10 روش طلایی برای رهایی از خستگی بعد از خواب | سرحال شو

10 روش طلایی برای رهایی از خستگی بعد از خواب | سرحال شو

10 روش طلایی برای رهایی از خستگی بعد از خواب | سرحال شو

10 روش طلایی برای رهایی از خستگی بعد از خواب | سرحال شو : وقتی یک فرد خوابش نمی برد میداند که علت خستگی و بی حالی اش نداشتن یک خواب خوب بوده است. اما وقتی این فرد خسته و کسل از خواب بیدار می شود در بسیاری از اوقات احساس کوفتگی می کند یا حتی چند ساعت بعد دوباره به خواب می رود. در این شرایط به نظر میرسد که شما بیدار نمی شوید اما به دلایل ریزی خواب شما خراب می شود پس ساعت هایی که در رخت خواب می گذرانید آن طور که باید خستگی را از تن شما خارج نمی کند. حتی ممکن است برای همه ما یک بار هم پیش آمده باشد که پس از ساعت ها استراحت و خواب کامل باز هم احساس خستگی می کنیم به نظر شما علت چیست؟ هیچ کس از خستگی و کرختی خوشش نمی آید و همه ما انتظار داریم پس از خواب شبانه یا روزانه صبح و عصر با انرژی و سرحال از خواب بیدار شویم اما نتیجه معکوسی مشاهده می کنیم و باز هم خسته هستیم. کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا از علت خستگی بعد از خواب تان آگاه شوید.

چگونه خوابی راحت و عمیق داشته باشیم تا به خستگی بعد از خواب دچار نشویم؟

همه ی افراد خواهان خوابی راحت و سراسر آرامش هستند زیرا هیچ چیزی بهتر از خوابی راحت و عمیق خستگی روزانه پر از مشغله یک فرد را از بین نمی برد. خواب فعالیتی نیست که به انتخاب و سلیقه ما باشد بلکه طبیعت ما انسان ها خواب را بر ما تحمیل می کند و حتی اگر پلک هم نداشتیم باز هم به خواب می رفتیم. بیشتر افراد اگر حتی یک شب هم بی خوابی بکشند دچار دشواری هایی می شوند که ممکن است حتی توان ایستادن روی پاهایشان را هم نداشته باشند.

در اصل خواب آرام و راحت حتی مهم تر از غذاست زیرا اگر یک فرد خواب کامل نداشته باشد دچار اختلال های زیادی می شود همچنین یک سوم زندگی ما را خواب تشکیل داده است. از طرفی دیگر شاید ندانید اما کم خوابیدن برای فرد فشار خون می آورد و بدون خوابی راحت خلق فرد تنگ و حتی افسرده می شود، روابط اجتماعی او آسیب می بیند، سلامتیش دچار اختلال می شود در اصل در انجام تمامی کارهای روزانه اش به مشکل بر می خورد.

سخت بیدار شدن از خواب چیست؟

سخت بیدار شدن از خواب امروزه در بین افراد به یک امر شایع تبدیل شده است. اما اگر خستگی بعد از خواب یا حتی سخت بیدار شدن با وجود خواب کافی باز هم دست از سر شما بر نمی دارد و در طول روز نیز احساس خستگی مفرط می کنید مشکل شما می ‌تواند به عنوان علامتی از یک مشکل جسمانی یا روانشناختی مانند افسردگی، کمبود آهن یا حتی خر و پف کردن در نظر گرفته شود.

 اگر سخت بیدار شدن در صبح یا خستگی بعد از خواب برای شما به یک معضل در زندگی تان تبدیل شده است و احساس خستگی مزمنی را برایتان ایجاد کرده باید هرچه سریع ‌تر به فکر درمان آن باشید تا سلامت روان و زندگی‌ شخصی تان با تهدید هایی مانند فشار خون، دیابت، افسردگی، کج خلقی و … مواجه نشوید.

