در کشور ما نه تنها دانش آموزان بلکه تمامی افراد می دانند کنکور سراسری هر ساله توسط سازمان سنجش آموزش برگزار می شود تا از این طریق افرادی که مستحق تحصیل در دانشگاه های دولتی هستند شروع به درس خواندن کنند. در حقیقت داوطلبانی که می خواهند در کنکور های ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، زبان و هنر شرکت کنند می توانند از طریق ثبت نام و در نهایت شرکت در آزمون سراسری سازمان سنجش آموزش کشور در رشته مورد علاقه خود مشغول به تحصیل شوند. اگر می خواهید در کنکور سراسری موفق شوید باید علاوه بر برنامه ریزی و پیگیری تلاش های فراوانی داشته باشید تا بتوانید نتیجه های خوبی دریافت کنید. مهمترین عوامل موثر در موفقیت کنکور سراسری از نظر مشاورین کنکور بسیار زیاد است از این رو ما در این مقاله قصد داریم به تمامی موارد اعم از مهلت ثبت نام کنکور سراسری، نکات مهم در مشاوره انتخاب رشته کنکور، تاریخ ثبت نام کنکور سراسری و … بپردازیم کافیست در ادامه ما را دنبال کنید.
کنکور برای چه رشته هایی برگزار می شود؟
آیا میدانید کنکور سراسری برای چه رشته هایی برگزار می شود؟ کنکور سراسری هر ساله برای رشته های ریاضی، تجربی، انسانی، زبان و هنر برگزار می شود که در پایین به طور کامل به مشاوره انتخاب رشته کنکور پرداختیم تا مرحله اول مشاوره انتخاب رشته کنکور را با موفقیت طی کنید.
- کنکور گروه فنی و ریاضی :
دانش آموزان رشته فنی و ریاضی باید به مطالعه دروس ریاضی، حسابان، دیفرانسیل و انتگرال، هندسه، هندسه تحلیلی، جبر خطی، ریاضیات گسسته، آمار و مدل سازی، جبر و احتمال و فیزیک بپردازند. همچنین دروس عمومی شامل ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، عربی و دین و زندگی نیز در این گروه از کنکور باید مطالعه شود.
- کنکور گروه علوم تجربی :
دانش آموزان تجربی باید دروس زیست زمین، ریاضی، فیزیک، شیمی و دروس عمومی را که شامل زبان هستند مانند ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، عربی و دین و زندگی است را مطالعه کنند.
- کنکور گروه علوم انسانی :
مباحث دانش آموزان انسانی شامل زبان و ادبیات فارسی می باشد مانند آرایه های ادبی، عروض، قافیه، متون نظم و نثر تاریخ ادبیات ایران، جهان زبان عربی، اقتصاد، جامعه شناسی، روان شناسی، فلسفه، منطق، جغرافیا، تاریخ و ریاضیات پایه که باید با دقت به مطالعه آنان بپردازند.
- کنکور گروه هنر :
دروس این گروه شامل درک عمومی ریاضی و فیزیک، درک عمومی هنر، درک اختصاصی هنر، خواص مواد، موسیقی و نمایش و… است که برای قبولی در بهترین دانشگاه حتما باید این دروس را از بر باشید.
انواع روش های برنامه ریزی کنکور
هر فرد و مشاوره انتخاب رشته کنکور دید های متفاوتی در مورد برنامه ریزی برای کنکور دارند. برای مثال مشاوه های انتخاب رشته سال های قبل عموما به تست و زمان کمتر توجه می کنند اما وقتی خود دانش آموزان می خواهند برای خود برنامه ریزی کنند سعی می کنند در اوقات خالی شان تست بزنند. به طور کلی ما ۲ نوع برنامه ریزی داریم که عبارتند از :
- برنامه ریزی حجمی
در اصل یک سری برنامه ها صرفا زمان خواندن درس ها رو مشخص می کنند برای مثال :
شنبه : ۲ فصل زیست / ۲ درس ریاضی / ۱ فصل ادبیات
یکشنبه : ۲ فصل زیست تست / ۱ درس ریاضی تست / ۱ فصل عربی تست
در این نوع از برنامه ریزی چون زمان مشخص نشده است باعث میشه فرد محدودیت زمانی را احساس نکند و نتیجه آن کند پیش رفتن مطالعه می باشد.
- برنامه ریزی زمانی
شنبه : ۲ ساعت زیست / ۲ ساعت ریاضی / ۱ اعت ادبیات
یکشنبه : ۲ ساعت زیست تست / ۱ ساعت ریاضی تست / ۱ ساعت عربی تست
در این نوع از برنامه ریزی زمان مشخصی برای مطالعه درس ها وجود دارد و دانش آموز نباید بیشتر یا کمتر از حد گفته شده مشغول مطالعه باشد.
انتخاب رشته کنکور سراسری
انتخاب رشته کنکور سراسری و مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری برای همه افراد در هر دوره ای سرنوشت ساز بوده و اگر به درستی انجام شود فرد را به قبولی در دانشگاه مورد علاقه اش بسیار نزدیک می کند. به همین علت داوطلبانی که پس از مشاوره انتخاب رشته کنکور می خواهند انتخاب رشته کنند ابتدا باید کارنامه اولیه کنکور سراسری خود را تحلیل کرده و سپس به اولویت بندی رشته مورد علاقه خود در دانشگاه محبوبشان بپردازند. در مشاوره انتخاب رشته کنکور فرد مجاز به انتخاب ۱۵۰ رشته در دانشگاه های مختلف می باشد.
در مشاوره انتخاب رشته کنکور نحوه چینش این ۱۵۰ انتخاب جزو مهم ترین و حساس ترین بخش انتخاب رشته کنکور می باشد و اگر در مشاوره انتخاب رشته کنکور فرد اشتباهی در اولویت بندی ها انجام شود داوطلب شانس قبولی و ورود به دانشگاه مورد علاقه خود را از دست می دهد. بنابراین برای یک انتخاب رشته صحیح و اصولی دانستن مواردی همچون نحوه انتخاب رشته، نحوه اولویت بندی انتخاب ها، تحلیل صحیح کارنامه اولیه کنکور سراسری و … مهم است که باید برای همه این موارد از مشاوره انتخاب رشته کنکور کمک بگیرید.
زمان انتخاب رشته کنکور
پس از گذراندن مراحل مشاوره انتخاب رشته کنکور دفترچه انتخاب رشته بر روی سایت سنجش قرار می گیرد. داوطلبانی که در کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشته شده اند در زمان اعلام شده توسط این سازمان که اعلام می شود داوطلبان می توانند نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور اقدام نمایند .زمان انتخاب رشته کنکور اصلا در نیمه دوم ماه مرداد انجام می شود.
با توجه به اینکه بازه زمانی اعلام شده احتمالی است به داوطلبان توصیه می کنیم با عضویت در کانال تلگرام کنکور سراسری یا صفحه اینستاگرام کنکور سراسری از مهلت انتخاب رشته کنکور سراسری مطلع شوند .معمولا یک بازه زمانی ده روزه برای انتخاب رشته در نظر گرفته می شود و ممکن است این مهلت برای دو روز هم تمدید شود به همین علت آن دسته از داوطلبانی که بنا به هر دلیلی در این بازه زمانی جا بمانند حق هیچ گونه اعتراضی را نخواهند داشت.
نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری
همان طور که متوجه شدید پس از مشاوره انتخاب رشته کنکور باید از طریق سایت سنجش اقدام به تکمیل فرم اینترنتی انتخاب رشته خود کنید. اما در مشاوره انتخاب رشته کنکور ابتدا باید مراحل انتخاب رشته کنکور سراسری را بدانید تا حین انتخاب رشته با چالش های مختلف رو به رو نشوید. مراحل انتخاب رشته کنکور سراسری عبارتند از :
- مراجعه به سایت انتخاب رشته کنکور سراسری
- دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری و مطالعه دقیق آن
- استخراج رشته محل های مرتبط با گروه آزمایشی امتحانی
- اولویت بندی انتخاب ها بر اساس علاقه
- تکمیل فرم انتخاب رشته
- دریافت کد رهگیری
موفقیت در کنکور سراسری
موفقیت در کنکور سراسری هدفی است که تمامی افراد مدت های طولانی برای آن درس می خوانند و می توان گفت که اصلی ترین و مهم ترین راه ورود به بهترین دانشگاه های کشور کنکوردادن و مشاوره انتخاب رشته کنکور حرفه ای می باشد. در سالهای اخیر تعداد زیادی از رشته ها در دانشگاه های سراسر کشور به صورت بدون آزمون یا به عبارتی صرفاً براساس سوابق تحصیلی دانشجو می پذیرند.
اما نکته قابل توجه این است که برای ورود به رشته های خوب و دانشگاه های خوب در کشور ما نیاز به ثبت نام آزمون سراسری و شرکت در این آزمون داریم. به همین علت در ادامه لیست رشته هایی که ورود به آنها حتما نیازمند شرکت در کنکور سراسری است را برایتان مطرح کرده ایم و مطابق رشته مورد علاقه خود می توانید به سراغ مشاوره انتخاب رشته کنکور بروید.
- پزشکی
- دندانپزشکی
- داروسازی
- پرستاری
- علوم آزمایشگاهی
- تکنولوژی اتاق عمل
- هوشبری
- فیزیوتراپی
- پرتوشناسی
- پرتودرمانی
- گفتار درمانی
- بینایی سنجی
- شنوایی سنجی
- کاردرمانی
- پروتز دهان و دندان
- هوانوردی
- بیوتکنولوژی
- دامپزشکی
- علوم قضایی
- رشتههای دانشگاه فرهنگیان (دبیری)
تصمیم گیری برای شرکت در کنکور و هدف گذاری داوطلب
تصمیم گیری و هدف گذاری مرحله اول مشاوره انتخاب رشته کنکور است زیرا دانش آموز در ابتدای کار باید بداند هدفش از شرکت و ثبت نام آزمون سراسری چیست و می خواهد در کدام دانشگاه مشغول به تحصیل شود. به همین علت در مرحه اول مشاوره انتخاب رشته کنکور برنامه کلی و جامع فرد شرکت کننده مشخص می شود. اما نکته بسیار مهم در مرحله اول مشاوره انتخاب رشته کنکور این است که این هدف گذاری باید شرایطی داشته باشد تا از لحاظ مشاوره ای و تحصیلی استاندارد بوده و قابل اجرا باشد. در ادامه ما به تعدادی از این شرایط اشاره برای داوطلبان اشاره کرده ایم و با در نظر گرفتن این موارد هنگام انتخاب رشته و تعیین هدف به شما در کنکور سراسری تان کمک های شایانی می کند. برخی از این شرایط عبارتند از :
- در نظر گرفتن وضعیت تحصیلی و سطح علمی دانش آموز در انتخاب هدف
- نظر خود دانش آموز و داوطلب نسبت به انتخاب مسیر آینده
- آگاهی دادن از طریق مشاورین و افراد صاحب نظر در زمینه تحصیلی
- میزان امکانات و شرایط داوطلب
- بررسی وضعیت آینده شغلی و موفقیت با توجه به هدف تعیین شده
[alert style=”warning”]حتما مطالعه کنید
اصول برنامه ریزی درسی برای کنکور که جهت موفقیت در کنکور حتما باید بدانید.
[/alert]
برنامه ریزی و مشاوره هدفمند کنکور سراسری
بعد از اینکه داوطلب هدف و خواست خود را از شرکت در کنکور سراسری توسط مشاوره انتخاب رشته کنکور مشخص می کند باید بر اساس هدف تعیین شده برای خود برنامه ریزی کند. از طرفی دیگر مشاوره انتخاب رشته کنکور می تواند به دانش آموز اعتماد به نفس داده و حتی ایجاد خود اتکایی کند. دانشآموز یا داوطلب کنکور با انجام مشاوره انتخاب رشته کنکور با متخصصین تحصیلی از تجربیات آنان بهره مند می شود. به عنوان مثال داوطلبی که قصد قبولی در رشته پرستاری را دارد باید مواردی را بررسی کند که در شانس قبولی او در رشته پرستاری و نحوه برنامه ریزی و عملکرد مطالعاتی او تاثیر است. برای مثال :
- برای قبولی در رشته پرستاری به چه رتبه ای نیاز دارم؟
- برای کسب رتبه کنکور مد نظر خود چه میزان درصد هایی در آزمون سراسری نیاز دارم؟
- برای رسیدن به درصد های کارنامه کنکور مشخص شده چه میزان باید مطالعه کرد؟
- از چه منابعی جهت مطالعه و آمادگی کنکور خود می توانم استفاده کنم؟
- بهترین روش مطالعاتی کنکوری جهت آماده شدن برای کنکور سراسری چه روشی است؟
- آیا شرکت در آزمون های آزمایشی مفید است؟
- شیوه صحیح شناسایی نقاط قوت و ضعف داوطلب کنکور سراسری چیست؟
سوالات مطرح شده بالا سوالاتی هستند که در طول سال تحصیلی دوازدهم نظام جدید و یا پیش دانشگاهی نظام قدیم باید برای یک داوطلب کنکور توسط مشاوره انتخاب رشته کنکور بررسی شود تا منجر به یک نتیجه خوب در آینده شود.
نکات مهم در انتخاب رشته کنکور سراسری
بعد از اینکه دانش آموز یا داوطلب با توجه به برنامه ریزی های خوب نتیجه مطلوبی به دست آورد نیاز به یک انتخاب رشته اصولی و منطقی دارد تا پروسه موفقیت در کنکور سراسری را تا مرحله اخر به درستی تکمیل کند. یک انتخاب رشته اصولی و آینده نگر برای کنکور سراسری توسط مشاوره انتخاب رشته کنکور رشته ای است که براساس هدف داوطلب، علاقه او و در نظر گرفتن واقعیات انجام پذیرد. همچنین در مشاوره انتخاب رشته کنکور فرد باید تمامی قوانین مربوط به نحوه پذیرش رشته مورد علاقه، وضعیت کارنامه و … را در نظر بگیرد. در ادامه برخی از نکات مهم در انتخاب رشته کنکور را برای آگاهی و افزایش هر چه بیشتر اطلاعات شما برایتان مطرح کرده ایم. مهم ترین نکات در انتخاب رشته کنکور سراسری عبارت است از :
- علاقه داوطلب
- رتبه و تراز داوطلب
- گروه امتحانی و کد منطقه و سهمیه داوطلب
- بعد مسافتی در انتخاب رشته و دانشگاه
- میزان شهریه دانشگاه و رشته
- نحوه چیدمان براساس بررسی سازمان سنجش
- در نظر گرفتن آینده شغلی و بازارکار رشته دانشگاهی انتخابی
- میزان تاثیر سوابق تحصیلی در نتیجه شخص
جمع بندی نهایی
در جمع بندی نهایی این مقاله به طور کلی با تمامی نکته های مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری آشنا شدید. همچنین دریافتید در چه زمانی و چگونه باید برای خود انتخاب رشته کنید تا شانس قبولی تان در بهترین دانشگاه ها بیشتر شود. در سخن اخر این مقاله امیدوار هستیم با برنامه ریزی اصولی و اراده قوی تان در بهترین دانشگاه ها مشغول درس خواندن شوید و از مطالب گفته شده فوق نهایت بهره را برده باشید.