدبک، اطلاعات کافی به دست آورده و بدانید که نوروفیدبک چه عوارضی دارد.

مه مغزی

مه مغزی احساس خستگی ذهنی یا گیجی است که تفکر واضح را دشوار می‌کند. به طور کلی نوروفیدبک به میزانی بر افزایش مه مغزی تاثیر می‌گذارد.اما پس از مدت زمانی این مه مغزی کاهش می‌یابد و با ادامه دادن درمان ازبین خواهد رفت.

بنابراین می‌توان گفت مه مغزی یکی از عوارض نوروفیدبک است که البته در مواقع کمی تجربه می‌شود. این عارضه در افرادی که تعداد جلسات بیشتری از نوروتراپی را پشت سر می‌گذارند، بیشتر دیده می‌شود.

دندان قروچه

در برخی موارد، دندان قروچه، به عنوان یکی از عوارض نوروفیدبک، دیده می‌شود. دندان قروچه، بیشتر با عواملی مانند استرس و اضطراب، در ارتباط است.

اگر در طول یا بعد از جلسات نوروفیدبک، دندان قروچه را برای مدتی بیش از چند روز تجربه کردید، مهم است که با پزشک این موضوع را در میان بگذارید.

اختلال شناختی

دلایل احتمالی اختلال شناختی ناشی از نوروفیدبک، شامل خستگی، سردرد، اضطراب و اختلالات خواب است.

با استراحت کافی، نوشیدن آب، خوردن غذاهای سالم، کاهش استرس و درمان اضطراب، می‌توان اختلالات شناختی را کاهش داد.

مسخ یا زوال شخصیت

مسخ یا زوال شخصیت، یکی از عوارض جانبی نوروفیدبک است

اختلال زوال شخصیت یک اختلال تجزیه‌ای است که فرد بیمار احساس جدا شدن از کالبد  یا غریبه شدن از خود را دارد، انگار که فرد خواب می‌بیند و یا بیرون از جسم خود ایستاده است و به خود نگاه می‌کند.

تغییر فعالیت الکتریکی در مغز، آگاهی کلی بیمار را افزایش می‌دهد و همین موضوع ممکن است به صورت موقت اختلال مسخ را به عنوان یکی از عوارض نوروفیدبک ایجاد کند.

اما اصلا جای نگرانی نیست چون بیمار بعد از مدتی  با احساس و سطح هوشیاری خود سازگار می شود.

سرگیجه

تغییرات در فشار خون ناشی از نوروتراپی، ممکن است سطح فشار خون را به طور موقت، تغییر دهد. همین طور اضطراب ناشی از نوروفیدبک، می‌تواند منجر به سرگیجه شود.

به علاوه گاهی اوقات نوروفیدبک، قند خون را به طور موقت کاهش می‌دهد که ممکن است به سرگیجه، منجر شود.

خستگی

فعالیت ذهنی، تغییرات در خواب، استرس و موارد مشابه، موجب بروز خستگی، پس از انجام جلسات ممتد نوروتراپی خواهد شد. البته انتظار می‌رود رفته رفته، خستگی کاهش پیدا کرده و وضعیت سلامتی فرد به حالت عادی بازگردد.

سردرد

نوروفیدبک، می‌تواند منجر به تنش عضلانی در سر و گردن شود که در برخی مواقع سردرد خفیف تا متوسطی را به همراه خواهد داشت.

به طور کلی نوروفیدبک، یک فرایند فعال ذهنی است که خستگی و تنش از جمله عوارض نوروفیدبک هستند که به طور طبیعی سردرد ایجاد می‌کند.

فشار سر

تنش عضلانی در سر و گردن، منجر به احساس فشار در سر خواهد شد که معمولا پس از سپری شدن چند روز بعد از جلسه نوروتراپی، برطرف می‌شود.

در غیر این صورت بهتر است که حتما با پزشک خود، مشورت کرده و موضوع را در میان بگذارید.

انرژی کم

کمبود انرژی بعد از نوروفیدبک، یک عارضه کاملا معمول و بدون تهدید است که با استراحت کافی، تغذیه مناسب، ورزش منظم و فعالیت بدنی و همین طور استفاده از تکنیک‌های آرامش بخشی مانند یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق، برطرف خواهد شد.

مشکلات عضلانی

نوروفیدبک، می‌تواند به طور موقت بر عملکرد عضلات تاثیر بگذارد و منجر به ضعف عضلانی شود. در موارد نادر، نوروفیدبک، می‌تواند منجر به آسیب عضلات شود.

از جمله راهکارهای موثر برای رفع مشکلات عضلانی ناشی از نوروفیدبک، گرم کردن عضلات، ماساژ، تمرینات کششی و استراحت کافی را داریم.

اضطراب اجتماعی

اضطراب اجتماعی، به عنوان یک عارضه جانبی نوروفیدبک، گزارش شده است. دلایل احتمالی اضطراب اجتماعی ناشی از نوروفیدبک، اضطراب ناشی از درمان و تغییرات در فعالیت مغز هستند.

نوروفیدبک، ممکن است برای برخی از افراد، یک تجربه اضطراب‌آور باشد، به خصوص برای کسانی که از اضطراب یا ترس از ناشناخته‌ها، رنج می‌برند.

تغییرات صدا

در موارد محدودی، ممکن است تغییرات صدا، به عنوان یک عارضه جانبی نوروفیدبک، مشاهده شود.

تمرینات صوتی با کمک یک متخصص گفتار درمانی، برای رفع این مورد، موثر خواهد بود. می‌توان از تمرینات صوتی برای تقویت عضلات تارهای صوتی و بهبود کیفیت صدا، بهره برد.

عوارض نوروفیدبک

سخن پایانی

در این مطلب دیدیم که عوارض نوروفیدبک چیست و آیا نوروفیدبک عوارض جانبی دارد یا خیر؟

اگرچه نوروفیدبک عوارض جدی و رایجی ندارد، اما لازم است که در مورد خواص و ضرر نوروفیدبک، با آگاهی کامل روبرو باشیم.

به این شکل می‌توان بهترین انتظار از فرایند درمانی و چالش‌های کم و زیاد مربوط به آن را داشت. شما درباره نوروفیدبک و عوارض آن، چه اطلاعاتی دارید؟ بنا به تجربه شخصی شما، آیا نوروفیدبک عوارض دارد؟

نظرات و تجربیات خود در این خصوص را با ما و دیگر کاربران وب سایت، به بحث و اشتراک بگذارید.

برای اطلاع از عوارض نوروفیدبک می‌توانید با مشاوران نوین مشاوره در ارتباط باشید و به طور رایگان از تمام جوانب درمان نوروفیدبک مطلع شوید.


سوالات متداول

1. انواع عوارض نوروفیدبک چیست؟

  • اضطراب
  • مه مغزی
  • دندان قروچه
  • اختلال شناختی
  • مسخ یا زوال شخصیت
  • سرگیجه
  • خستگی
  • سردرد
  • فشار سر
  • انرژی کم
  • مشکلات عضلانی
  • اضطراب اجتماعی
  • تغییرات صدا

2. آیا نوروفیدبک خطرناک است؟

اساسا نوروفیدبک یک روش ایمن محسوب می‌شود که بیش از 40 سال است مورد استفاده بیماران قرار می‌گیرد و سابقه ایمنی اثبات شده‌ای دارد.

4.5/5 - (10 امتیاز)

این پست را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.

دریافت مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.