دلایل خستگی بعد از خواب چیست؟

همه ی ما دوست داریم پس از سپری کردن یک روز پر از مشغله وقتی به تخت خوابمان می رویم صبح با انرژی و سرحال بیدار شویم اما امروزه نتیجه های برعکسی مشاهده می کنیم و همواره خسته ایم. دلایل گوناگونی برای خستگی بعد از خواب وجود دارد که باعث خستگی بعد از خواب در فرد می شود. مهم ترین دلایل خستگی بعد از خواب عبارتند از :

  • کم شدن آب بدن
  • کم کاری یا پر کاری تیروئید
  • وقفه تنفسی
  • استفاده از تلفن همراه قبل ار خواب
  • کمبود مواد معدنی بدن
  • ورزش کردن قبل از خواب
  • سرگیجه هنگام برخاستن از تخت
  • خشکی دهان
  • درد عضلانی
  • ناراحتی دستگاه گوارش
  • لرز
  • فشار خون پایین
  • خشکی چشم

دچار بودن به مشکلات تنفسی در طول خواب

مشکلات تنفسی ناشی از گرفتگی بینی، سینوزیت، آلرژی، برونشیت و سایر موارد این قبیل می ‌تواند در طول شب بار ها شما را از خواب بیدار کند و با کاهش کیفیت خواب شما برایتان خستگی بعد از خواب را به وجود آورد. در این وضعیت مواقعی که از خواب بیدار می‌ شوید همچنان احساس کمبود انرژی می ‌کنید و دوست دارید ساعات بیشتری در تخت خواب بمانید که به آن خستگی بعد از خواب می گویند.

 یکی از مشکلات تنفسی بسیار مهمی که در بیشتر مواقع افراد ان را نادیده می گیرند و در عین حال تا حد زیادی روی کیفیت خواب تأثیر گذار است وقفه تنفسی می باشد. در وقفه تنفسی فرد در حین خواب برای لحظاتی ناتوانی در تنفس را تجربه می‌ کند. این امر باعث می ‌شود که بارها از خواب بیدار شود و به این ترتیب نتواند خواب با کیفیتی را تجربه کند که در اخر به خستگی بعد از خواب دچار می شود.

خالی بودن شکم از علل سخت بیدار شدن در صبح و خستگی بعد از خواب

امروزه بسیاری از افراد برای تناسب اندام خود به سمت رژیم های غذایی رفته اند. این افراد که همواره به دنبال تناسب اندام خود هستند از خوردن وعده شام در شب پرهیز می کنند و همواره در تلاش هستند زودتر بخوابند تا مجبور به تحمل گرسنگی نشوند. در حالی که در حین خوابیدن نیز بدن انسان ها به سوخت نیاز دارد و در صورت شام نخوردن شما با کمبود انرژی مواجه می شوید.

کمبود انرژی در خواب ناشی از شام نخوردن در نهایت یا شما را از خواب بیدار می کند یا پس از بیدار شدن به خستگی بعد از خواب دچار می شوید. بهترین راه حل ممکن برای این امر و دوری از خستگی بعد از خواب خوردن غذا 2 الی 3 ساعت قبل از خواب می باشد. همچنین خوردن آب کافی قبل از خواب نیز می ‌تواند به شما کمک کند تا کیفیت خواب بهتری داشته باشید.

از نوشیدن قهوه و خوردن شکلات قبل از خواب جدا خود داری کنید

اگر می خواهید از خواب شبانه خود لذت ببرید و صبح به خستگی بعد از خواب دچار نشوید باید در ابتدا چرخه خواب درست را بشناسید. در اصل حدود 4 ساعت طول می کشد تا شما به یک خواب عمیق و لذت بخش فرو بروید. بنابراین اگر در این دوره چهار ساعته خواب خوب و عمیقی نداشته باشید صبح به خستگی بعد از خواب دچار می شوید.

یکی از مهم ترین عوامل مهم در اختلال خواب شبانه و خستگی بعد از خواب  رژیم های غذایی‌ با یک سری نوشیدنی‌ ها و غذا هایی‌ است که برای دستگاه گوارش اختلال ایجاد می ‌کنند که در بالای لیست چرخه صحیح خواب این مواد خوراکی مانند قهوه، چای و شکلات قرار گرفته اند. بنابراین از چند ساعت پیش از خواب از نوشیدن این چند قلم باید پرهیز کنید.

استفاده از الکل و سایر مواد محرک قبل از خواب

الکل باعث می شود فرد مصرف کننده سریعا به خواب فرو رود. در اصل این ماده غذایی ریتم صحیح مغز فرد را به هم می ریزد و فرد در خواب شبانه اش دچار مشکل می شود و نتیجه آن چیزی جز خستگی بعد از خواب برای فرد نمی باشد. علاوه بر الکل مصرف نوشیدنی‌ های کافئین دار و استفاده از نیکوتین نیز می ‌تواند تاثیرات مشابهی را ایجاد کند و خوابیدن فرد را دچار مشکل کند.

دچار بودن به رفلاکس معده

آی می دانید رفلاکس معده چیست؟ رفلاکس معده به معنی بازگشت اسید معده و وارد شدن آن به درون مری است. از آنجایی که تولید اسید معده در طول شب افزایش می ‌یابد مشکل رفلاکس معده در حین خواب تشدید می ‌شود. برای اینکه بتوانید این مشکل را کنترل کنید و به خستگی بعد از خواب دچار نشوید از خوردن غذا های تند، ترش، چرب و سنگین پیش از خواب بپرهیزید و همچنین مصرف الکل را محدود نمایید. خوردن مواد غذایی گفته شده  قبل از خواب در کسانی که مبتلا به رفلاکس معده هستند می‌ تواند باعث ایجاد خواب منقطع شده و در هنگام صبح بیدار شدن را با سختی بیشتری مواجه کند.

افسردگی

افسردگی یکی دیگر از دلایل بسیار رایجی است که می‌ تواند در احساس خستگی و خواب آلودگی فرد تأثیر بسیاری بگذارد و او را به خستگی بعد از خواب دچار کند. مشکلات خواب یا اختلال در خوابیدن یکی از علائم اصلی افسردگی محسوب می شود. افراد مبتلا  به این بیماری ممکن است در به خواب رفتن دشواری‌ های زیادی را تجربه کنند، در طول شب دائما از خواب بیدار شوند و یا صبح بسیار زود از خواب برخیزند و با این حال احساس خستگی بسیار زیادی را تجربه کنند.

اگر از نظر خلقی وضعیت مناسبی را تجربه نمی‌ کنید و در کنار آن دچار مشکلات خواب نیز هستید ابتدا باید به فکر بهبود روحیه خود به جای حل کردن خستگی بعد از خواب باشید. اگر این مشکل به طور ریشه ‌ای مورد حل و فصل قرار بگیرد به طور خود به خود وضعیت خواب شما نیز بهبود خواهد یافت. اگر خستگی بعد از خواب شما توسط خودتان حل نشد با مراجعه به یک روانشناس بالینی می توانید درمان مناسب افسردگی را دریافت نمایید و از شر خستگی بعد از خواب نیز رهایی پیدا کنید.

مواد غذایی که دور مصرف آن ‌ها را قبل از خواب باید خط بکشید

در مطالب مربوط به خستگی بعد از خواب گفته شده در مطالب فوق اشاره کوچکی به مواد غذایی که نباید قبل از خواب مصرف کنید شد اما در ادامه به طور کلی می خواهیم مواد غذایی هایی که در خواب کامل شما اختلال ایجاد می کنند را معرفی کرده و به جای مصرف آن ها از سایر مواد غذایی استفاده کنید. مواد غذایی حاوی کافئین مانند چای پر رنگ، قهوه، نسکافه، نوشابه و شکلات نباید پیش از خواب استفاده شوند.

