مشاوره قبل از ازدواج

معیار های انتخاب همسر مناسب

معیار های انتخاب همسر مناسب
3/5 - (3 امتیاز)

آیا می دانید ملاک ها و معیار های انتخاب همسر مناسب چیست؟ در حقیقت معیار های انتخاب همسر مناسب و ازدواج یکی از سخت ترین و مهم ترین تصمیم های زندگی هر کس می باشد. یک ازدواج موفق به فکر های منطقی و تلاش های بسیاری نیاز دارد تا بتواند به یک ازدواج موفق تبدیل شود. اما در این راه چالش ها و سوال های زیادی برای داشتن یک ازدواج موفق وجود دارد. برای مثال با چه کسی ازدواج کنم؟ معیار های لازم برای انتخاب همسر آینده چیست؟

در حقیقت آگاهی از معیار های ازدواج و همسر مناسب به شما کمک می ‌کند تا بتوانید برای انتخاب همسر مناسب خود قدم‌ های مطمئنی بردارید. هر فردی با توجه به جنسیت خود معیار های خاصی برای ازدواج و انتخاب همسر آینده خود دارد اما همگی این معیار ها خوب هستند؟ می توانند ازدواج شما را به یک ازدواج موفق و ایده آل تبدیل کنند؟ در ادامه قصد داریم به تمامی سوال های شما در رابطه با معیار های انتخاب همسر مناسب پاسخ دهیم. به عبارتی دیگر در ادامه می خواهیم با بهترین ملاک های همسر مناسب و یک ازدواج موفق آشنا شوید.

ازدواج و تشکیل زندگی

ازدواج کردن و تشکیل زندگی دادن یکی از حساس ترین و سخت ترین راه های زندگی هر دختر و پسری است. زیرا ازدواج کردن یک پیوند مشترک دو نفره با حفظ استقلال خود است که در تکامل رسیدن به یکدیگر کمک می کند. در حقیقت وقتی یک دختر یا یک پسر فردی را برای ازدواج و تشکیل زندگی دادن انتخاب می کند او را همسر آینده خود، شریک تمام لحظات و مادر و پدر فرزندش در آینده می داند.

به همین دلیل انتخاب درست همسر آینده باید از روی آگاهی و با توجه به معیار های صحیح و اصولی صورت گیرد. در اصل آمادگی برای ازدواج اولین و اصلی ترین شرط برای ورود به یک زندگی مشترک ایده آل می باشد. علاوه بر این لازم است معیار های اشتباه در رابطه را شناسایی کنید و از انتخاب آن ‌ها بپرهیزید.

برای انتخاب همسر و یک ازدواج خوب چه باید کرد؟

اولین و ابتدایی ترین قدم برای ازدواج کردن در دختران و پسران شناخت خود، ویژگی های شخصیتی و خواسته های خود از زندگی مشترک می باشد. به عبارتی دیگر یک دختر یا پسر اماده ازدواج باید بداند از ازدواج کردن چه می خواهد و چه قصدی دارد. برای مثال باید بدانید در ازدواج به دنبال مال و ثروت هستید و یا به دنبال همراهی برای رسیدن به کمال می ‌گردید؟ پس از اگاهی در این مورد باید هدف ‌ها و نقشه آینده خود را مشخص کنید.

برای مثال این که می‌ خواهید در آینده به چه جایگاهی برسید و چه آرزوهایی دارید. سپس بر حسب خواسته ‌ها و اهداف آینده خود به انتخاب معیار های همسر مناسب خود بپردازید. البته باید به این نکته توجه کنید که ایده آل نگری محض و رویا پردازی در مورد انتخاب همسر شما را از ازدواج موفق دور نگه می ‌دارد چرا که هیچ انسانی کامل نیست. در اصل باید به این نکته توجه کنید که شما برای طرف مقابل خود تا چه حد ایده آل هستید و چه ویژگی‌ هایی دارید.

فاصله سنی

یکی از معیار های انتخاب همسر مناسب فاصله سنی زوجین می باشد. اختلاف سنی بین ۳ تا ۷ سال بهترین فاصله سنی برای دختران و پسران می باشد. همچنین باید بدانید که اگر همه معیار های انتخاب همسر مناسب مورد تایید بود و ایرادی نداشت هم سن بودن یا حتی یکی دو سال بزرگ ‌تر بودن نمی ‌تواند در ازدواج تان مشکل ایجاد کند. اما در مورد هم سن و بزرگتر بودن باید احتیاط بیشتری صورت بگیرد. در اصل سن ازدواج ملاکی برای تایید دیگر ملاک های ازدواج قرار می ‌گیرد.

وضعیت ظاهری

در مرحله اول ازدواج و بررسی معیار های انتخاب همسر مناسب چه دختر و چه پسر باید از نظر ظاهری هم دیگر را بپسندند. در حقیقت حالات چهره و ویژگی‌ های ظاهری طرف مقابل باید مورد تایید شما قرار بگیرد. زیرا شما قرار است با همچین فردی برای مدت های طولانی یا به عبارتی دیگر سالیان سال زندگی کنید و اگر ظاهر او مورد پسند شما نباشد در آینده به مشکل خواهید خورد.

اخلاق و رفتار از مهم ‌ترین معیار های انتخاب همسر مناسب

ویژگی ‌های اخلاقی از مهم‌ ترین معیار های انتخاب همسر مناسب می باشد. زیرا ریشه بسیاری از اختلافات در ازدواج عدم تفاهم در خلق و خود زوجین می ‌باشد. در حقیقت طرف مقابل شما باید دارای اخلاق خوب و ویژگی‌ هایی مانند صداقت ، لجباز نبودن، پرخاشگر نبودن، خوش رویی، وفاداری، ادب، سخاوت و … باشد تا بتواند به یک همسر ایده آل تبدیل شود.

برای برخوردار شدن از یک ازدواج موفق قبل از ازدواج رفتار های فرد مورد نظر را به دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید. برای مثال صداقت داشتن در رفتار و عمل موضوع مهمی است که باید به آن توجه داشته ‌باشید. بسیاری از افراد به امید تغییر رفتار همسر بعد از ازدواج از اشتباهات او چشم پوشی می‌ کنند. به یاد داشته ‌باشید که افراد به سختی تغییر می ‌کنند و نباید به امید تغییر وارد زندگی مشترک شوید.

تناسب عقایدی

یکی دیگر از معیار های انتخاب همسر مناسب تناسب در عقاید می باشد. به عبارتی دیگر فردی که با او می خواهید ازدواج کنید باید از لحاظ اعتقادی و مذهبی با شما در تناسب باشد تا بتوانید در زندگی مشترک به عقاید یکدیگر احترام بگذارید. در اصل پذیرش عقاید فرد مقابل بسیار حائز اهمیت است تا بتوانید بدون مشکل استقلال خود را در زندگی مشترک نیز حفظ کنید.

تناسب فرهنگی و اجتماعی از معیار های انتخاب همسر مناسب

توجه به جایگاه اجتماعی و فرهنگی طرف مقابل یک ویژگی بسیار مهم برای داشتن یک ازدواج موفق است. زیرا در معیار های انتخاب همسر مناسب تفاوت بیش از اندازه بین طبقات اجتماعی خانواده ‌ها باعث بروز مشکلات زیادی می ‌شود. از طرف دیگر فرهنگ به صورت تعیین باید ها و نباید هایی در رفتار ما نقش بسیار زیادی دارد و تفاوت فرهنگی موجب بروز شکاف ‌های عظیمی در رابطه و زندگی مشترک دو فرد می ‌شود.

تناسب تحصیلی از معیار های انتخاب همسر

درست است که مدرک تحصیلی و دانش فرد تعیین کننده شخصیت او نیست اما باید بدانید که افراد تحصیل کرده دارای تفکرات متفاوتی نسبت به یک فرد تحصیل نکرده می باشند. از طرفی دیگر تناسب تحصیلی تاثیرات مهمی در زندگی مشترک و رابطه دو نفر دارد. حتی بسیاری از متخصصین گفته اند که بالاتر بودن تحصیلات مرد از زن و یا برابر بودن سطح تحصیلاتی در زندگی مشترک مناسب است. همچنین در معیار های انتخاب همسر مناسب باید توجه داشته ‌باشید که تحصیلات در بسیاری موارد شغل افراد را تعیین می ‌کند و در امر ازدواج توجه بر شغل همسر نیز یکی از مهم ‌ترین ملاک های انتخاب همسر به حساب می ‌آید.

تناسب اقتصادی از جمله ملاک های انتخاب همسر

همه ما می دانیم که پول تا چه حد در زندگی اهمیت دارد و به عبارتی دیگر افراد با پول می توانند یک زندگی راحت و بی دغدغه داشته باشند. از این رو پول و وضعیت مالی همسر انتخابی تان در ازدواج بسیار مهم و حیاتی است حتی بسیازی از افراد به خصوص خانم ها در آرزوی ازدواج با یک مرد پول دار هستند. همچنین باید بدانید که اختلاف زیاد در سطح اقتصادی می ‌تواند بسیار مشکل ساز در زندگی باشد و حتی در نهایت منجر به ایجاد حس حقارت در فرد با وضعیت اقتصادی پایین ‌تر شود. به همین دلیل در بررسی معیار های انتخاب همسر مناسب بهتر است شرایط اقتصادی هر دو طرف نزدیک به هم باشد.

سلامت جسمانی از معیار های انتخاب همسر مناسب

سلامت جسمانی همسر انتخابی تان یکی دیگر از معیار های انتخاب همسر مناسب می باشد. درست است که بعضی از مشکلات جسمانی و بیماری ها مانند بینایی کم بسیار ساده هستند اما در مقابل بعضی از بیماری ها و مشکلات جسمانی بر زندگی فرد تاثیرات زیادی می‌ گذارد. به همین دلیل اگر خواهان یک ازدواج موفق و سالم هستید باید قبل از ازدواج از میزان سلامتی طرف مقابل خود اطمینان حاصل کنید. همچنین اگر او دارای مشکلات جسمانی خاصی هست در مورد آن بیماری و مشکلاتی که برای فرد ایجاد می کند بهتر است تحقیق کنید تا با آگاهی کامل دست به انتخاب بزنید.

اهمیت سلامت روانی در انتخاب همسر

یکی دیگر از مهم ترین و اساسی ترین معیار های انتخاب همسر مناسب سلامت روانی او می باشد. برای آگاهی از سلامت روانی طرف مقابل تان در وهله ی اول می توانید از اطرافیان او یا از طریق مشاوره ازدواج کمک بگیرید. به عبارتی دیگر سلامت روان از جمله مورد هایی است که شناسایی آن توسط خود شما بسیار دشوار خواهد بود.

حتی شاید با گذر زمان و بودن در موقعیت‌ های مختلف به برخی از مشکلات روانی طرف مقابلتان پی ببرید. اما ممکن است تا رسیدن به چنین شناختی زمان طولانی سپری شود و یا حتی ازدواج کرده باشید که آن زمان بسیار دیر است. روانشناسان بالینی با دانش های خود به شما برای داشتن یک انتخاب درست کمک خواهند کرد. به همین دلیل به شما توصیه می کنیم قبل از تصمیم برای ازدواج و انتخاب همسر از جلسات مشاوره قبل از ازدواج غافل نشوید.

مشابه بودن روحیات و خلقیات

همان طور که می دانیم همه دختران یا پسران مانند یکدیگر نیستند و دارای خلق و خو های متفاوتی می باشند. به عبارتی دقیق تر گروهی از افراد درون گرا و گروهی دیگر برون گرا هستند. به همین دلیل بهتر است همسر آینده تان از نظر خلق و خو و روحیات همانند شما باشد.

اکنون می پرسید چگونه ار روحیات طرف مقابل مان آگاه شویم؟ برای این که متوجه شوید تا چه قدر روحیات شما با طرف مقابلتان سازگاری دارد پرسیدن علایق و سرگرمی ‌ها و مشاهده ویژگی رفتاری برای ازدواج به شما برای انتخاب همسر کمک می‌ کند. البته مراجعه به روانشناس و انجام تست ‌های شخصیت نیز خالی از لطف نیست.

انتخاب همسر در یک نگاه

معیار های انتخاب همسر مناسب که در مطالب فوق گفته شده است تنها نکته هایی برای راهنمایی و آگاهی هر چه بیشتر شما از طرف مقابلتان قبل از ازدواج می باشد. حتی در بسیاری از شرایط می توانید از معیار های انتخاب همسر مناسب ذکر شده چشم پوشی کنید. مسئله ای که در اینجا مهم است انتخاب منطقی و عقلانی شما به دور از احساساتتان می باشد. در اصل با معیار های انتخاب همسر مناسب که ذکر شده است بهتر می توانید افرادی که برای ازدواج با شما نیستند را بشناسید.

همچنین امروزه مشاهده می کنیم که تمامی ازدواج ها از حالت سنتی قدیم به حالت مدرن تبدیل شده اند. به عبارتی دیگر عشق و علاقه پیش از ازدواج برای جوانان بیشتر از پیش اهمیت یافته است. اما زمانی که انتخاب شما تنها بر اساس احساسات و تنها بر اساس عشق در یک نگاه باشد در طولانی مدت متوجه می ‌شوید ازدواج تان آن طور که انتظارش را داشتید مناسب نبوده است.

به همین دلیل آشنایی و دوستی‌ های قبل از ازدواج به شناخت طرفین از یکدیگر کمک های شایانی می ‌کند. اما موانعی مانند نرسیدن به بلوغ عاطفی، عدم خودشناسی، عدم آگاهی از خواسته‌ ها و نیازهای خود باعث می‌ شود افراد حتی در صورت داشتن صداقت به شناخت درستی نرسند. در این حین کمک گرفتن از روان شناسان بهترین گزینه و راهنمایی قبل از ازدواج می باشد.

نکات مهم در مورد معیار های انتخاب همسر مناسب و ازدواج

پس از بررسی های فوق در مورد معیار های انتخاب همسر مناسب باید توجه کنید که انتخاب کردن همسر برای تشکیل زندگی باید با دقت و منطق باشد. حتی بسیاری از افراد به خاطر ترس از تنها ماندن و یا فرار از محیط خانواده عجولانه تصمیم به ازدواج می ‌گیرند و بدون شناخت کافی وارد زندگی مشترک با فردی می‌ شوند که هیچ تفاهمی با او ندارند. نکته ‌ی دیگری که لازم است به آن توجه کنید سنجش افراد بر اساس پیش بینی رفتار های آینده آن‌ ها است. همسری که برای خود انتخاب می‌ کنید بعد ها پدر و یا مادر فرزند شما می‌ شود. بنابراین ویژگی‌ های شخصیتی فرد مورد نظر خود را برای والد خوب بودن نیز حتما پیش از ازدواج در نظر بگیرید.

جمع بندی نهایی

در جمع بندی نهایی این مقاله به طور کلی با تمام معیار های انتخاب همسر مناسب آشنا شدید. همچنین دریافتید برای ازدواج کردن نباید به هیچ وجه عجله کنید بلکه باید آهسته و با منطق خود برای تشکیل زندگی پیش بروید. در سخن اخر این مقاله امیدوار هستیم مطالب فوق برایتان مفید بوده باشد و با بهره بردن از آن یک ازدواج موفق را برای خود رقم بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *