درمان اوتیسم

درمان اوتیسم

اختلال طیف اوتیسم نوعی ناتوانی رشدی است که به دلیل تغییراتی در ساختار مغز رخ می‌دهد. افراد در هر سنی به دلایل مختلف دچار اختلال‌اوتیسم می‌شوند. ژنتیک، یکی از رایج‌ترین دلایل ابتلای فرد به اختلال ‌اوتیسم است. افراد مبتلا به‌ اوتیسم ممکن است در نحوه رفتار، ارتباط، تعامل و یادگیری با دیگران تفاوت داشته باشند. بنابراین، درمان اوتیسم برای بهبود علائم لازم و ضروری است.

معمولاً ‌اوتیسمی‌ها در ظاهر، تفاوت چندانی با دیگران ندارند. توانایی‌های افراد مبتلا به این اختلال می‌تواند به طرز قابل توجهی متفاوت باشد. به عنوان مثال، برخی از افراد مبتلا به ASD ممکن است که در نظر برقراری ارتباط غیرکلامی مشکل داشته باشند.

اوتیسم قبل از سه سالگی شروع می‌شود و در طول زندگی ادامه پیدا می‌کند. احتمالاً علائم این اختلال باگذشت زمان بهبود پیدا کند. علائم ‌اوتیسمی در برخی از کودکان تا قبل از ۱۲ ماهگی قابل مشاهده است. برخی از علائم نیز ممکن است تا ۲۴ ماهگی هم ظاهر نشوند. عده‌ای از کودکان احتمالاً تا ۲۴ ماهگی می‌توانند مهارت‌های جدید را به دست آورند؛ اما از این سن به بعد قادر به یادگیری مهارت­های جدید نخواهند بود. به علاوه، ‌اوتیسمی‌ها ممکن است که مهارت‌های قبلی خود را نیز از دست دهند.

کودکان، نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به ‌اوتیسم ممکن است که در برقراری ارتباط و حفظ روابط دوستانه با همکلاسی‌ها، دوستان و همکاران خود مشکل داشته باشند. افرادی که از این اختلال رنج می‌برند، بیشتر در معرض تجربه علائمی مانند اضطراب، افسردگی و بیش فعالی هستند.

کودکان‌ اوتیسمی می‌توانند با بهبود علائم خود، قادر به یادگیری مهارت‌های جدید باشند. هدف از تکنیک‌های درمانی، درمان کامل ‌اوتیسم نیست. بلکه، این تکنیک‌های درمان اوتیسم با هدف بهبود و کاهش علائم انجام می‌شوند. فرزندتان بعد از انجام روش‌های درمانی قادر است که با دیگران ارتباط بهتری داشته باشد. توانایی در برقراری ارتباط می‌تواند در افزایش عملکرد تحصیلی و حتی شغلی فرد مبتلا به ‌اوتیسم مؤثر باشد. انواع مختلفی از درمان‌ها و رویکرد‌ها برای کاهش علائمی‌اوتیسمی‌ها وجود دارند.

رفتار درمانی شناختی، نوروفیدبک و دارودرمانی از پرکاربردترین روش‌های درمان ‌اوتیسم محسوب می‌شوند. درمان‌ اوتیسم با نوروفیدبک در مقایسه با سایر روش‌ها، اثربخش‌تر است. جدیدترین درمان اوتیسم، روش نوروفیدبک است. نوروفیدبک، روشی مناسب برای تنظیم عملکرد بخش‌های مختلف مغز است. در روش درمانی نوروفیدبک با تغییر در هر یک از ساختار‌های مغز، پروسه درمان‌ اوتیسم انجام می‌شود. این روش درمانی را باید زیر نظر افراد متخصص و باتجربه انجام دهید که در زمینه درمان اختلال‌ اوتیسم با روش نوروفیدبک فعالیت می‌کنند.

اوتیسم چیست؟

اوتیسم، یک بیماری رایج مادرزادی است. این اختلال روی مغز و چگونگی ارتباط با افراد دیگر و دنیای اطراف تأثیر دارد. اگر اوتیستیک هستید، ممکن است در برقراری ارتباط و تعاملات اجتماعی با دیگران مشکل داشته باشید. هر یک از‌ اوتیسمی‌ها، عملکرد‌های متفاوتی دارند و علائم مختلفی را نیز تجربه می‌کنند.

 در واقع، هر فرد اوتیستیک دارای شخصیت و توانایی‌های متفاوتی است. افراد اوتیستیک می‌توانند نسبت به نور، لمس، صدا و طعم غذا‌ها، دارای حساسیت بیشتری باشند. هیچ تفاوتی در نیاز‌های تغذیه‌ای ‌اوتیسمی‌ها یا افراد معمولی وجود ندارد و تنظیم رژیم غذایی متعادل برای سلامت و رشد آن‌ها لازم است.

اختلال عصبی- رشدی ‌اوتیسم می‌تواند بر رفتار‌ها و عملکرد افراد تأثیر بگذارد. در هر سنی، این اختلال قابل تشخیص است. آیا میدانید که فرد مبتلا به اوتیسم، چه علائم و نشانههایی را تجربه میکند؟ از علائم و نشانه‌های افراد دارای اختلال ‌اوتیسم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برقراری تماس چشمی کم
  • عدم گوش دادن به صحبت‌های دیگران
  • عدم علاقه در به اشتراک‌گذاری وسایل خود با دیگران
  • حرکات قالبی
  • تکان دادن دست
  • جلو و عقب رفتن مکرر
  • چرخیدن به دور خود
  • لحن صدا غیرمعمول
  • پرخاشگری

درمان اوتیسم

علت اختلال اوتیسم چیست؟

اوتیسم به دلیل اختلال در رشد مغز رخ می‌دهد. فاکتور‌هایی از قبیل عوامل ژنتیکی و محیطی باعث روی رشد مغز تأثیر می‌گذارند و منجر به بروز اختلال ‌اوتیسم می‌شوند. در کل از علل بروز این اختلال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ژنتیک: شواهد حاکی از این است که ژنتیک می‌تواند در بروز اختلال ‌اوتیسم تأثیر زیادی داشته باشد. اگر یکی از فرزندان‌تان مبتلا به ‌اوتیسم باشد، احتمال ابتلای سایر فرزندان به این اختلال افزایش پیدا می‌کند. در دوقلو‌ها، میزان ابتلا به این اختلال بیشتر است.
  • عوامل محیطی: عواملی از قبیل عفونت‌ها و استرس دوران بارداری و نارس به دنیا آمدن جنین می‌توانند منجر به بروز ‌اوتیسم شوند. برخی از دارو‌هایی که مادر در دوران بارداری مصرف می‌کند، احتمال ابتلای جنین به ‌اوتیسم را افزایش می‌دهند. تحقیقات نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض سموم محیطی نیز می‌تواند باعث افزایش احتمال ابتلا به ‌اوتیسم شود. ابتلای مادر به فشارخون و دیابت احتمال تولد فرزند دارای اختلال اوتیسم را افزایش میدهد.

انواع روشهای درمانی

هدف از روش‌های درمانی‌ اوتیسم، به حداکثر رساندن توانایی فرد در انجام کار‌های شخصی و روزمره است. درمان به موقع و قبل از شروع دبستان، به کودک در یادگیری مهارت‌های ارتباطی، اجتماعی و رفتاری کمک می‌کند. آیا می‌دانید که بهترین روش درمان ‌اوتیسم کدام است؟ در این بخش، شما را با انواع روش‌های درمان اختلال‌ اوتیسم بیشتر آشنا می‌کنیم.

درمان اوتیسم با رویکردهای رفتاری و ارتباطی

یکی از روش‌های درمانی اختلال ‌اوتیسم، رفتار درمانی است. هدف از این روش درمانی، تشویق کودک به انجام رفتاری مطلوب و کاهش رفتار‌های ناخواسته و پرخاشگری است. هدف تکنیک رفتار درمانی این است که به کودک در اصلاح رفتارش کمک کند. در این روش درمانی، درمانگر، رفتاری مطلوب کودک را تشویق می‌کند. به عنوان مثال، زمانی که کودک سعی می‌کند که درخواست خود را به صورت مؤدبانه بیان کند، درمانگر از وی تشکر می‌کند. از آنجایی که کودک بعد از رفتار خود، پاداش دریافت می‌کند، احتمال تکرار آن رفتار بیشتر است.

تحقیقات نشان داده است که این روش درمانی در طولانی مدت می‌تواند مهارت‌های زندگی، توانایی‌های فکری و مهارت ارتباطی را در کودکان بهبود ببخشد. تکنیک‌های درمانی می‌توانند رفتار‌های مشکل ساز و پرخاشگری را در کودکانی ‌اوتیسمی کاهش دهند. کودکانی که تحت درمان با این روش قرار گرفته‌اند، در موقعیت اجتماعی، رفتار‌های بهتری از خود نشان می‌دهند.

درمان اوتیسم با دارو

یکی از راههای درمان اوتیسم، دارودرمانی است. البته، دارو درمانی تنها می تواند علائم این اختلال را بهبود ببخشد. داروهایی مانند ریسپریدون، آریپیپرازول و سایر داروهای ضد اضطراب ممکن است برای درمان اختلال اوتیسم موثر باشند. گاهی اوقات از دارو‌های ضد روان پریشی برای درمان مشکلات رفتاری شدید مبتلایان به ‌اوتیسم استفاده می‌شود. دارو‌های ضد افسردگی نیز ممکن است برای کاهش علائم اضطراب در‌ اوتیسمی‌ها تجویز شوند. تحقیقات نشان داده است که داروها زمانی موثر هستند که در کنار سایر روشهای درمانی مورد استفاده قرار بگیرند.

درمان اوتیسم از طریق طب مکمل و جایگزین

بدن ‌اوتیسمی‌ها احتمالاً با کمبود ویتامین، پروتئین و سایر مواد مغذی مواجه است. مکمل‌هایی که حاوی روغن ماهی و اسید‌های چرب امگا ۳ هستند، برای درمان بیش فعالی ناشی از‌ اوتیسم مفید هستند. سایر مکمل‌ها مانند پروبیوتیک‌ها می‌توانند برای درمان مشکلات گوارشی ‌اوتیسمی‌ها مورد استفاده قرار بگیرند. به منظور تقویت سیستم دفاعی و ایمنی بدن افراد مبتلا به ‌اوتیسم می‌توانید مصرف مکمل‌های حاوی اسید فولیک، روی و ویتامین را در برنامه غذایی آن‌ها قرار دهید.

درمان اوتیسم با رژیم غذایی

درمان ‌اوتیسم با رژیم غذایی مناسب امکان‌پذیر نیست. اما تنظیم برنامه غذایی مناسب برای ‌اوتیسمی‌ها می‌تواند علائم این اختلال را در آن‌ها کاهش دهد. برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم دچار ضعف عضلانی شده؛ بنابراین، این کودکان باید رژیم غذایی حاوی کلسیم را مصرف کنند. اوتیسمی‌ها دچار مشکلات روده‌ای مانند یبوست، اسهال و نفخ معده می‌شوند.

به همین خاطر، باید رژیم غذایی حاوی پروبیوتیک را در برنامه اوتیسمیها قرار داد. در برنامه غذایی ‌اوتیسمی‌ها، بهتر است که انواع مواد غذایی از قبیل گوشت، مرغ، ماهی، مایعات فراوان، میوه و سبزیجات گنجانده شوند. شما می‌توانید برای تنظیم رژیم غذایی برای فرزند ‌اوتیسمی خود از متخصص تغذیه کمک بگیرید.

درمان اوتیسم با نوروفیدبک

 درمان اوتیسم با نوروفیدبک

در جلسات درمان نوروفیدبک، حسگر‌ها و الکترودهایی روی سر فرد مبتلا اوتیسم قرار گرفته تا با استفاده از آنها امواج مغزی بیمار ثبت و ضبط شوند. در این روش درمانی از نقشه‌برداری مغز EEG برای مشخص کردن دقیق شبکه‌ها یا مدار‌های عصبی در مغز استفاده می‌شود که عملکرد نادرستی دارند. سپس پروتکل‌های درمانی نوروفیدبک بر اساس یافته‌ها از مغز هر بیمار تعیین می‌شوند. به همین خاطر، نوروفیدبک، به عنوان بهترین روش درمان‌ اوتیسم شناخته می‌شود.

این روش درمانی را میتوان در هر سنی برای درمان اوتیسم انجام داد. نوروفیدبک، به بیماران این امکان را می‌دهد که نقش فعال‌تری در درمان خود داشته باشند. هدف درمان نوروفیدبک در‌ اوتیسمی‌ها، بهبود عملکرد امواج مغزی است. این روش درمانی، الگو‌های امواج مغزی را در ‌اوتیسمی‌ها بهبود می‌بخشد و آن‌ها را تقویت می‌کند.

آیا درمان اوتیسم بدون دارو ممکن است؟

بله، درمان‌ اوتیسم بدون استفاده از دارو امکان‌پذیر است. مصرف دارو فقط می‌تواند علائمی را کاهش دهد که به دلیل اختلال ‌اوتیسم بروز پیدا می‌کنند. علائم رفتاری و اضطرابی فرد با مصرف دارو کاهش پیدا می‌کنند. امروزه، سایر روش‌های درمانی مانند نوروفیدبک، جایگزین دارودرمانی شده‌اند. فرد ‌اوتیسمی، در صورت درمان با نوروفیدبک، لازم نیست که دارو مصرف کند.

بهترین زمان درمان اوتیسم

اختلال‌ اوتیسمی از کودکی بروز پیدا می‌کند. با گذشت زمان و افزایش سن، علائم این اختلال شدیدتر می‌شوند. در صورتی که این علائم به موقع درمان نشوند، عملکرد فرد دچار اختلال می‌شود. به همین خاطر، بهترین بازه زمانی برای درمان ‌اوتیسم، دوران کودکی است. در بزرگسالان، درمان اختلال‌ اوتیسم سخت‌تر است.

درمان زودهنگام‌ اوتیسم در دوران قبل از شروع مدرسه می‌تواند به کودک در طی کردن دوران تحصیلی کمک کند. در واقع، کودکانی که به موقع تحت درمان قرار می‌گیرند، مشکلات رفتاری، ارتباطی و اجتماعی کمتری خواهند داشت.

بهترین راه درمان اوتیسم

 بهترین راه درمان این بیماری، روش نوروفیدبک است. درمان ‌اوتیسم با این روش در طولانی مدت باعث بهبود علائم می‌شود. درمان نوروفیدبک می‌تواند تأثیر مثبتی بر بهبود علائم فرد از قبیل مشکلات رفتاری و شناختی مانند بیش فعالی، تکانشگری، مشکل در تمرکز و توجه داشته باشد. بهبود این علائم منجر به بهبود کیفیت زندگی، افزایش اعتماد به نفس و کارایی فرد می‌شود.

هزینه درمان اوتیسم

هزینه درمان اختلال ‌اوتیسم باتوجه به نوع روش درمانی متفاوت است. نوروفیدبک، نوین‌ترین روش درمان این اختلال محسوب می‌شود. در برخی از مراکز، خدمات درمانی از قبیل نوروفیدبک با تعرفه‌های متفاوت ارائه می‌دهند. در مرکز نوین مشاوره، هزینه درمان ‌اوتیسم با روش نوروفیدبک طبق تعرفه سازمان نظام روانشناسی از بیمار دریافت می‌شود.

 اگر درباره هزینه درمان اختلال اوتیسم با استفاده از روش نوروفیدبک، سوالی ذهن تان را درگیر کرده است، می توانید با شماره های درج شده در سایت نوین مشاوره تماس بگیرید تا اطلاعات لازم به شما ارائه شود. درمان اختلال اوتیسم با روش نوروفیدبک، ارزش صرف هزینه را دارد.

اختلال اوتیسم

بهترین روش درمان اوتیسم

بعضی از راههای درمان‌ اوتیسم روی کاهش رفتار‌های مشکل‌ساز کودکان و مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی آنها تمرکز دارند. برخی از روش‌های درمانی نیز در بهبود مشکلات عاطفی، حرکتی و علائم گوارشی افراد مبتلا به ‌اوتیسم مؤثر هستند. هدف از درمان این بیماری باید درمان مجموعه‌ای از علائم فرد‌ اوتیسمی باشد. اغلب، ترکیبی از چند رویکرد درمانی برای کاهش علائم ‌اوتیسم نیاز است.

از راه‌های درمان‌ اوتیسم می‌توان به نوروفیدبک، رفتار درمانی، گفتاردرمانی، بازی درمانی و دارودرمانی اشاره کرد. از بین این روش‌های درمانی، نوروفیدبک بهترین گزینه محسوب می‌شود. در واقع در این روش با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته، عملکرد مغز تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درمان نوروفیدبک، یک روش ایمن و غیر تهاجمی برای بهبود علائم‌ اوتیسمی‌ها است.

بهترین مرکز برای درمان اوتیسم

درمان ‌اوتیسم با روش نوروفیدبک باید در مراکز معتبر و با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته صورت بگیرد. در مرکز نوین مشاوره، پروسه درمانی نوروفیدبک با هدف بهبود علائم ‌اوتیسمی‌ها انجام می‌شود. در این مرکز مشاوره از تجهیزات پیشرفته برای درمان بیماران استفاده می‌شود. پروسه درمان در این مرکز، با استفاده از تکنیک‌های نوین روانشناسی مانند نوروفیدبک انجام می‌شود. جدیدترین درمان اوتیسم یعنی همان نوروفیدبک با تغییر عملکرد امواج مغزی میتواند تاثیر بسزایی در کاهش علائم افراد مبتلا به اوتیسم داشته باشد.

در مرکز ما، درمان‌اوتیسم بدون دارو و با کمک سایر روش‌ها صورت می‌گیرد. اگر فرزندتان دچار اختلال ‌اوتیسم هستند، برای درمان وی می‌توانید به مرکز نوین مشاوره مراجعه کنید. در نوین مشاوره، بعد از تشخیص الگوها و امواج مغزی، تعداد جلسات درمانی نوروفیدبک برای بیمار مشخص می­شود. با شرکت در جلسات نوروفیدبک به صورت مداوم، علائم این اختلال به مرور زمان کاهش پیدا می­کنند و فرد اوتیسمی زندگی بهتری را تجربه خواهد کرد. پس، همین حالا برای درمان اوتیسم با نوروفیدبک از مرکز نوین مشاوره نوبت معاینه دریافت کنید.

اگر مفید بود به ماهم خبر بدید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.