اعتیاد, تست های روانشناسی, مهارت های فرزند پروری

پرسشنامه اعتیاد به بازی های رایانه ای

پرسشنامه اعتیاد به بازی های رایانه ای
در این روز ها که مدارس و همه مراکز تفریحی به دلیل بیماری کرونا تعطیل شده اند، گوشی های هوشمند، بازی های رایانه ای و کنسول های بازی تنها سرگرمی کودکان شده است. و این نگرانی در والدین به وجود آمده است که آیا فرزند من معتاد به این بازی های رایانه ای شده است؟ آیا این نگرانی های والدین بجا هستند؟ والدین چگونه می توانند اعتیاد به بازی های رایانه ای را در فرزندشان تشخیص دهند؟ در پرسشنامه اعتیاد به بازی های رایانه ای به همه این سوالات پاسخ داده ایم.

آیا بازی های رایانه ای برای کودکان مضر هستند؟

بسیاری از بازی های رایانه ای و ویدیو گیم ها با ظاهر فریبنده ای که دارند جزءِ آسیب‌های روانی و اجتماعی محسوب می شوند. مهم ترین این آسیب ها انزواطلبی، افسردگی، خشونت، پورنوگرافی، دارو و الکل، مصرف زدگی، تمایلات نژادپرستانه، سوءمصرف مواد مخدر و اعتیاد دیجیتالی هستند. پس والدین حق دارند که نگران باشند و باید میزان و نوع استفاده فرزندشان از بازی های رایانه ای و ویدئوگیم‌ها را کنترل کنند.

اعتیاد به بازی های رایانه ای چیست؟

در مقاله اعتیاد کودکان به بازی های کامپیوتری بصورت کامل و مفصل به این مسئله پرداختیم، اکنون بصورت خلاصه به این اختلال رفتاری میپردازیم. در گذشته کلمه اعتیاد برای اشاره به وابستگی فیزیولوژیکی مواد مخدر و الکل استفاده می شد اما اکنون از این کلمه در حوزه های دیگری مانند اعتیاد به بازی های رایانه ای، اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به فضای مجازی و… نیز استفاده می شود.

این نوع اعتیاد به گونه است که فرد احساس وابستگی شدیدی به بازی کردن پیدا کرده و در روز میزان زیادی از وقت خود را صرف بازی کردن میکند که در دراز مدت عوارض جسمی و روانی زیادی در فرد ایجاد میکند.

برخی از عوارض اعتیاد به بازی های رایانه ای

طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده مشخص شد که حدود ۴۰ درصد از بازیکنان بازی های رایانه ای برای فرار از زندگی واقعی خود به این بازی ها روی آورده اند . فرار به عنوان یکی از مؤلفه های اصلی اعتیاد است، و گاها افراد برای فرار از مصرف مواد مخدر به، قمار یا بازی های رایانه ای پناه میبرند.

مطالعات دیگری در آکادمی اطفال آمریکا انجام شد که تأثیر بازی های رایانه ای خشونت آمیز بر پرخاشگری کودکان را بررسی کرد. طبق این آمار کودکانی که وقت زیادی را صرف بازی های جنگی و خشونت آمیز کرده اند رفتار پرخاشگرانه بیشتری در زندگی روزانه خود نشان داده اند. همچین این افراد، با خانواده شان روابط دشواری دارند و نمراتشان در مدرسه ضعیف است.

تشخیص کودکان معتاد به بازی های رایانه ای

تشخیص کودکان معتاد به بازی های رایانه ای

والدین چگونه اعتیاد به بازی های کامپیوتری در کودکان را تشخیص دهند؟

طبق پژوهش های انجام شده در مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا، اعتیاد به بازی های کامپیوتری، بیش از آنچه والدین فکر می کنند خطرناک هستند و می تواند در روند عادی زندگی کودکان و نوجوانان اختلال ایجاد کنند. خوشبختانه محققان مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا پرسشنامه ای طراحی کردند که بر اساس آن می توان اعتیاد به بازی های کامپیوتری را تشخیص داد.

[alert style=”warning”]حتما مطالعه کنید

همه چیز درمورد اعتیاد کودکان به بازی های کامپیوتری، از علائم تا درمان [/alert]

پرسشنامه اعتیاد به بازی های رایانه ای چیست؟

پرسشنامه اعتیاد به بازی های رایانه ای بصورت کاملا رایگان در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است که اعتیاد به بازی های رایانه ای در فرزندتان را به راحتی تشخیص دهید. در پایان تست، بلافاصله نتیجه دقیقی از میزان اعتیاد فرزندتان به بازی های رایانه ای در اختیار شما قرار میگیردو شما با توجه به آن می توانید نسبت به درمان اعتیاد فرزندتان اقدام نمایید.

  • هزینه آزمون : رایگان
  • تعداد سوالات : ۱۱ سوال
  • رده سنی : کودک و نوجوان
  • بازه سنی : ۸ تا ۱۸ سال

[alert style=”warning”]برای دیدن سایر تست های مرکز مشاوره نوین کلیک کنید[/alert]

شروع آزمون

پاسخگوی عزیز لطفا جملات زیر را با دقت بخوانید و مشخص کنید طی هفته گذشته تا امروز کدام یک از علائم را داشته اید و با یکی از سه گزینۀ “بله”، “خیر” یا “گاهی اوقات” به آنها پاسخ دهید. توجه داشته باشید که هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذارید

 

1.آيا در چند وقت اخير زمان زیادی را به فکر درباره بازی‌های کامپیوتری مورد علاقه خود، خريد بازی جديد، افزايش مهارت خود و يا برنامه ريزی برای ایجاد فرصت آزاد براي بازی، صرف كرده ايد؟
2.آيا برای تجربه دوباره هيجان بازی‌های اول، نيازمند صرف زمان و هزينه بيشتری براي بازی‌های کامپیوتری نسبت به گذشته هستيد؟
3.آيا به تازگی برای كاهش اوقات بازی کامپیوتری خود یا جلوگیری از نکرار چند بارۀ یک بازی، تلاش ناموفق داشته‌اید؟
4.آيا زمانی كه تصميم به كاهش ساعات بازی کامپیوتری خود می‌گیرید، دچار استرس و بی قراری می‌شويد؟
5.آيا از بازی کامپیوتری به عنوان روشی برای حل مشكلات و يا مقابله با احساسات بد استفاده می‌كنيد؟
6.آيا تاكنون به خانواده و يا دوستان خود در مورد ساعاتی كه مشغول بازی کامپیوتری هستيد، دروغ گفته‌ايد؟
7.آيا تاكنون براي خريد بازی‌های کامپیوتری به خانواده خود فشار مالی آورده‌ايد؟
8.آيا شده كه برای انجام بازی‌ کامپیوتری، از مشاركت در امور خانه شانه خالی كرده باشيد؟
9.آيا انجام تكاليف مدرسه را به بهانه بازی کامپیوتری به تعويق انداخته‌ايد؟
10.آيا بازی کامپیوتری منجر به افت تحصيلی شما با توجه به نمرات آزمون های مدرسه شده است؟
11.آيا تا بحال برای خريد بيش از حد بازی‌ کامپیوتری، تقاضاي پول اضافه از والدين خود کرده‌اید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *