مشاوره قبل از ازدواج

نکات بهداشتی قبل از ازدواج

نکات بهداشتی قبل از ازدواج
2.7/5 - (3 امتیاز)

ازدواج کردن نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا یک امر حیاتی و مبارک می باشد و در دین اسلام از اهمیت آن بسیار گفته شده است. از این رو با تشکیل خانواده و ازدواج کردن دختر و پسر می توانند باقی عمر خود را به صورت مشترک ادامه دهند و لذت بچه دار شدن را نیز بچشند. اما امروزه شاهد افزایش یافتن طلاق و از هم پاشیده شدن ازدواج ها به دلایل زیادی هستیم. از جمله این دلایل می توان به بلوغ نرسیدن کامل زوجین، مناسب نبودن سن ازدواج، اختلاف سنی بین دو نفر، فرزند معلول و … اشاره کرد. در حقیقت اگر دختر و پسر به نکات بهداشتی قبل از ازدواج توجهی نکنند و آگاهی های لازم از معیار های یک ازدواج موفق نداشته باشند در دراز مدت به مشکلات زیادی بر می خورند. به همین دلیل ما در ادامه به بررسی تمامی معیار های یک ازدواج موفق و همچنین تمامی نکات بهداشتی قبل از ازدواج پرداخته ایم تا زوجین با آگاهی در مورد آن ها از زندگی مشترک خود نهایت لذت را ببرند.

بلوغ و رسیدن به سن ازدواج

همان طور که همه ما در مورد آن می دانیم بلوغ جنسی زن و مرد اولین و اساسی ترین شرط لازم برای ازدواج کردن می باشد. در دختران بلوغ بین سن های ۹ تا ۱۳ سال می باشد. در حقیقت می توان گفت که بلوغ جنسی سر آغاز دوره تازه ای در جسم و جان فرد است که در پی آن تغییراتی در فیزیولوژی و اندام های جنسی دختر روی می دهد. از جمله این تغییرات می توان به آغاز تخمک گذاری و دوران قاعدگی، بزرگ شدن سینه ها، رویش مو در برخی قسمت های بدن مانند زیر بغل، اطراف ناحیه تناسلی، ساق پاها و … اشاره کرد که در اخر منجر به آغاز نوعی گرایش به جنس مخالف می شود.

سن بلوغ در پسران نیز با توجه به تغذیه و … بین سن های ۱۰ تا ۱۵ سال است که پسران هم همانند دختران درگیر تغییرات جسمانی و روانی می شوند. پسران پس از بالغ شدن قدرت و شدت نعوظ شان کامل می شود و به مرحله تولید اسپرم وارد می شوند که همراه مایع منی از آنها خارج می گردد. علاوه بر این در پسران نیز تغییرات دیگر مانند رویش موهای زائد، تغییر تن صدا و گرایش به جنس مخالف و … پدیدار می شود.

سن مناسب برای ازدواج و بارداری چه سنی است؟

با توجه به اطلاعاتی که از مادر و پدر هایمان به دست آورده ایم می دانیم که سن ازدواج در گذشته نزدیک به سن بلوغ دختران و پسران بوده است. اما با گذشت زمان و مدرن شدن جامعه بشر و همچنین تغییرات شدید اجتماعی سن ازدواج هم در دختران و هم در پسران به طور کل تغییر کرد. امروزه طبق تحقیقات علمی متخصصین سن مناسب ازدواج برای دختران از ۱۸ سال به بالا و برای پسران،۲ سال به بالا توصیه می شود.

دلیل های زیادی در این بیانیه برای افزایش سن ازدواج هم در دختران و هم در پسران وجود دارد. در حقیقت جسم دختران تا سن ۱۸ سالگی مشغول رشد می باشد و استخوان بندی آن ها نیز دائما در حال تغییر کردن است. در اصل بنابر نظر متخصصان بهترین سن بارداری برای خانم ها ۲۰ تا ۳۰ سال توصیه شده است. ولی اساسا زنان می توانند از سن ۱۸ سالگی تا ۳۵ سالگی بارداری کم خطری داشته باشند.

مشاوره قبل از ازدواج

معیار های یک ازدواج موفق چیست؟

آیا می دانید دلیل بسیاری از جدایی های امروزه چیست؟ آیا فکر می کنید دلیل جدایی ها عدم توجه به نکات بهداشتی قبل از ازدواج می باشد؟ در جواب سوال شما باید بگوییم که یک ازدواج موفق ازدواجی است که در مرحله اول به معیار هایی در انتخاب همسر توجه کنید. زیرا انتخاب همسر یکی از مهم ترین و سخت ترین تصمیم ها در زندگی فرد می باشد که به طور کل می تواند آینده او را دگرگون کند.

