وقتی کلمه خودارضایی را در گوگل سرچ می کنیم با گفته هایی رو به رو می شویم که به جای علمی بودن بیشتر جهت دار می باشند و تنها به مضرات خودارضایی و اعتیاد به خودارضایی صحبت کرده اند. از طرفی باید به این موضوع نیز اشاره کرد که درباره کلیت خودارضایی نمی توان به صورت قطع صحبت کرد و تنها می توانیم درمورد خودارضایی حد و میزان در نظر بگیریم. همچنین این مقالات هیچ تمایزی بین میزان خودارضایی طبیعی و خودارضایی مزمن یا اعتیاد به خودارضایی قائل نشده اند و بهجای آنکه کمکی به فرد مبتلا کنند بیشتر احساس گناه را در او تشدید می کنند. حتی در افسانه های بسیار قدیمی آسیب هایی مانند کوری، دیوانه شدن، از کار افتادن دستگاه تناسلی، بچه دار نشدن، ضعف بدن، بیماری های روحی و روانی و … برای خودارضایی گفته شده است. کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی همه جانبه و یافته هایی بر اساس علم درباره موضوع اعتیاد به خودارضایی داشته باشیم.
خودارضایی چیست؟
در تعریف خودارضایی باید گفت که خوداراضایی در بین دختران شایع تر از پسران می باشد از این روز خودارضایی در دختران عوارض بسیاری را در پی دارد و اگر به صورت رفتار روزانه در آید خطراتی را برای فرد به وجود می آورد. به عبارتی دیگر همانند اعتیاد روح، جسم و روان فرد را درگیر خود می کند و وقتی این فرد اقدام به انجام خودارضایی می کند سریعا وارد فاز هیجان جنسی می شود از این رو فرد جنبه های مهم و عاطفی در یک رابطه درست جنسی را دریافت نمی کند و دچار خلا عاطفی، بیماری افسردگی، استرس و عدم اعتماد به نفس ميشود.
در حقیقت این فرد پس از ازدواج در یک رابطه جنسی ديگر تحریک نمی شود و در به ارگاسم رسيدن به مشکل بر می خورد به دلیل آن که با خودارضایی شرطی شده است تا در یک وضعیت خاصی که خویش را تحریک مي کند به ارگاسم برسد و به هنگام نزدیکی به همسر خویش به یاد رفتارهای خود می افتد و گمان مي کند تنها در آن شرایط میتواند به ارگاسم برسد.
واقعیت خودارضایی چیست؟
اولین نکته ای که در مورد خودارضایی گفتیم شایع بودن آن در بین دختران بود اما باید بدانید که اعتیاد به خودارضایی تنها مخصوص به انسان ها نمی باشد و پستانداران نیز دچار اعتیاد به خودارضایی می شوند. بر اساس تحقیقات علمی که بر روی ۵۸۶۵ فرد بین ۱۴ تا ۹۴ سال صورت گرفت و همچنین با در نظر گرفتن سن آنها ۶۷ تا ۹۴ درصد مردان حداقل یکبار خودارضایی کرده بودند.
در این تحقیق بررسی شد که هرچه سن افراد پایین تر می آید درصد خودارضایی افزایش پیدا می کند. در میان زنان نیز بین ۴۳ تا ۸۵ درصد حداقل یکبار در طول زندگی خودارضایی کرده بودند.برخلاف گفته های سایت های اینترنتی و حتی پزشکان مضراتی که در مورد خودارضایی و اعتیاد به خودارضایی گفته شده است اثبات علمی نشده اند. به عبارتی دقیق تر تاکنون هیچ مطالعه علمی خودارضایی را مضر ندانسته بلکه خودارضایی زیاد یا اعتیاد به خودارضایی همراه با تماشای پورنوگرافی را اختلال یا مزمن تشخیص داده اند.
به همین دلیل باید بین خودارضایی مزمن یا اعتیاد به خودارضایی باید تفاوت هایی قائل شویم. حتی تحقیقات یک گروه خارجی بیان کرده است که اعتیاد به خودارضایی به خصوص در میان مردان با میزان کاهش رابطه جنسی با شریک خود، عدم رضایت از ارتباط، نارضایتی جنسی، اختلال جنسی بیشتر و رضایت کمتر از سلامت روانی و زندگی همبستگی در ارتباط بوده است.
چه زمانی خودارضایی، مزمن یا اختلال محسوب می شود؟
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و مدرن شدن جامعه بشر شاهد شیوع فیلم های پورنوگرافی، خودارضایی های مکرر و مزمن در افراد به خصوص دختران هستیم. تا قبل از اغاز اینترنت پرسرعت و پیشرفت تکنولوژی پدیده هایی مانند فیلم های پورن مانند امروز باب نبوده اند بنابراین این باور در ذهن افراد جای داشت که اعتیاد به خودارضایی و انجام این امر به تعداد دفعات زیاد در فرد ممکن نمی باشد.
در حقیقت افراد این باور را در اعتیاد به خودارضایی داشتند که هر زمان احساس رضایت کنند می توانند بی خیال این کار شوند. اما بعد از آغاز اینترنت پرسرعت و پیشرفت تکنولوژی فرد به جهت توانایی ایجاد تنوع بسیار زیاد در فیلم های پورنوگرافی بعد از تماشای آنها به نوعی خود را مجبور به انجام خودارضایی می بیند و یواش یواش ساختار مغز فرد تغییر می کند و مغز معتاد هیچ زمان به احساس رضایت دست نمی یابد.
خودارضایی چه زمانی اعتیاد محسوب می شود؟
اکنون ممکن است سوالی با عنوان اعتیاد به خودارضایی در ذهنتان شکل بگیرد که چه زمانی می توان گفت فرد اعتیاد به خودارضایی دارد. در اصل خودارضایی زمانی اعتیاد محسوب می شود که :
- اضطراب و استرس در فرد انجام دهنده ایجاد کند
- تحت تاثیر قرار گرفتن زندگی شخصی و شغلی فرد
- فرد کنترلی بر رفتار و عادت خود ندارد همانند قمار بازی که بر وسوسه قمار خود کنترلی ندارد.
- ملتهب شدن ناحیه تناسلی فرد یا زخم شدن آن توسط انجام خودارضایی مکرر
- یک فرد معتاد به خودارضایی از عدم تمرکز رنج می برد.
خود ارضایی دختران
همان طور که در ابتدای صحبت ها اشاره شد خودارضایی در دختران شایع تر از پسران می باشد و دختران با تحریک قسمت های خارجی ناحیه تناسلی اقدام به انجام این عمل می کنند. این امر در دختران اسیبی به دستگاه تناسلی آنان نمی زند ولی وقتی اعتیاد به خوداراضایی در دختران به وجود بیاید ممکن است اسیب های جدی به دستگاه تناسلی آنان وارد شود. حتی در بعضی موارد خود ارضایی در دختران با تخیلات جنسی، دیدن تصاویر و فیلم انجام می شود که شخص با دیدن این عکس ها به هیجان میرسد و در این صورت آسیبی به دستگاه تناسلی او وارد نمی شود.
علل های خودارضایی در دختران
آیا می دانید چرا دختران بیشتر از پسران به سمت اعتیاد به خودارضایی کشیده می شوند؟ علت های زیادی برای اعتیاد به خودارضایی در دختران سن کم وجود دارد مانند آزار جنسی در بچگی، کنجکاوي های هدایت نشده، مشکلات روحی و …حتی می توان گفت که خود ارضایی دختران عادتی در زندگی خيلي خصوصی است و به سختي می توان حتی آن را با فردی در میان گذاشت. دختران تا جایی که می توانند نباید به خودارضایی عادت کنند زیرا اعتیاد به خودارضایی و ترک آن در دراز مدت کاری سخت و دشوار می باشد.
اعتیاد به خودارضایی بیشتر براي فرار از استرس، فشار عصبی، تنش روحی، روابط تیره و یا حتی مشکلات مالی انجام مي شود. همچنین می توان گفت که نتيجه خود ارضایی کوتاه مدت است و پس از خود ارضایی شخص سریعا به شرایط مشابه اولیه که باعث خود ارضایی شده بر می گردد در این حالت فقط عوارض خود ارضایی است که براي شما باقی می ماند. در تعریفی ساده از اعتیاد به خوداراضایی در دختران یعنی با خود کاری کردن که باعث ارگاسم و ارضا شدن شود که در دختران با انقباضات پی در پی مانند لرزش و سست شدن بدن همراه هست.
عوارض خودارضایی دختران
اعتیاد به خودارضایی و انجام آن در دراز مدت چه در پسران و چه در دختران آسیب های خطرناکی به بدن فرد وارد می کند. در ادامه برای آگاهی بیشتر شما در مورد عوارض اعیاد به خودارضایی دختران گزینه هایی را مطرح کرده ایم که عبارتند از :
- خستگی و کوفتگی
- تغييرات سریع خلقی و پرخاشگری
- حساسیت بیش از حد و زود رنجی
- کمردرد
- تردید و دو دلی قبل از ازدواج
- بد هیکلی
- نازک شدن موها به علت برهم خوردن نظم هورمونی
- ناتوانی جنسی زودرس در جوانی
- بی خوابی، بدخوابی و مشکلات شبیه آنها
- برانگیختگی جنسی مداوم
- فقدان تمرکز
- اختلال در نعوظ
خودارضایی در مردان
خودارضایی و اعتیاد به خودارضایی معمولا از سن 12 تا 15 سالگی در پسران اتفاق می افتد زیرا پسران در دوران بلوغ بدن خود را کشف می کنند. در حقیقت در گذشته مرز بین فهم و عدم فهم از رابطه جنسی برای پسران با تجربه ارتباط جنسی اتفاق می افتاد. اما امروزه با گسترش اینترنت و هرزه نگاری ها در عموم مردان بدون تجربه رابطه جنسی فهم کاملی از روابط خواهند داشت.
به همین علت پسران بیشتر از دختران به خودارضایی می پردازند و ساعت های بیشتری را برای انجام این عمل صرف می کنند. برای پسر ها علاوه بر اضطراب و فشار های روانی کشف مدل های روابط جنسی نیز می تواند دلیلی برای خودارضایی باشد. آن ها برای شناخت بهتر روابط جنسی نیز به دنبال کسب اطلاعات به طریق های مختلف هستند و باعث انجام این عمل در آن ها می شود.
آیا می دانید عوارض روحی و روانی خود ارضایی در فرد چیست؟ در حقیقت بیشتر افراد که اعتیاد به خودارضایی دارند در وهله اول احساس گناه پیدا می کنند. اما به این افراد باید گفت که نباید نگران باشند و اعتیاد به خودارضایی قابل درمان است. به همین علت در ادامه برخی از عوارض روحی و روانی اعتیاد به خودارضایی را برای شما مطرح کرده ایم تا با آگاهی در مورد آن ها هر چه زودتر اقدام به درمان اعتیاد به خودارضایی کنید.
- افسردگی به دلیل احساس تنهایی در ارضا شدن
- اضطراب و استرس به دلیل نگرانی از عواقب و پیامد های ادامه خود ارضایی و نگرانی از مطلع شدن دیگران و از دست دادن آبرو
- _کاهش اعتماد به نفس و گاهی تحقیر آمیز بودن خود ارضایی برای خود فرد
علت اعتیاد به خودارضایی و نحوه توقف خودارضایی
غریزه جنسی یکی از قوی ترین غریزه های بشر می باشد که تدام نسل بشر به دست ان است. در جامعه ما از بلوغ جنسی دختر و پسر تا سن ازدواجشان به طور حدودی 10 سال فاصله است و چگونگی گذراندن این دوران در دختران و پسران متفاوت می باشد. حتی در بسیاری از اوقات میل جنسی انقدر در فرد شدید است که موجب آزار او می شود در این حین فرد مجبور به خوداراضایی می باشد که در طولانی مدت فرد را معتاد به خود می کند.
مسئله اعتیاد به خودارضایی که گریبان گیر جوانان ما شده است در بلند مدت می تواند صدمات سنگین و جبران ناپذیری به فرد انجام دهنده بزند. هر چند به دلیل آنکه سن انجام خودارضایی معمولا در دوران نوجوانی و جوانی است اکثر مشکلات جسمی و روحی پس از ترک خودارضایی از بین میروند. همه پزشکان و متخصصان معتقد هستند برای ترک هر نوع عادت قبل از هر چیز اراده و تصمیم لازم است از این رو برای ترک اعتیاد به خودارضایی ابتدا باید اراده قوی داشته باشید.
درمان اعتیاد به خودارضایی
در وهله اول درمان اعیتاد به خودارضایی باید در تصمیم خود مصمم و اراده قوی داشته باشید تا بتوانید نتیجه خوبی را دریافت کنید. پس از انجام این مرحله برای درمان اعتیاد به خودارضایی باید با مشکلات زندگی و استرس های زندگی خود به جای فرار کردن رو به رو شوید و به دنبال راه حل های متفاوت باشید. در مرحله های بعدی باید از چیز های تحریک آمیز مانند فیلم های پورن دوری کنید. از محیط هایی که اکثرا در آن ها خودارضایی می کردید برای مدتی دوری کنید برای مثال اتاقتان را تغییر دهید یا دکور اش را عوض کنید یا تا جای ممکن از تنهایی و خلوت پرهیز نمایید.
فعالیت های جایگزین مانند ورزش کردن، گردش رفتن، قدم زدن، کتاب خواندن با دوستان خود برای خودتان ایجاد کنید. همچنین گاهی تکنیک به تعویق اندازی می تواند در درمان اعتیاد به خودارضایی بسیار موثر باشد برای مثال به خود بگویید الان نه، دو ساعت دیگر زیرا فکر خودارضایی مانند خارش بدن است و وقتی آن را به مرور به تعویق بیندازید دیگر فکر خودارضایی قوت خود را از دست می دهد.
درمان قطعی اعتیاد به خود ارضایی در دختران و پسران
در صورتی که موارد بالا به شما کمکی نکرد و با وجود انجام آنها همچنان این اعتیاد زندگی شما را مختل کرده است، پیشنهاد میشود در وحله اول به یک روانشناس خوب مراجعه کنید، سپس زیر نظر درمانگر میتوانید از روش های درمانی جدید مانند نوروفیدبک برای رهایی از این اختلال کمک بگیرید. نوروفیدبک بشدت میتواند در روند ترک این اعتیاد به شما کمک کند، این روش کاملا بدون عوارض بوده و برای هر سنی مناسب است.
جمع بندی نهایی
در صورتی که خودارضایی در شما به اعتیاد تبدیل شده باشد تنها با اراده و انگیزه می توانید از آن رهایی پیدا کنید. در جمع بندی نهایی این مقاله با تمامی اطلاعات مربوط به اعتیاد به خودارضایی آشنا شدید و متوجه شدید که اگر با انگیزه خود نتوانستید اقدام به حل این بحران کنید با مشورت از سکس تراپیست می توانید از شر این اختلال رهایی پیدا کنید. در پایان امیدوار هستیم مطالب گفته شود فوق برای شما مفید بوده باشد و نهایت بهره را از آن برده باشید.