اضطراب و استرس در محیط کار و 10 راه مقابله با آن [فوری]

اضطراب و استرس در محیط کار

اضطراب و استرس در محیط کار و 10 راه مقابله با آن

در اضطراب و استرس که جزو اختلالات شایع در بین جوانان می باشد امروزه در محیط کار هم دست از سر افراد بر نمی دارد. اضطراب و استرس در محیط کار باعث کاهش عملکرد فرد و فرسودگی می شود که نتیجه آن تخریب سلامت روانی و جسمی به مرور زمان در فرد می باشد. استرس و اضطراب شغلی دارای علائم شایع مانند بی خوابی، حواس پرتی، خستگی، ناامیدی و … می باشد که با آگاهی در مورد آن ها می توانید فردی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کند را تشخیص دهید. اگر خود یا اطرافیانتان دچار استرس و اضطراب در محیط کار شده اید باید در همان مراحل ابتدایی جلوی آن را بگیرید چون اگر استرس شما به صورت مزمن ادامه پیدا کند در کنار محیط کاری تان محیط خانواده تان هم تحت تاثیر قرار می گیرد. در نتیجه یک فضای پر تنش در هر دو محیط ایجاد می شود که ما این را نمی خواهیم به همین دلیل کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با راه های مقابله و کاهش اضطراب و استرس در محیط کار آشنا کنیم.

اضطراب و استرس در محیط کار

وجود استرس و اضطراب همیشه هم بد نیست بلکه استرس یا اضطراب می تواند به شما کمک کند تا بر روی یک موضوع با قدرت متمرکز شوید و با انرژی زیاد چالش های رو به رویتان را کنار بزنید. در اصل اضطراب و استرس در محیط کار باعث می شود شما در حین انجام کارهایتان هوشیار باشید و از بروز اشتباهاتی که به قیمت سنگین تمام می شوند جلوگیری کنید. اما این استرس باید حد و اندازه داشته باشد و تا جایی پیش نرود که به جای درست کردن کارها آن ها را خراب کنید.

در حقیقت وقتی استرس و اضطراب از توانایی های شما بیشتر شود و فراتر رود باعث آسیب دیدن ذهن و جسم تان می شود و ممکن است رضایت شغلی تان هم در موارد حاد تر کم شود. از این رو وقتی متوجه شدید که این استرس و اضطراب در وجودتان دائمی است و باعث شده عملکرد شغلی تان تغییر کند باید به سراغ راه هایی برای کاهش یا مدیریت آن بروید تا زندگی شخصی تان را هم در بر نگیرد. اما نگران نباشید چون استرس و اضطراب یک امر طبیعی می باشد و با دانستن راه های مقابله و کاهش آن می توانید آن را کنترل کنید به شرطی که دیر نکرده باشید.

علل شایع اضطراب و استرس در محیط کار

برای اینکه اضطراب و استرس در محیط کارتان به مراحل جلو نرود و به سراغ راه های درمانی نرویم باید در مورد علل های شایع اضطراب و استرس در محیط کار اطلاعات مفیدی داشته باشید. به همین دلیل ما در ادامه سعی کرده ایم شایع ترین علل های استرس و اضطراب در محیط کار را برایتان مطرح کنیم تا کار بیخ پیدا نکرده است بتوانید جلوی آن را بگیرید. شایع ترین علل های اضطراب و استرس در محیط کار عبارت است از :

  • ترس از اخراج شدن
  • اضافه کاری بیشتر به دلیل کمبود کارکنان
  • وجود فشار برآورده کردن انتظارات کارفرما برای افزایش رضایت شغلی
  • فشار برای کار تمام وقت
  • عدم کنترل نحوه انجام کارتان

علائم هشدار دهنده اضطراب و استرس در محیط کار

استرس و اضطراب همان طور که گفته شد یک امر طبیعی می باشد اما اگر به صورت مداوم ادامه پیدا کند باید به سراغ آشنایی با علائم هشدار دهنده رفت و دیگر دانستن علل های استرس و اضطراب در محیط کار کافی نیست. به همین دلیل ما در ادامه به بررسی علائم هشدار دهنده اضطراب و استرس در محیط کار پرداخته ایم. ابتدایی ترین علائم هشدار دهنده اضطراب و استرس در محیط کار کاهش اعتماد به نفس و عصبانی بودن می باشد. در ادامه به طور کلی علائم هشدار دهنده اضطراب و استرس در محیط کار را برایتان مطرح کرده ایم :

  • بی ‌تفاوتی
  • دست دادن علاقه به کار
  • خوابیدن با مشکل
  • خستگی
  • تمرکز بر مشکل
  • تنش عضلانی یا سردرد
  • مشکلات معده
  • مشکلات اجتماعی یا خانوادگی
  • استفاده از الکل یا مواد مخدر

به جای واکنش نشان دادن اقدام کنید

یکی از راه های مقابله با اضطراب و استرس در محیط کار اقدام کردن به جای واکنش نشان دادن می باشد. ما وقتی استرس و اضطراب را تجربه می کنیم که شرایط از دست مان خارج شده باشد که در این زمان احساس نگرانی می کنیم. حس نگرانی باعث فعال شدن هورمون استرس می شود که اگر مزمن باشد باعث کاهش اعتماد به نفس و تمرکز در وهله ی اول می شود.

به شما توصیه می کنیم برای کاهش اضطراب و استرس در محیط کار سعی کنید جنبه هایی که می توانید آن ها را کنترل کنید شناسایی بفرمایید. برای مثال می توانید کنترل کارها و واکنش های خود را در دست بگیرید و به خود بفهمانید که جایی برای نگرانی نیست و باید تمرکز کنید تا کارها پیش برود.

سعی کنید در مواجه با استرس نفس عمیق بکشید

یکی دیگر از راه های مقابله با اضطراب و استرس در محیط کار کشیدن نفس های عمیق می باشد. چون وقتی احساس خستگی می کنید و در یک جلسه شلوغ بوده اید هیچ چیز بهتر از کشیدن نفس های عمیق در اتاق تان نمی توانید نگرانی ها و استرس هایتان را کاهش دهد.

چون بعد از هر خستگی شما نیاز به پاکسازی ذهن دارید و تنها کشیدن چند نفس عمیق می تواند حس و حالتان را دوباره به حالت نرمال در آورد. از این رو کافیست برای ۵ ثانیه هوا را به درون ریه‌ هایتان بفرستید و نگه‌ دارید سپس با شمارش از طریق بینی هوا را خارج کنید.

سعی کنید هواس پرتی ها را حذف کنید

یکی دیگر از بهترین راه های مقابله با اضطراب و استرس در محیط کار حذف کردن هواس پرتی ها می باشد. وقتی شما به سرکار می روید عوامل زیادی مانند ایمیل ها، تماس ها، پیغام ها و … همگی دست به دست هم می دهند تا شما را خسته و آشفته کنند. از این رو اگر استرس داشته باشید هواس پرت می شوید و کارهایتان بدتر در هم می پیچد.

از این رو با حذف مواردی که هواس شما را پرت می کنند می توانید اضطراب خود را به راحتی کنترل و مدیریت کنید. برای مثال می توانید با پاسخ دادن به پیغام ‌ها در زمانی مشخص، تعیین ساعت‌ های اداری برای صحبت شخصی یا بستن در اتاق‌ تان در زمانی که نیاز به تمرکز دارید حواس پرتی ها را حذف کنید.

در برنامه ریزی خود تمرکز و انرژی گرفتن را جای دهید

سعی کنید برای مقابله با اضطراب و استرس در محیط کار در برنامه ریزی های روزانه تان راه هایی برا تمرکز کردن و افزایش انرژی قرار دهید. درست است که شما هرچقدر کار کنید بیشتر می توانید پول دربیاورید ولی با کار کردن زیاد و بدون برنامه بهره وری تان کاهش پیدا می کند که نتیجه آن افزایش استرس و نبود انرژی برای خانواده می باشد.

از این رو برنامه ‌ریزی در سراسر روز برای راه رفتن، انجام حرکات نرمشی در پشت میز یا تمرین‌ های تنفسی می تواند یک وقفه خوب در بین کارتان برای رهایی از استرس  باشد. حتی بررسی ها نشان داده با چند دقیقه تمرین تمرکز کردن در حین کار می توانید از استرس هایی که ممکن است گریبان گیرتان شود جلوگیری کنید.

سعی کنید غذای مناسب بخورید و خوب بخوابید

یکی دیگر از راه های مقابله با اضطراب و استرس در محیط کار خوردن غذاهای مناسب و خوب خوابیدن می باشد. شاید باورتان نشود اما داشتن یک رژیم غذایی نادرست می تواند باعث ایجاد استرس در سیستم بدن تان شود. حتی بررسی ها نشان داده که اگر در وعده های غذایی تان از قند و پروتئین به مقدار زیاد استفاده کنید نمی توانید شب ها به خوبی بخوابید. از این رو حتما سعی کنید در سایت های اینترنتی به دنبال رژیم های غذایی صحیح و اصولی بروید تا با پیروی از آن علاوه بر کاهش اضطراب و استرس در محیط کار تان بتوانید شب ها به خوبی بخوابید.

بهتر است نگاه خود را عوض کنید

برای مقابله با اضطراب و استرس در محیط کار می توانید نگاه خود را هم عوض کنید. در اصل شما با نگاهی که دارید می توانید به خود استرس بدهید یا ندهید از این رو با داشتن نگاهی باز و دیدی منطقی می توانید شر استرس و اضطراب را از برنامه های کاری خود بکنید. به همین دلیل اگر گامی به عقب بردارید و یک نگاه عینی داشته باشید احتمال کمتری وجود دارد که مسائل را از دید شخصی مشاهده کنید در نتیجه کمتر استرس به سراغ تان می آید.

تلاش کنید سریع خود را آرام کنید

یکی از راه های مهم مقابله با اضطراب و استرس در محیط کار آرام کردن خود می باشد. در اصل وقتی شما در محیط کارتان احساس خشم را ناراحتی می کنید اگر بتوانید خود را کنترل کنید و آرام شوید  اضطراب به سراغ تان نمی آید. به همین دلیل به شما توصیه می کنیم در صورت مواجه شدن به عواملی که شما را خشمگین می کند از تکنیک هایی مانند تنفس آرام کننده استفاده کنید تا با این کار احساس آرامش کنید و تمایل ‌تان به پاسخ سریعا کم شود.

بهتر است اولویت ها را برای خود مشخص کنید

طبیعتا در هر حوزه کاری وقتی صبح به سرکار می روید یک سری اولویت وجود دارد که با اولویت بندی آن ها می توانید کارهای خود را سبک تر کنید. در حقیقت شما با اولویت بندی کارهایتان می دانید که چه کاری را زودتر و چه کاری را دیرتر انجام دهید در نتیجه دیگر نگرانی و استرسی برای اینکه دیر شده یا اشتباه شده نخواهید داشت.

برای این کار ابتدا باید بدانید که چه نقشی در سازمان دارید و اولویت‌ های استراتژیک شرکت چیست سپس سعی کنید متوجه شوید که اهداف شخصی و نقاط قوت شما چه هستند. در اخر با بررسی این موارد می توانید یک لیست از اولویت‌ های مهم را گلچین کنید که دارای بیشترین اثر هستند و بیشترین هماهنگی را با اهداف شما دارند.

سعی کنید بتوانید بر روی دیگران اثر بگذارید

یکی دیگر از راه های مقابله با اضطراب و استرس در محیط کار اثر گذاشتن شما بر روی دیگران می باشد. حتی اگر در محیط کاری تان با برخی افراد مشکل دارید سعی کنید با یکدیگر رو در رو شوید و با لحنی مودبانه مشکل تان را به او بگویید. در حقیقت با انجام این امر به مرور زمان دیگر در محیط کاری تان با کسی مشکلی نخواهید داشت.

وقتی هم در محیط کاری تان با فردی مشکل نداشته باشید آن ها هم طبیعتا با شما مشکل ندارند و از این رو می توانید تاثیرات مثبتی بر روی آن ها بگذارید. زیرا با تاثیر گذاشتن بر روی همکارانتان می توانید استرس و اضطراب خود را کنترل و مدیریت کنید و به راحتی اوقات کاری خود را در طول روز سپری نمایید.

پیشنهاد مطالعه:[ با مطالعه مقاله مهارت‌های زندگی چیست می‌توانید اطلاعات بیشتری راجع به مهارت‌های نرم به دست آورید ]

درمان قطعی اضطراب و استرس در محیط کار با نوروفیدبک

همان طور که اشاره شد اگر در همان مراحل ابتدایی با بررسی علل ها و علائم مربوط به اضطراب و استرس در محیط کار می توانید جلوی بدتر شدن اوضاع را بگیرید. اما اگر به هر دلیلی دیر اقدام کردید و استرس و اضطراب شما فراتر رفت باید به سراغ یکی از روش های درمانی بروید. البته نگران نباشید چون ما می خواهیم به شما بهترین روش درمانی اضطراب در دنیا یعنی نوروفیدبک را معرفی کنیم. نوروفیدبک یکی از بهترین روش های درمانی در دنیا برای بسیاری از اختلالات مانند استرس و اضطراب می باشد.

این روش درمانی بدون دارو و عوارض می باشد از طرفی با استفاده از نوروفیدبک می توانید از شر استرس و اضطراب خود برای یک عمر خلاص شوید. چون این روش درمانی نوین به وسیله الکترود هایی که به پوست سر شما وصل می شود سعی می کند بدون کمک هیچ محرک خارجی اقدام به بهبود نقص های موجود در مغز کند. برای اینکه این روش درمانی نوین به بهترین نحو ممکن بر روی شما اجرا شود توصیه می کنیم قبل از اقدام به درمان حتما مقاله درمان اضطراب با نوروفیدبک را مطالعه کنید. زیرا در این مقاله ما بصورت مفصل درباره نحوه عملکرد نوروفیدبک و هزینه و تعداد جلسات آن توضیح داده ایم که حتما به دردتان می خورد.

جمع بندی نهایی

در جمع بندی نهایی این مطلب امیدوار هستیم مطالب فوق در خصوص آشنایی با علائم و علل های اضطراب و استرس در محیط کار برایتان مفید بوده باشد. چون تمام سعی ما بر این بوده تا دیر نشده جلوی اضطراب خو را با استفاده از راه های مقابله نام برده شده بگیرید و اگر هم دیر اقدام کردید به سراغ روش درمانی همچون نوروفیدبک بروید.

 

اگر مفید بود به ماهم خبر بدید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.

دریافت مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.