از طرفی یک لیوان شیر و یک عدد میوه از گزینه‌ های غذایی مناسب برای مصرف در وعده شام هستند. همچنین افراد برای اینکه دچار خستگی صبحگاهی نشوند حداقل باید دو تا سه ساعت قبل از خواب از مواد غذایی فیبردار مانند نان سبوس‌ دار و کیک‌ های حاوی فیبر استفاده کنند، مصرف قند ‌های ساده مانند قند و شکر هم پیش از خواب ممنوع است و در صورت رعایت تمامی موارد به خستگی بعد از خواب دچار نخواهید شد.

مبارزه با خستگی بعد از خواب صبحگاهی

در ابتدا برای مبارزه با خستگی بعد از خواب باید از نظر عاطفی از خود مراقبت کنید. برای مثال وقتی صبح که از خواب بیدار می شوید انگیزه ای ندارید و نمی خواهید روز خود را اغاز کنید باید دلیل این مشکل را در خود پیدا کنید و پس از پیدا کردن مشکلتان نیز به جای فرار با آن رو به رو شوید. در قدم دوم مراقب رژیم های غذایی خود باشید و سعی کنید از دریافت تمامی مواد مغذی غافل نشوید.

دمنوش ‌هایی که از زنجبیل، جینسینگ، یا ماکا تهیه می‌ شوند را حداقل سه بار در هفته همراه با صبحانه خود یا قبل از خواب مصرف کنید. این دمنوش ‌ها می ‌توانند به افزایش سطوح انرژی و نشاط کمک کرده و از نظر جسمی نیز بدن را تقویت کنند. همچنین سعی کنید در زندگی خود یک برنامه منظم را دنبال کنید و بدون برنامه هیچوقت پیش نروید.

درمان خستگی بعد از خواب

خستگی بعد از خواب معمولا به دلیل مشکلات در کیفیت خواب، افزایش فعالیت فیزیکی، بیماری‌هایی مانند افسردگی و اضطراب و یا مشکلات سلامتی دیگر ایجاد می‌شود. برای درمان خستگی بعد از خواب، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

بهبود کیفیت خواب: از جمله روش‌هایی که می‌تواند بهبود کیفیت خواب شما را تضمین کند، می‌توان به رعایت یک روال خواب منظم، ایجاد یک محیط خواب مناسب و انجام فعالیت‌های آرام‌بخش قبل از خواب اشاره کرد.

تغذیه سالم: مصرف غذاهای سالم و با کیفیت، مانند میوه‌ها و سبزیجات، موجب ارتقای سطح انرژی در بدن شما خواهد شد و باعث کاهش خستگی شما پس از خواب می‌شود.

تمرین منظم: انجام فعالیت‌های ورزشی منظم مانند پیاده‌روی و تمرینات استقامتی باعث افزایش تولید انرژی در بدن و کاهش خستگی شما پس از خواب خواهد شد.

مراجعه به پزشک: اگر خستگی شما پس از خواب مدت طولانی است و با استفاده از روش‌های فوق بهبود نمی‌یابد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت این مشکل را شناسایی و درمان کند.

نوروفیدبک : اگر ریشه خستگی پس از خواب شما اضطراب و افسردگی باشد، بهترین روش برای درمان آن نوروفیدبک است، این روش با درمان ریشه ای اضطراب و افسردگی به شما کمک میکند تا شب ها خواب ارام و با کیفیتی را تجربه کنید و صبح ها سرحال بیدار شوید.

جمع بندی نهایی

اگر بیدار شدن در صبح شما را با دردسر مواجه کرده پیش از هر چیز باید به دنبال یافتن علت مشکل خود باشید. در جمع بندی نهایی این مقاله همان طور که گفته شد انواع مشکلات جسمانی و روانشناختی می ‌توانند در بروز خستگی بعد از خواب تأثیرگذار باشند. در پایان امیدوار هستیم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد و نهایت بهره را از آن برده باشید.

اگر مفید بود به ماهم خبر بدید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.