تشکیل خانواده سالم، متعادل و پایدار مانند هر امر مهم دیگری به تفکر منطقی و تلاش و کوشش نیازمند است. یک خانم یا مرد جوان باید بر اساس معیار های اصولی، منطقی همسر آینده خود را شناسایی و انتخاب نماید. به صورت کلی اصالت خانوادگی به عنوان اساسی ترین معیار انتخاب همسر شناخته می شود. ایمان، اخلاق نیکو و روان سالم، تناسب زوجین در ویژگی های ظاهری، سنی، تحصیلی، فرهنگی، تربیتی و اعتقادی از دیگر موارد مهم در انتخاب همسر است.

ازدواج های شتابزده صحیح است یا خیر؟

امروزه شاهد ازدواج هایی هستیم که سریعا و به اصطلاح شتاب زده انجام می شوند. در این نوع ازدواج ها به دلیل اینکه فرد در برخورد های اول رفتار و واقعیت های اخلاقی خود را نشان نمی دهد وقتی به زیر یک سقف می روند رفتار های نمایشی همانند پرده ای کنار می رود و رفتا رها و چهره واقعی دو زوج نمایان می شود.

به همین دلیل در ازدواج های شتاب زود و هول هولکی دختر و پسر شناخت کافی از رفتار و خلقیات یکدیگر ندارند و با گذشت زمان و برقراری رابطه زناشویی تمامی رفتار ها یکی یکی نمایان می شود و آن وقت است که زوجین فکر می کنند به درد یکدیگر نمی خورند. در این شرایط دو جوان احساس می کنند که به اندازه جغرافیای انسانی از یکدیگر فاصله دارند و وقتی راه حلی برای مسئله پیدا نکنند شروع به پاک کردن صورت مسئله یعنی اقدام به طلاق می کنند.

نکات بهداشتی قبل از ازدواج | انجام مشاوره ژنتیک

پس از بررسی در مورد نحوه انتخاب همسر و معیار های یک همسر خوب نوبت به نکات بهداشتی قبل از ازدواج می رسد. عدم توجه به نکات بهداشتی قبل از ازدواج یکی دیگر از مسائلی است که اگر به صورت صحیح و اصولی انجام نشود در درازمدت باعث ایجاد مشکلات زیادی برای زوجین می شود. دختران و پسرانی که تصمیم به ازدواج و تشکیل خانواده می گیرند باید در ابتدا به یک مشاوره ژنتیک مراجعه کنند. زیرا همه ما می دانیم که یکی از اهدف اصلی ازدواج زاد و ولد می باشد و از طرفی دیگر هر پدر و مادری در آرزوی داشتن فرزندان سالم و تندرست هستند.

به همین دلیل باید به نکات بهداشتی قبل از ازدواج توجه های بسیاری کنیم تا عوامل مختلفی مانند ارث و ژنتیک باعث بروز نارسایی هایی در کودک نشوند. در نکات بهداشتی قبل از ازدواج آزمایش های ژنیتکی برای بررسی وضعیت یک فرد از نظر ابتلا، احتمال ابتلا، ناقل بودن او از نظر بیماری ها و حالات ژنتیکی و وراثتی صورت می گیرد. بیماری های ژنتیکی انواع مختلفی دارند که معروف ترین آن ها شامل بیماری تالامسی، هموفیلی، معلولیت مادرزادی، عقب ماندگی ذهنی، اختلال دو قطبی شدن، سرطان ها و حتی بیماری های روانی مادرزادی مثل اسکیزوفرنی و وسواس می شود.

[alert style=”warning”]حتما مطالعه کنید

رابطه جنسی در دوران نامزدی چگونه باید باشد؟[/alert]

نکات بهداشتی قبل از ازدواج | انجام واکسیناسیون و آزمایش های لازم

یکی دیگر از نکات بهداشتی قبل از ازدواج برای زوجین انجام واکسیناسیون می باشد. دلیل انجام واکسیانسیون و آزمایش های لازم در نکات بهداشتی قبل از ازدواج به دلیل مبتلا نشدن به انواع بیماری ها می باشد. در حقیقت امروزه به زوج های جوان توصیه می شود که قبل از آغاز عمل جنسی و زناشویی خود را در برابر یک سری از بیماری ها مانند هپاتیت واکسینه کنند. همچنین آزمایش های لازم و مربوط به شناسایی و پیشگیری بیماری های عفونی مانند انواع هپاتیت و ایدز را به عمل آورند.

نکات بهداشتی قبل از ازدواج | بهداشت دهان، دندان و دستگاه تناسلی

رعایت بهداشت دهان، دندان و ناحیه تناسلی یکی دیگر از نکات بهداشتی قبل از ازدواج در زوج ها می باشد که بسیار ضروری است. در نکات بهداشتی قبل از ازدواج اگر دهان یکی از زوج ها دارای مشکلاتی مانند بوی ناهنجار، بیماری های لثه ای، آلودگی های میکروبی و … باشد به کیفیت زندگی مشترک آنها لطمه می زند. در نکات بهداشتی قبل از ازدواج وجود هر نوع بیماری پوستی و مقاربتی مسری می تواند طرف مقابل را نیز آلوده کند. از جمله این آلودگی ها در نکات بهداشتی قبل از ازدواج می توان به آلودگی های قارچی، سوزاک و سفلیس اشاره کرد.

همچنین در نکات بهداشتی قبل از ازدواج مردان باید توجه کنند که ناحیه تناسلی زن به دلیل آنکه یک عضو تقریبا داخلی محسوب می شود ممکن است به بیماری های کوچک نیز بسیار حساس باشد. به همین دلیل مردان در هر حالت باید از تمیزی دست ها و آلت تناسلی خود مطمئن باشند. در نکات بهداشتی قبل از ازدواج باید مردان زیاد استحمام کنند و قبل از آنکه جهت اجابت مزاج و ادرار به دستشویی بروند از تمیزی دستان خود مطمئن شوند.

نکات بهداشتی قبل از ازدواج | بیماری های جنسی

یکی دیگر از نکات بهداشتی قبل از ازدواج بیماری های جنسی می باشد که برای مبتلا نشدن به انواع بیماری های جنسی حتما باید به نکات بهداشتی قبل از ازدواج توجه کنید. در تحقیق های بسیاری از متخصصان گفته شده که بسیاری از زوج های جوان مبتلا به انواع بیماری های جنسی بوده اند و این بیماری ها از طریق مقاربت های جنسی انتقال پیدا کرده اند.

در تحقیقات متخصصین گفته شده که بیماری های جنسی شامل سوزاک، سیلفیس، کلامیدیا، تیتانوس، زگیل و ایدز می باشد. توصیه پزشکان این است که می توان قبل از ازدواج آزمایش هایی برای تست این بیماری ها گرفت و اگر زوجین به هیچ یک از این بیماری ها مبتلا نبودند برای مبتلا نشدن در آینده باید به نکات بهداشتی قبل از ازدواج توجه کنند.

ازدواج موفق

ازدواج موفق

نکات بهداشتی قبل از ازدواج | آزمایش خون

هم خوانی یکی از فاکتور های خونی به نام RH برای جلوگیری از بیماری های مادرزادی کودکان به عنوان یک امر مهم و حیاتی مطرح شده است. به همین دلیل در نکات بهداشتی قبل از ازدواج دکتر ها توصیه می کنند تا آزمایش خون قبل از ازدواج میان دختر و پسر انجام شود.

متخصصین این زمینه می گویند وقتی که تطابق گروه خونی و فاکتور RH در مادران و کودکان وجود نداشته باشند بدن مادر در مقابل به تولید آنتی بادی شروع می کند تا سلول های خونی جنین نابود شود. این مشکل می تواند به سقط جنین و یا تولد کودک ناقص و کودک کم خون منجر شود.

نکات بهداشتی قبل از ازدواج | آزمایش عدم اعتیاد

یکی دیگر از مهم ترین نکات بهداشتی قبل از ازدواج آزمایش اعتیاد می باشد. طبق بررسی های انجام شده تخمین ها نشان می دهد که حدود ۳ ملیون جوان معتاد در کشور وجود دارد. به همین دلیل در نکات بهداشتی قبل از ازدواج زوجین حتما باید همانند آزمایش خون آزمایش اعتیاد نیز بدهند.

آزمایش های اعتیاد به سادگی می تواند انجام شود و تشخیص آن چندان پیچیده نیست. روش های آزمایش های اعتیاد نمونه گیری ادارار، خون و مو می باشد که به صورت معمول آزمایش اعتیاد بیشتر از طریق نمونه گیری ادارار تشخیص داده می شود. اعتیاد می تواند عامل بیماری های ماند اچ آی وی شود به این دلیل برای زوج ها بسیار خطرناک است.

جمع بندی نهایی

در جمع بندی نهایی مقاله نکات بهداشتی قبل از ازدواج به جوانان توصیه می کنیم در امر ازدواج با عقل خود به جای قلب خود پیش بروند و تمامی احتیاط های لازم را برای داشتن یک زندگی آرام و لذت بخش رعایت کنند. همچنین بهتر است که آنها پیش از هر چیزی یک سری آزمایش های لازم و ضروری که در مطالب فوق مانند آزمایش اعتیاد، آزمایش خون و آلودگی های ویروسی مانند ایدز و هپاتیت را انجام دهند و در صورتی که در این زمینه ها مشکلی نبود می توانند به مراحل بعدی زندگی مشترک گام بگذارند. در سخن اخر مقاله نکات بهداشتی قبل از ازدواج امیدوار هستیم مطالب فوق برایتان مفید بوده باشد و با استفاده از آن ها نهایت بهره را برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *