درمان لکنت زبان با نوروفیدبک یا گفتار درمانی؟ | جدیدترین روش درمان لکنت زبان

درمان لکنت زبان با نوروفیدبک
آنچه در این مطلب می‌خوانید

لکنت زبان عموما از دوران کودکی و در سن دو الی چهار سالگی در کودک به وجود می آید. این اختلال که از همان دوران خردسالی کودک را درگیر می کند و یکی از مهم ترین اختلالات تکلمی است با مدرسه رفتن کودک شدیدتر می شود. به عبارتی دقیق تر والدینی هستند که حتی نمی دانند کودکشان به این اختلال گرفتار است و وقتی به مدرسه می رود تازه متوجه این اختلال می شوند. همچنین می توانیم بکوییم که سن کودک، شرایط کودک و ویژگی های بلوغ او در بیشتر شدن یا تغییر شکل لکنت نقش دارد. حتی بررسی های متخصصین این حوزه نشان داده که این اختلال در کودکان پسر بیشتر از دختران است. این کودکان به هنگام صحبت کردن زبان شان بر روی حروف گیر می کند. والدین این کودکان باید برای درمان این اختلال هرچه سریع تر اقدام کنند اما بهترین روش درمانی چیست؟ درمان لکنت زبان با نوروفیدبک یا گفتار درمانی؟ کافیست در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کلی به این اختلال در کودکانتان بپردازیم.

انواع لکنت زبان

لکنت زبان به معنای گیر کردن زبان در حین گفتن حروف می باشد که به طور کلی دو نوع دارد. یعنی هر کودکی که به این اختلال دچار می شود در یکی از دو دسته زیر قرار می گیرد که در ادامه به آن پرداخته ایم.

لکنت کلونیک یا حالت تکراری در بیان کلمه

کودکی که به این نوع اختلال در لکنت زبان دچار می شود سیلاب های کلمه ای را با سرعت و تشنج مانند تکرار می کند. برای مثال کودک وقتی می خواهد بگوید مامان این گونه می گوید : م م م م مامان

لکنت تونیک یا توقف در تلفظ کلمه ها

کودکی که به این اختلال در لکنت زبان دچار می شود حین تلفظ کلمات چند ثانیه توقف می کند. به عبارتی دیگر کودک در حین تلفظ کلمات آن ها را با فشار و کوشش بیان می کند.

علائم لکنت زبان در کودکان

آیا می خواهید بدانید علائم لکنت زبان در کودکان چیست تا هر چه زودتر اقدام به درمان لکنت زبان با نوروفیدبک کنید؟ ابتدا باید این را به شما بگوییم که ممکن است برخی از کودکان در بخشی از گفتارشان علائم لکنت زبان را دارند که طبیعی است. اما نکته مهم اینجاست که اگر علائم لکنت زبان در یک کودک سه الی شش ماه طول بکشد ممکن است به لکنت رشدی دچار شده باشد. همچنین باید بگوییم که علائم لکنت زبان در هر کودک با توجه به سن و شرایطش متفاوت است. اما ما در ادامه نگاهی به علائم لکنت زبان در کودکان به صورت کلیت کرده ایم :

  • کودک در تکرار صداها، هجاها مشکل دارد مانند پ پ پ پدر
  • کودک صداها را طولانی تلفظ می کند مانند سسسسسلام
  • کودک به آرامی یا با مکث زیاد صحبت می کند
  • در حین صحبت هایش حرف زدنش قطع می شود درحالی که دهن باز است
  • پلک زدن سریع چشم، لرزش یا تکان دادن لب در حین صحبت کردن
  • کودک از صحبت کردن می ترسد و ساکت بودن را ترجیح می دهد

لکنت زبان در بزرگسالان

اصلی ترین علت بروز لکنت زبان در کودکان شکل نگرفتن مسیرهای عصبی مغز است که از راه های مختلفی می توان آن را درمان را کنترل کرد. اما لکنت زبان در بزرگسالان هم وجود دارد که به آن لکنت اکتسابی یا دیررس می گویند. به عبارتی دیگر بزرگسالان در طی یک اتفاق یا یک شرایط خاص به این اختلال دچار می شوند. برای مثال فردی که سکته مغزی می کند، ضربه به سرش می خورد دچار لکنت زبان در بزرگسالان می شود که می تواند اقدام به درمان لکنت زبان با نوروفیدبک کند.

از دیگر عواملی که در اینجا لکنت زبان در بزرگسالان نقش دارد می توانیم به فشارهای عصبی، عدم داشتن اعتماد به نفس، خجالتی بودن، تمرکز نداشتن، اجتماعی نبودن اشاره کرد. حتی بررسی های بسیاری از متخصصین در این حوزه نشان دادخ که افراد عصبی، پرخاشگر، خجالتی و احساساتی بیشتر به لکنت زبان دچار می شوند. از این رو ما درمان لکنت زبان با نوروفیدبک را به این افراد پیشنهاد می کنیم می پرسید نوروفیدبک چیست؟ کمی صبر کنید تا به این سوال تان نیز پاسخ دهیم.

گفتار درمانی چیست؟

یکی از روش های درمان لکنت زبان گفتار درمانی است آیا نمی دانید گفتار درمانی چیست؟ گفتار درمانی همانند نوروفیدبک یکی از روش های درمانی می باشد که لکنت زبان فرد را درمان می کند. گفتار درمنی که پاتولوژی گفتار نیز به آن می گویند یکی از شاخه های توان بخشی می باشد که از طریق آن می توانیم تمامی اختلالات مربوط به گفتار و زبان را همانند درمان لکنت با نوروفیدبک درمان کنیم.

همه ما می دانیم که گفتار و زبان یکی از اصلی ترین موضوعات در ارتباط برقرار کردن با دیگران است و اگر کسی در گفتار و زبان مشکل داشته باشد زندگی اش به مرور مختل می شود. در این روش درمانی متخصصین سعی می کنند که با استفاده از راه های مختلف توانایی صحبت کردن افراد را بالا ببرند. از این رو این روش درمانی همانند نوروفیدبک روش خوبی است اما باید بدانید نوروفیدبک چیست تا بتوانیم در خصوص این روش درمانی نیز بهتر تصمیم بگیریم.

نوروفیدبک چیست و برای چه سنینی مناسب است؟

تا به اینجا گفتیم که درمان لکنت زبان با نوروفیدبک نیز همانند گفتار درمانی امکان پذیر است اما اکثر شما با گفتار درمانی بیشتر از درمان لکنت زبان با نوروفیدبک آشنایی دارید از این رو می خواهیم شما را همانند روش درمانی گفتار درمانی با نوروفیدبک آشنا کنیم. نوروفیدبک امروزه به عنوان بهترین روش درمانی انواع اختلالات روحی و روانی و همچنین بیماری ها شناخته شده و بسیاری از اختلالات در زمانی کوتاه با این روش درمانی درمان می شوند و چی از این بهتر؟ این روش درمانی همانند یک مداخله کننده درمانی می باشد که سعی بر درمان فرد دارد.

تا به اینجا بیشتر راجب این روش درمانی کنجکاو شدید؟ این روش درمانی به فرد آموزش می دهد که خودش بتواند فعالیت های مغزی اش را ابتدا تغییر و به مرور بهبود ببخشد. در درمان لکنت زبان با نوروفیدبک الکترود هایی به پوست سر کودک یا فرد متصل می شود تا امواج مغزی شان بر روی مانیتور نمایش داده شود. از این رو ما درمان لکنت زبان با نوروفیدبک را هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان و افراد مسن پیشنهاد می کنیم زیرا بدون هیچ عوارضی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نوروفیدبک کلیک کنید تا درمورد کارکرد آن و هزینه و طول جلسات آن بیشتر آشنا شوید.

درمان لکنت زبان با نوروفیدبک

این روش نوین که امروزه در تمام دنیا محبوبیت پیدا کرده است زیر مجموعه روش درمانی نوروتراپی می باشد. زیرا این روش درمانی معروف و نوین اثر گذاری بالایی دارد که تنها با امتحان کردن آن اثرگذاری آن را متوجه می شوید. اگر بخواهیم کمی بیشتر شما را با این روش درمانی آشنا کنیم باید گفت که بسیاری از مشکلات روحی و روانی با این روش قابل درمان و غیر قابل بازگشت است. حتی در کنار درمان لکنت زبان با نوروفیدبک و مشکلات روحی و روانی شب ادراری، بیش فعالی، میگرن و … نیز با این روش درمانی درمان می شوند.

همان طور که در مطلب فوق اشاره کردیم در درمان لکنت زبان با نوروفیدبک سنسور هایی که الکترود نام دارند بر روی پوست سر فرد وصل می شود تا فرایند های مغزی شان در مانیتور نمایش داده شود. سپس در این روش درمانی سعی می شود که با استفاده از خود فرد فعالیت های مغزی سازماندهی داده شوند. به عبارتی صریح ترین در درمان لکنت زبان با نوروفیدبک با استفاده از تکنیک هایی به عملکرد مغز کمک می شود تا بهبود یابد.

درمان اضطراب و استرس یکی از اصلی ترین دلایل لکنت زبان با نوروفیدبک

امروزه همه ما شاهد فراگیر شدن استرس و اضطراب در همه افراد به خصوص کودکان و نوجوانان هستیم که به یکی از بزرگ ترین دغدغه های متخصصین و روانشناسان این حوزه تبدیل شده است. اگر استرس و در زندگی کودکان و نوجوانان در همان ابتدا درمان نشود فرد را به مرور آماده بیماری های روحی و روانی بسیاری مانند لکنت زبان می کند.

به عبارتی دیگر می توان گفت که اگر دیر به درمان استرس و اضطراب در کودکان و نوجوانان کنیم با اختلالاتی مانند مشکل در تمرکز، تغييرات رفتاری، پرخاشگری، اعصاب ضعيف، ترس، عادات عصبی، امتناع از رفتن به مدرسه، شب ادراری و … مواجه می شوند. از این رو ما به شما روش درمانی نوروفیدبک را پیشنهاد می کنیم زیرا این روش درمانی می توانند تمامی اختلالات روحی و روانی را همانند لکنت زبان درمان کند.

نوروفیدبک یا گفتار درمانی یا هردو؟

امروزه این روش درمانی روز به روز در حال پیشرفت است و توانسته بسیاری از اختلالات را با اثر بخشی بالا درمان کند. برای مثال استرس، اضطراب، بیش فعالی یا لکنت زبان که یکی از مهم ترین مشکلات امروز برای جوانان و کودکان است با این روش درمان می شود.

همچنین روش دیگر که گفتار درمانی است به کودک یا فرد کمک می کند که ارتباط های کلامی و شفاهی شان بهبود بخشیده شود. به عبارتی دقیق تر هدف این روش درمانی کمک کردن به فرد برای مفید تر و کارآمد تر ارتباط برقرار کردن است.

از این رو میتوان گفته هر دو این روش های درمانی به نوعی موثر است اما طبق تجربه درخشان کلینیک نوین میتوان گفت درمان با نوروفیدبک اثر بخش تر عمل میکند.

آیا استفاده از روش درمانی نوروفیدبک عوارض دارد؟

در سایر روش های درمانی چه برای لکنت زبان و چه برای اختلالاتی مانند استرس در بیشتر اوقات برای فرد دارو تجویز می شود. از این رو هیچ دارویی نیست که برای بدن عوارض نداشته باشد اگر بخواهیم واضح تر صحبت کنیم بعضی از عوارض ها کم و بعضی زیاد هستند ولی بدون عوارض نیست. اما در این روش درمانی به دلیل عدم تجویز کردن دارو هیچ عوارضی ندارد. اگر از نظر علمی بخواهیم بدون عوارض بودن این روش را به شما اثبات کنیم باید گفت که بیشتر روش های درمانی تهاجمی عوارض دارند که نوروفیدبک یک روش درمانی غیر تهاجمی است. از این رو از درمان لکنت زبان با نوروفیدبک مطمعن باشید که هیچ عوارضی را برای کودک شما به دنبال نمی آورد.

آشنایی با بهترین مرکز نوروفیدبک برای لکنت زبان

برای جواب گرفتن بهتر و سریع تر از درمان لکنت زبان با نوروفیدبک حتما باید به یکی از بهترین مرکز های نوروفیدبک مراجعه کنید. در مقاله بهترین مرکز نوروفیدبک مفصل به نکاتی که قبل از مراجعه به مراکز نوروفیدبک باید به انها توجه داشته باشید پرداخته ایم . اما بصورت خلاصه برای نتیجه گیری از درمان بهتر است به مراکزی مراجعه کنید که از دستگاه های معتبر که دارای FDA امریکا باشند، از نوروتراپیست های حرفه ای و خبره برخوردار باشند و تاییدیه های معتبری داشته باشند. از این رو با در نظر گرفتن نکاتی که گفته شد کلینیک نوین میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد چون تمامی امکانات گفته شده را دارد و سابقه درخشانی در این حوزه دازد.

جمع بندی نهایی

در جمع بندی نهایی این مطلب شما دریافتید که اگر لکنت زبان چه در کودکان و چه در بزرگسالان درمان نشود به مرور بر روابط اجتماعی و اعتماد به نفس افراد تاثیر می گذارد. به عبارتی دیگر اگر لکنت زبان در همان سال ها و مراحل اولیه درمان نشود با بزرگ شدن فرد شدتش بیشتر می شود. اکنون با توجه به مطالب گفته شده فوق شاید فکر کنید که دیگر برای درمان لکنت زبان با نوروفیدبک یا گفتار درمانی دیر شده و کودک شما چندین سال است که با آن دست و پنجه نرم می کند اما باید بدانید که این فکر اشتباه است و هر زمان می توان اقدام به درمان لکنت زبان با نوروفیدبک کرد. از این رو در سخن اخر این مقاله امیدوار هستیم با مراجعه به بهترین مرکز نوروفیدبک کودکانتان را از شر این اختلال خلاص کنید.

 

4/5 - (4 امتیاز)

این پست را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *